Hyppää sisältöön

“Miksi suomalaiset juovat niin paljon?” Suomen 9 ilmiötä, joita ihmetellään maailmalla eniten

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 18.01.2023
Yleiset Google-haut paljastavat, millaisia kysymyksiä Suomi herättää ulkomailla.

Sauna, viina ja msaennus – millaista tietoa Suomesta haetaan?

Suomalaiset ovat perinteisesti olleet aina kiinnostuneita siitä, mitä meistä maailmalla ajellaan – tai mitä suomalaisia tapoja tai piirteitä muualla ihmetellään.

Yksi tapa selvittää asia on syöttää Googleen erilaisia Suomeen liittyviä hakuja. Kun kirjoitat hakukoneeseen “Why Finland…”– tai “Why Finns…” -tyylisen haun, täydentää kone sen automaattisesti yleisillä kysymyksillä, joita Suomesta ja suomalaisista esitetään.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Googlen mukaan haun ennakoinnit luodaan automaattisesti algoritmin avulla, ja ne perustuvat sanalla aiemmin tehtyjen hakujen määrään. Lue millaisia kysymyksiä Suomi herättää Googlessa!

KuvakaappausNäitä kysymyksiä Suomesta esitetään
Suomalaisen koulutusjärjestelmän hyvä maine tunnetaan maailmalla, mutta se herättää lisäkysymyksiä.

1. Miksi Suomen koulutusjärjestelmä on maailman paras?

Yksi asia, mikä Suomesta tunnutaan tietävän maailmalla, on korkeatasoinen koulutusjärjestelmä ja erinomaiset Pisa-tulokset. Monia näyttääkin askarruttavan mitkä ovat ne asiat, jotka Suomessa tehdään koulussa paremmin kuin muualla.

2. Miksi suomen kieli on niin vaikea?

Suomen kieli herättää hämmennystä sekä sitä opiskelevien että sitä maailmalla kuulevien keskuudessa. Miksi sanat ovat niin pitkiä? Entä mitä ovat ääkköset? Ei olekaan ihme, että yksi yleisimmistä Suomeen liittyvistä kysymyksistä koskee hankalaksi koettua kieltä.

3. Miksi suomalaiset inhoavat ruotsalaisia?

Naapurimaa Ruotsi on suomalaisten rakas vihollinen jääkiekossa ja lähes kaikessa muussakin – eikä se ole jäänyt muiltakaan kansallisuuksilta huomaamatta. Suomen ja Ruotsin hyvässä hengessä käytävä paremmuuskamppailu ei tietenkään ole ainutlaatuinen. Samaa vertailua tehdään lukuisissa muissakin naapureina elävissä valtioissa.

4. Miksi Suomi ei kuulu Skandinaviaan?

Puhekielessä Suomesta puhutaan usein osana Skandinaviaa, mutta todellisuudessa Skandinaviaan lasketaan kuuluvan vain Ruotsi, Norja ja Tanska. Kun joukkoon lisätään Suomi ja Islanti, voidaan puhua pohjoismaista.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Skandinavian oikeaoppinen määrittely ei ole selvä kaikille suomalaisillekaan, ja ulkomaalaisten keskuudessa asia herättää vielä enemmän epäselvyyttä.

5. Miksi suomalaisvauvat nukkuvat pahvilaatikoissa?

Suomalainen äitiyspakkaus on kotimaassa arkipäiväinen asia, jota jaksetaan ihastella maailmalla. Erityisen tunnetuksi äitiyspakkaus tuli vuonna 2013, kun Ison-Britannian BBC kirjoitti artikkelin pahvilaatikossa nukkuvissa suomalaisvauvoista.

KuvakaappausTyypillisiä googletettuja kysymyksiä Suomesta ja suomalaisista
Maailmalla ihmetellään, miksi suomalaisvauvat nukkuvat pahvilaatikoissa.

6. Miksi suomalaiset ovat masentuneita?

Suomeen liittyviä vähemmän mairittelevia stereotypioita ovat pimeys, masennus ja korkeat itsemurhaluvut. Samaan aikaan Suomi on kuitenkin valittu erilaisissa vertailuissa myös onnellisimpien maiden joukkoon.

7. Miksi suomalaiset juovat niin paljon?

Myönnettävähän se on – suomalaisilla on maailmalla maine kansana, joka ei sylje lasiin. Tämä on huomattu varmasti erityisesti maissa, joissa suomalaiset matkailevat paljon. Monia aihe näyttää askarruttavan niin paljon, että siihen etsitään vastausta verkosta.

8. Miksi suomalaiset rakastavat saunoja?

Kukaan ei tarkasti tiedä, kuinka monta saunaa koko Suomesta yhteensä löytyy, mutta erilaisia arvioita on esitetty vajaasta kahdesta miljoonasta aina kolmeen miljoonaan saakka. Yhtä kaikki se on paljon 5,5 miljoonan asukkaan maassa.

Maailmalla yllätytään siitä, että sauna kuuluu suomalaiskotien perusvarustukseen. Suomessa vierailevat matkailijat pääsevät puolestaan mitä todennäköisimmin lomansa aikana suomalaisen saunakulttuurin makuun.

KuvakaappausYleiset Google-haut Suomesta
Googlen automaattinen täydennys paljastaa kysymyksiä, joita ulkomaalaisilla on Suomesta.

9. Miksi suomalaiset ovat hiljaisia?

Etelänlomalla suomalaisellekin käy selväksi, että olemme harvinaisen hiljaista kansaa. Suomessa puhutaan silloin, kun on asiaa, ja turhalle small talkille ei aina ole tilaa. Aika moni saattaa miettiä, mistä tämä johtuu.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

>> Lue myös: Brittilehti listasi 18 asiaa, jotka tekevät Suomesta maailman parhaan maan – oletko samaa mieltä?

Kuvat: Visit Finland ja Google

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Nelostien taukopaikat

Autoilijan opas Nelostielle – reitin 24 parasta taukopaikkaa

Suomen parhaat rannat

Mihin rantalomalle kotimaassa? 15 ihanaa rantaa Suomessa

Erikoiset hotellit Suomessa

Vau, mitä Suomi-hotelleja! Esittelyssä 25 erikoista majapaikkaa kotimaassa

Haltia Lake Lodge

Elämyksellistä majoitusta Nuuksiossa – oletko jo kokeillut luksustelttailua?

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja