Hyppää sisältöön

Parhaat joululahjavinkit matkailijalle – joulun 2018 tärpit

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 22.11.2018
Yllätä matkailua rakastava läheisesi lahjalla, joka helpottaa matkailua, vie kohteeseen tai auttaa tallentamaan ikimuistoisimmat lomakokemukset. Lue Rantapallon joulun 2018 lahjavinkit!

Matka on aina toivottu lahja – ja sopii monenlaiselle budjetille

Kun haluat yllättää läheisesi oikein perinpohjaisesti, anna lahjaksi matka. Joululahjamatkakaan ei välttämättä vaadi suurta budjettia, mutta se sopii myös lahjaksi silloin, kun todella haluat satsata lahjaan!

Pienelle budjetille sopiva matka voi olla vaikkapa seikkailu kotikaupungissa nähtävyyksineen ja ruokailuineen, mutta myös vierailu naapurikaupungissa. Ruotsiin ja Viroon pääsee edullisesti risteilytarjouksien avulla, joten ulkomaanmatka ei välttämättä vaadi muutamaa kymppiä suurempaa budjettia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
ShutterstockJoululahjavinkit
Matka on takuuvarma valinta, jos lähipiirissäsi on kroonisesta kaukokaipuusta kärsiviä matkailijoita.

Matkan voi kääriä joulupakettiin monella tavalla: Voit kirjoittaa korttiin vain lupauksen matkasta ja tehdä matkavalmistelut yhdessä lahjan saajan kanssa. Jos pystyt varmistamaan läheisellesi sopivan matka-ajankohdan ennen lahjan antamista, voit myös tehdä matkavaraukset ja suunnitelmat viimeisen päälle valmiiksi ja koota niistä paketin pukinkonttiin. Helpoin tapa antaa matkalahja on lahjoittaa läheiselle matkalahjakortti, jonka avulla hän voi päättää itse, minne ja milloin matkustaa.

Jos haluat yllättää läheisesi heti joulun jälkeen alkavalla matkalla, tutustu Rantapallon äkkilähtöhakuun – sieltä löydät matkalahjan myös viime tipassa!

Elektroniikkaa ja sopivia sovelluksia helpottamaan matkailua

Jos lähipiiristäsi löytyy ahkera lentomatkailija, hän ilahtuu takuulla hyvistä vastamelukuulokkeista. Bosen Quietcomfort 35 II -kuulokkeet eristävät taustamelun erinomaisesti, ja esimerkiksi lennon aikana voi nauttia rauhallisesta tunnelmasta. Langattomien kuulokkeiden akku kestää yhdellä latauksella jopa 20 tuntia, joten sillä selviää vaikka maailman pisimmänkin lennon. Kuulokkeiden myyntihinta on noin 370 euroa.

BoseBose Quietcomfort 35 II -kuulokkeet
Bosen Quietcomfort 35 II -kuulokkeet takaavat mukavan lennon.

Erityisesti urheilua rakastaville matkailijoille sopiva lahja on Bosen Soundsport Free -nappikuulokkeet, jotka ovat langattomat ja pysyvät korvissa vauhdikkaassakin menossa. Kuulokkeet kestävät hien ja sateen, joten extreme-lajien ystävät nauttivat selkeästä äänentoistosta jopa viisi tuntia yhdellä latauskerralla. Tuotteen myyntihinta on noin 200 euroa.

Ellei hyville kuulokkeille ole tarvetta tai lahjabudjetti ei aivan riitä tasokkaisiin kuulokkeisiin, tarjoa läheisellesi viihdyttäviä hetkiä ja lahjoita hänelle äänikirjasovelluksen jäsenyys. Kuukausiveloitteisen jäsenyyden voi antaa lahjaksi budjetista riippuen yhdestä kuukaudesta useampaan. Sovelluksen kautta voi kuunnella äänikirjoja niin suomeksi, ruotsiksi kuin englanniksikin, ja niiden avulla läheisesi pääsee uusimpien teosten ja klassikoiden pariin missä päin maailmaa tahansa. Palvelut tarjoavat mahdollisuuden kuunnella kirjoja myös offline-tilassa, mikä on erityisen kätevää lentomatkoilla. Äänikirjoja tarjoavat muun muassa Bookbeat ja Storytel. Äänikirjapalvelun kuukausimaksu on noin 17 euroa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
HuaweiJoululahjavinkit 2018
Uutuuspuhelimen kolmoiskamera huolehtii tasokkaista matkakuvista.

Erinomaisia matkakuvia ja mukavuutta rakastava ihastuu Huawein uudesta P20 Pro -älypuhelimeen, jonka Leican kolmoiskamera takaa tasokkaat valokuvat tilanteesta kuin tilanteesta – selfieitä unohtamatta, sillä kamera on lisäksi varustettu 24 megapikselin etukameralla. Reissuvideot saavat uutta maustetta 960 fps Super Slow Motion -videokuvauksesta, jonka avulla matkan vauhdikkaimmat hetket avautuvat uudella tavalla. Huawein P20 Pro -älypuhelimen myyntihinta on noin 750 euroa.

Laadukkaat ja mukavat varusteet ilahduttavat

Matkalla tärkeintä on mukavuus, mikä nousee merkitykselliseksi jo lentomatkalla. Urheiluvaatteet ovat yhä useamman matkailijan valinta niin lennolla kuin perillä matkakohteessakin erityisesti, jos ohjelmassa on erilaisia aktiviteetteja. Suomalainen urheiluvaatemerkki Népra tarjoaa vastuullisesti valmistettuja urheiluvaatteita, jotka sopivat mainiosti myös matkailijoille. Yrityksen mallisto kattaa niin urheilutrikoita kuin -paitojakin, mutta joukossa on myös erityisesti lentomatkalle sopiva lazywear-mallisto, jonka tuotteissa on panostettu erityisesti materiaalien mukavuuteen. Népran tuotteiden hinnat vaihtelevat 12–119 euron välillä.

Halla HallaJoululahjavinkit 2018
Värikkäät ja käännettävät uima-asut sopivat myös aktiiviseen rantalomaan.

Rantalomia rakastavaa ystävää voi ilahduttaa esimerkiksi uudella uima-asulla. Varusteiden hankkiminen voi olla haastavaa, mutta jos tunnet läheisesi mieltymykset takuuvarmasti, kääri hänelle lahjapakettiin lahjakortin sijaan konkreettinen uima-asu. Vastuullisesti tuotettuja uima-asuja myy esimerkiksi suomalainen Halla Halla, jonka surffaamiseen ja aktiiviseen rantaelämään suunnatut uima-asut on valmistettu kierrätetyistä muovipulloista ja merestä kerätyistä kalastusverkoista. Myös esimerkiksi Rumeur Label ja Ohoy Swim tarjoavat vastuullisesti tuotettuja uima-asuja naisille. Uima-asujen hinnat vaihtelevat 40–149 euron välillä.

Uutta reissukassia kaipaavalle läheiselle kannattaa ostaa kevyt laukku, joka ei vie tyhjänä juurikaan tilaa mutta käy täytenäkin käsimatkatavaralaukusta. Putkikassien muotoa muistuttavia, repuksi muuntautuvia laukkuja on saatavilla muun muassa Haglöfsin, The North Facen ja Kari Traan mallistoissa. Laukut vastaavat käsimatkatavarakokoa täyteenkin pakattuina 50 litraan saakka. Laukkuja on saatavilla lukuisissa eri väreissä, ja niiden hinta on noin 50–100 euroa.

SiggJoululahjavinkit 2018
Alumiininen juomapullo on erityisen kätevä matkakumppani, sillä se on lasista pulloa huomattavasti kevyempi.

Jokainen matkailija tarvitsee hyvän vesipullon, sillä pienten muovipullojen ostaminen matkakohteessa kuluttaa turhaan paitsi luontoa myös matkakassaa. Esimerkiksi Euroopassa hanaveden juominen on turvallista 29 maassa ja niissä kohteissa missä hanavettä ei kannata juoda, suuren kanisterin ostaminen ja juomapullon täyttäminen sen avulla on pienien pullojen ostamista viisaampaa. Kestäviä ja kevyitä vesipulloja tarjoaa esimerkiksi Sigg, mutta hyviä vaihtoehtoja ovat myös muun muassa teräksestä valmistetut kevyet Nordic Health Systemsin juomapullot ja juoman 24 tuntia kylmänä pitävä S´well-tuotteet. Vesipullojen hinnat vaihtelevat 15 eurosta noin 40 euroon.

Jos et keksi paljon reissaavalle läheisellesi enää mitään muuta lahjaa, anna hänelle lahjaksi pakkauskuutio! Kevyestä materiaalista valmistetut kuutiot helpottavat pakkausta monesta syystä: Niiden avulla oikeat vaatteet on helppo löytää, kun ne on pakattu omiin kuutioihinsa. Lisäksi kompressoiviin pakkauskuutioihin pakatut vaatteet vievät tavallista vähemmän tilaa. Pakkauskuutioita myydään niin setteinä kuin yksittäisinä tuotteina esimerkiksi Ikeasta tai Partioaitasta. Tuotteiden hinnat vaihtelevat kuudesta eurosta ylöspäin.

Hyvät hygieniatuotteet helpottavat matkailua

Monipuoliset ja toimivat kosmetiikkatuotteet ovat kultaakin kalliimpia matkalla vaihtelevan ilmaston vaikutusten vuoksi. Syksyllä 2018 lanseeratun kotimaisen Murumuru-luonnonkosmetiikkabrändin tuotteet sopivat myös herkkäihoiselle, ja matkailijan näkökulmasta kiinnostavia tuotteita löytyy useita. Esimerkiksi sadan millilitran suuruisissa pakkauksissa myytävät puhdistusvaahto ja kasvovesi sujahtavat näppärästi myös käsimatkatavaroiden joukkoon. Shampoon ja suihkugeelin yhdistävä tuote on matkailijan kannalta erittäin kätevä. Tuotteiden suositushinnat vaihtelevat 15–25 euron välillä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Murumuru ja AtopikJoululahjavinkit 2018
Murumurun ja Atopikin kosmetiikkatuotteet kulkevat kokojensa puolesta myös käsimatkatavaralaukussa.

Suomalaisen Atopik-apteekkikosmetiikkasarjan syksyn 2018 uutuustuotteiden joukossa on monia hyvä vaihtoehtoja myös matkailijan lahjapakettiin, minkä lisäksi hyvä saatavuus apteekeissa helpottaa tuotteiden hankkimista. Esimerkiksi Atopikin UVA- ja UVB-säteiltä suojaava 30-suojakertoimella varustettu aurinkovoide myydään sadan millilitran kokoisessa pakkauksessa, jolloin se on kätevä myös pelkillä käsimatkatavaroilla matkustavalle. Matkakosmetiikan joukossa kannattaa aina olla ainakin yksi monitoimituote, ja Atopikin ärtyneelle ja kuivalle iholle suunnattu hoitobalmi ajaa tämän asian mainiosti. Monipuolinen tuote on pakattu täysin biohajoavaan pakkaukseen. Tuotteiden suositushinnat vaihtelevat 28–35 euron välillä.

Naispuolisten matkailijoiden reissuarkea helpottaa kotimaisen Lunetten kuukautiskuppi, joka on ekologinen ja vaivaton vaihtoehto perinteisille kuukautissuojille. Pieneen kokoon menevä kevyt kuukuppi on helppo käyttää kaikissa olosuhteissa, ja jätteetön kuppi kulkee näppärästi mukana matkalla. Lahjan luonteen vuoksi kuukuppia kannattaa harkita lahjavaihtoehdoksi vain kaikkein läheisimmille ystäville. Kuukupin hinta on noin 30 euroa ja niitä saa muun muassa apteekeista.

Teksti: Inka Khanji
Kuvat: Shutterstock, Bose, Huawei, Halla Halla, Sigg, Murumuru ja Atopik

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Amerikkalainen joulu

Tuttu elokuvista ja tv-sarjoista – tällainen on amerikkalainen joulu

Jouluperinteet Kreikassa

Miksi Kreikassa on aivan erilainen joulupukki? Tällaisia ovat paikalliset perinteet

Kymmenen jouluherkkua maailmalta

Nam! 10 joulukauden herkkua maailmalta – mikä sopii sinun juhlapöytääsi?

Joulusaari

Joulusaarella on aina joulu – tunnetko jo tämän trooppisen kohteen?

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja