Hyppää sisältöön

Nauti jouluateria laivalla! Tällaisia ovat laivayhtiöiden joulubuffetit

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 02.12.2022
Unohda joulukokkauksesta aiheutuva stressi ja nauti juhlakauden tärkein ateria laivalla! Kokeilimme laivayhtiöiden vuoden 2022 joulubuffetit – mikä näistä kuulostaa kaikkein herkullisimmalta?

Viking Line

Viking Linen joulupöydässä on keskitytty suomalaisten ja ruotsalaisten jouluherkkujen makuihin, ja kunkin maan jouluperinteistä on nostettu buffetiin parhaat palat.

Valikoima kattaa noin 120 eri tuotetta, ja tarjolla on muun muassa sekä suomalaiseen että ruotsalaiseen makuun sopivaa kinkkua, runsas kalapöytä ja loppuhuipennuksena suuri karkkitalo.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Elina SimonenViking Linen joulubuffet
Kalapöytä on useimpien suosikki myös joulubuffetissa.

Joulupöydän valikoiman on koostanut Ruotsin kokkimaajoukkue, ja ruotsalaisista jouluherkuista tarjolle on valittu muun muassa janssoninkiusausta ja Gustafskorv-makkaraa.

Pöydästä löytyvät useimmat suomalaiset perinteiset jouluklassikot aina lipeäkalasta perunalaatikkoon, mutta moderneja vaihtoehtojakin löytyy. Niitä ovat esimerkiksi savulohimousse, hirven paisti omenalla ja puolukalla sekä täytetyt portobello-sienet.

Lämpimiä kasvisvaihtoehtoja on perinteisten jouluruokien ulkopuolella melko vähän tarjolla. Joulubuffetiin kuuluu myös lasten pöytä.

Elina SimonenViking Linen joulubuffet
Karkkitalon valikoima on todella laaja, ja se saa niin perheen pienimmät kuin vanhimmatkin innostumaan.

Joulubuffetin valikoimassa on kiinnitetty erityishuomiota hävikin vähentämiseen, mikä näkyy edellisvuosiin verrattuna lisääntyneinä annosastioina. Kävijän näkökulmasta tämä tuo á la carten tuntua buffetruokailuun, ja maltilliset annoskoot jättävät tilaa maistella mahdollisimman montaa eri annosta.

>> Katso Viking Linen joulupöydän ruokalista!

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Viking Linen joulupöytä on tarjolla 17.11.–26.12.2022 ja sen hinta on 43 euroa laivalta ostettuna.

Tallink Silja

Tallink Siljan joulubuffet keskittyy jouluperinteisiin, ja tarjoilee jopa neljän eri maan jouluruokaperinnettä erilaisten herkkujen muodossa.

Kävijät pääsevät maistelemaan suomalaisia, ruotsalaisia, virolaisia ja slaavilaisia jouluherkkuja. Valikoima vaihtelee laivoittain, ja painotus riippuu matkareitistä.

Elina SimonenTallink Siljan joulubuffet
Monipuolinen valikoima kattaa neljän eri ruokakulttuurin joulumakuja.

Joulubuffet on varsin runsas, ja tarjolla on kaikkiaan 140 ruokatuotetta. Ruoista 40 prosenttia on vegaanisia, ja joulubuffetissa on myös lasten pöytä perinteisine ranskalaisineen.

Suomalaisista jouluherkuista pöytään on katettu esimerkiksi käpykakkua, harmaasuolattua kinkkua ja erilaisia gratiineja, kun taas virolaisista joulumauista voi testata vaikkapa hapankaalta tai verimakkaraa. Slaavilaisia joulumakuja edustavat muun muassa lohipiirakka ja riistaterriini, ruotsalaista jouluperinnettä taas laaja kalapöytä sekä lihapullat.

Joillakin laivoilla on saatavana myös ruotsalaisten suosikkijoulujuoma julmustia.

Elina SimonenTallink Siljan joulubuffet
Virolaiset verimakkarat eivät kuulu perinteiseen suomalaiseen joulupöytään, mutta niitä pääsee maistelemaan Tallinkin Viron-laivoilla.

Buffetin lisäksi laivojen ravintoloissa on saatavana myös jouluinen kolmen ruokalajin menu.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

>> Katso Tallink Siljan joulubuffetin ruokalista!

Tallink Siljan joulubuffet on tarjolla 17.11.–26.12.2022 ja sen hinta vaihtelee laivasta ja ostoajankohdasta riippuen 29 eurosta 52 euroon.

Eckerö Line

Eckerö Linen lähiruokaan painottuva jouluinen juhlapöytä tarjoillaan Tallinnan ja Helsingin väliä liikennöivällä Finlandia-aluksella.

Ruoista 80 prosenttia valmistetaan paikan päällä laivan keittiössä, ja joulun alla tarjolla on niin perinteisiä suomalaisia laatikoita kuin sienisalaattia ja rosolliakin.

Elina SimonenEckerö Linen joulubuffet
Eckerö Linen juhlapöydän alkupalat ovat varsin kalaisia, mutta vaihtoehtoja löytyy myös heille, jotka eivät pidä meren herkuista.

Lisäksi esille on katettu muun muassa Eckerön omassa keittiössä valmistetut lihapullat, savustettua kalkkunaa, sitruunalohta ja kasviskormaa.

Jälkiruokapöydällä on tarjolla muun muassa juustoja, käpykakkua, glögipäärynoitä ja joulumakeisia. Joulun aikaan Eckerön juhlapöydän yhteydessä ei tarjoilla erityisesti lapsille suunnattua lasten pöytää.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Eckerön juhlapöydässä erottuvat modernit makuyhdistelmät, ja kaikkein perinteisimmät jouluruoat on viety perinteistä poiketen uuteen, paikoin yllätykselliseen muottiin. Esimerkiksi joulukinkun sijaan saatavana on jouluista porsaan fileetä tai härkäpataa, ja paahdetut punajuuret on kuorrutettu piparkakuilla.

Elina SimonenEckerö Linen joulubuffet
Juhlapöydän jouluisuus tulee erityisesti mausteista, eikä vain perinteisimmistä jouluruoista.

Kaikkiaan juhlapöydän valikoima on juuri sopiva sekoitus jouluperinteitä ja muita makuja.

>> Katso Eckerö Linen jouluisen juhlapöydän ruokalista!

Eckerö Linen jouluinen juhlapöytä on tarjolla 17.11.–24.12.2022 ja sen hinta vaihtelee matka- ja ostoajankohdasta riippuen 32 eurosta 37 euroon.

Teksti: Inka Khanji
Kuvat: Tallink Silja ja Elina Simonen

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Suklaalähde

Tältä näyttää Tallink Siljan uudistunut buffet – tarjolla yli 100 ruokalajia

Mitä tarkoittaa mannermainen aamiainen?

Selitys yleiselle hotellitermille: mitä mannermainen aamiainen tarkoittaa?

Suomen parhaat ravintolat

Tässä ovat Suomen 50 parasta ravintolaa – onko oma suosikkisi listalla?

Viking Cinderella

Viking Cinderella alkaa risteillä Helsingin ja Tukholman välillä – reitille neljä uutta ravintolaa ja kaksi uutta baaria

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja