Hyppää sisältöön

Vielä ehdit lähteä etelän lämpöön – seitsemän erinomaista syytä viettää joulua ulkomailla

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 12.12.2022
Ovatko joulusuunnitelmat yhä tekemättä? Lue seitsemän hyvää syytä hyvästellä stressi ja pakkanen ja suunnata joulunviettoon ulkomaille!

1. Vaihda pimeys aurinkoon

Vaikka monille lumi ja pakkanen kuuluvatkin oleellisena osana joulunviettoon, ei kukaan voi kiistää, etteikö Suomen ilmasto olisi joulun aikaan raadollisimmillaan. Erityisesti eteläisimmässä Suomessa valkoinen joulu on vain kaukainen haave.

Vaihda siis pimeys ja kylmyys aurinkoon suuntaamalla esimerkiksi Kanariansaarille tai Thaimaahan. Jo hieman lähempääkin löytyy miellyttävämpi ilmasto, sillä esimerkiksi eteläisessä Espanjassa on vuodessa yli 300 aurinkoista päivää. Kannattaa katsoa myös matkat eksoottisempiin rantakohteisiin, kuten vaikkapa Egyptin Hurghadaan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

2. Jätä joulustressi taaksesi

Ruoanlaitto, joulusiivous, lahjarumba ja lumityöt – niin mukava kuin joulun aika onkin, liittyy siihen monta stressinpoikasta. Monessa perheessä myös kinastellaan vuosittain siitä, kenen sukulaisten luona joulunpyhiä kuuluisi viettää.

Ulkomaille karkaamalla vältyt monelta pulssia nostattavalta pulmalta ja työltä. Istahda valmiiseen ruokapöytään, anna hotellin henkilökunnan huolehtia siivouksesta ja käytä lahjabudjetti tavaroiden sijaan hauskaan yhteiseen tekemiseen.

3. Hyödynnä ylimääräiset vapaapäivät

Joulukauden suosioon matkustusajankohtana liittyvät tietysti pyhien tuomat vapaapäivät. Tänä vuonna joulun ja uuden vuoden pyhäpäivät osuvat huonoimpaan mahdolliseen ajankohtaan eli pääosin viikonlopuille, mutta jo yksi ylimääräinen vapaapäivä tuo lisää loman tunnetta. Muutamalla lomapäivällä voit nautiskella pidemmästäkin lomasta.

4. Yhteinen aika läheisten kanssa

Arjessa yhteinen aika puolison ja muiden perheenjäsenten kanssa jää helposti kiireiden alle. Samankin katon alla asuvat kohtaavat lähinnä ohimennen väsyneinä töiden ja harrastusten jälkeen. Ulkomailla joulunvietossa yhteinen aika korostuu, kun sitä eivät ole häiritsemässä olohuoneen nurkassa huutava televisio, keittiössä odottavat tiskit ja täyteen buukatut kalenterit.

5. Koe juhlatunnelma vieraalla maalla

Vaikka lähtisikin jouluksi ulkomaille, ei juhlatunnelmaa tarvitse hylätä. Joulu on erityisen juhlavaa matkustusaikaa, sillä lähes kaikki kohteet on verhottu näyttäviin koristeisiin ja juhlavaloihin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Jouluna lomaillessa saat hauskan katsauksen paikalliseen kulttuuriin ja juhlakauden tapoihin. Mitä matkakohteessa syödään? Entä millaisia jouluperinteitä kohdemaasta löytyy?

6. Älä jää yksin kotiin

Toiset nauttivat omasta rauhasta, mutta monille joulu voi olla yksinäistä aikaa. Juhlapyhien viettäminen ulkomailla on usein mieluisampi vaihtoehto kuin jäädä yksin kotiin tyhjään asuntoon.

Valitse hotelli, jossa järjestetään yhteistä ohjelmaa vieraille ja pääset joulutunnelmaan porukassa. Voit myös suunnata kohteeseen, jossa joulua ei varsinaisesti vietetä.

7. Matkaan voi päästä lyhyelläkin varoitusajalla

Monet joulukauden matkat myydään loppuun jo hyvissä ajoin ennen juhlapyhiä, mutta vieläkään ei ole liian myöhäistä löytää äkkilähtöä tai lentoja jouluksi. Äkkilähtöhaun avulla voit etsiä viime hetken myymättä jääneitä paikkoja, joita voi parhaillaan löytyä hyvinkin edullisesti vilkkaasta matkustuskaudesta huolimatta.

Jos rantalomien hinnat ovat jo yli budjettisi, ovat Euroopaan kaupunkilomat sekä Itämeren risteilyt edullisempia vaihtoehtoja lähteä reissuun joulunpyhinä.

Etsi äkkilähtö jouluksi Rantapallon äkkilähtöhausta!

Teksti: Maria Hietala ja Krista Ahonen
Kuvat: Shutterstock

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Amerikkalainen joulu

Tuttu elokuvista ja tv-sarjoista – tällainen on amerikkalainen joulu

Jouluperinteet Kreikassa

Miksi Kreikassa on aivan erilainen joulupukki? Tällaisia ovat paikalliset perinteet

Kymmenen jouluherkkua maailmalta

Nam! 10 joulukauden herkkua maailmalta – mikä sopii sinun juhlapöytääsi?

Joulusaari

Joulusaarella on aina joulu – tunnetko jo tämän trooppisen kohteen?

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja