Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Tältä näyttää Japanin kirsikkapuiden loisto – katso kuvat hanamista!

Shutterstock artikkelin kuva
Kaupunkilomat
Kirsikankukkien näkeminen Japanissa on monen matkailijan unelma. Tämä kaunis hetki kestää vain noin viikon, jonka jälkeen jäädään taas odottamaan uutta kevättä.
Teksti: Riikka Krenn
Päivitetty: 14.04.2020
facebook   whatsapp

Keväinen kukkakarnevaali

Hanami on japanilaisille uuden vuoden jälkeen vuoden suurimpia tapahtumia. Hanami tarkoittaa kirjaimellisesti kukkien katselua ja juhlan aikana japanilaiset kerääntyvät puistoihin ihailemaan kirsikkapuiden täydessä loistossa olevia kukkia.

Hanamin aikaan puistot täyttyvät ihmisistä. Monille japanilaisille hanami merkitsee yhdessäoloa ystävien ja perheen kanssa, usein piknikin muodossa. Juhlan aikana kukkaloiston katveessa virtaa myös sake eli japanilaisten perinteinen riisiviini.

Myös turistin on helppoa osallistua juhlahumuun. Kannattaa kuitenkin muistaa, että kirsikkapuiden kukat ovat täydessä loistossaan vain noin viikon, jonka jälkeen ne satavat maahan vaaleanpunaiseksi harsoksi.

Okinawalla kirsikankukat saattavat puhjeta jo tammikuussa, mutta suuressa osassa maata hanamista saadaan nauttia maalis-huhtikuun vaihteessa. Tokiossa kukkaloisto on tyypillisesti parhaimmillaan maaliskuun lopussa.

Kirsikankukkia voi löytää vielä huhtikuussa ja toukokuussakin. Esimerkiksi Hokkaidon saarella täyttä kukintoa voidaan joutua odottelemaan toukokuun puolelle. Japanin matkailutoimiston laatima kartta näyttää missä päin Japania kukkaloisto on vielä edessä.

Katso kuvat kukkaloistosta!

Teksti: Sara Laakkonen
Kuvat: Shutterstock ja Getty Images

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.