Kuva: Snow Village
Lapin Snow Village -hotelli

Suomalaisten rakastama Lappi-kohde pääsi 100 parhaan matkailuelämyksen listalle: “Pakko kokea kerran elämässä”

Arvaatko, mikä suomalaiskohde on brittisivuston kokoaman listan mukaan koettava kerran elämässä?

Kaikissa maissa käynyt reissaaja hehkuttaa Leviä

Matkailijat rakastavat erilaisia listoja. Lähes kaikilla intohimoisilla reissaajilla on olemassa jonkinlainen lista kohteista, jotka on päästävä näkemään omin silmin.

Brittiläinen verkkosivusto Business Insider UK laati listan sadasta matkasta, jotka jokaisen tulisi kokea kerran elämässä. Lista perustuu 20 matkailutoimittajan ja -bloggaajan suosituksiin.

Listalla on odotetusti reissuklassikkoja, jotka ovat suosittuja syystä. Matkailijoita kehotetaan kokemaan esimerkiksi Rio de Janeiron karnevaalit Brasiliassa, Japani kirsikkapuiden kukinta-aikaan, Turkin eksoottinen Kappadokia, urbaani Lontoo sekä Oian kylä Kreikan Santorinilla.

Mukana listalla on myös yksi suomalainen kohde. Lapin suosituimpiin lomakohteisiin kuuluvaa Leviä ehdotti listalle nuorimpana henkilönä kaikissa maailman maissa vieraillut James Asquith.

Brittiläinen Asquith sai lomallaan kokea, että Levillä voi olla todella kylmä.

– Vierailuni aikana lämpötila laski -34 asteeseen. Kunhan olet tottunut hengen salpaavaan kylmyyteen, voit kokeilla todella ainutlaatuisia aktiviteetteja kuten moottorikelkkailua.

Asquith kehottaa matkailijoita vierailemaan samalla reissulla myös jäähotellissa. Kittilässä toimii vuosittain lumesta ja jäästä rakennettava Snow Village.

Angkor Watin temppeleiden ja Havaijin saarten kaltaisten suosikkikohteiden lisäksi listalle mahtuu myös erikoisempia paikkoja ja elämyksiä. Joko olet kuullut Perun “sateenkaarivuoresta”, Palanganin kerroksittain rakennetuista taloista Iranissa, Pakistanin katuruokakulttuurista tai “helvetin portista”, jossa lieskat ovat lyöneet tauotta jo vuosikymmenien ajan?

Katso lista kokonaisuudessaan täältä.

>> Lue myös: Jenkkisivuston mukaan yksi suomalainen kohde on kuin elokuvasta – arvaatko, mistä paikasta on kyse?

Lähde: Business Insider
Kuva: Snow Village

Päivitetty: 3.11.2017

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (1 votes, average: 4,00 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia