hero taustakuva

Brittilehti listasi 18 asiaa, jotka tekevät Suomesta maailman parhaan maan – oletko samaa mieltä?

Visit Finland / Jani Kärppä artikkelin kuva
Suomen matkailu
Brittilehti The Telegraph keksi 18 syytä, jotka tekevät Suomesta maailman parhaan maan. Tässä muistilista kaamosmasennuksen kanssa kamppaileville suomalaisille!
Teksti: Maria Hietala
Päivitetty: 07.12.2018
facebook   whatsapp

1. Maailman turvallisin maa

Suomessa joudutaan sinnittelemään pitkän ja pimeän talven kanssa, mutta pelätä ei kotimaassa tarvitse. Travel Risk Map on listannut Suomen koko maailman turvallisimmaksi maaksi vuodelle 2018. Vertailussa huomioitiin terveyteen liittyviä riskeja, yleistä turvallisuutta sekä liikenneturvallisuutta.

2. Suomi on ympäristöystävällinen

Suomi sai olla ylpeä myös Yale Centerin julkaiseman Environmental Performance Index -raportin takia. Suomi rankattiin ympäristöystävällisimpien maiden listan huipulle vuonna 2016 päihittäen muun muassa Islannin ja Ruotsin.

3. Euroopan metsäisin maa

Suomessa on enemmän metsiä kuin yhdessäkään toisessa Euroopan maassa. Puut kattavatkin yli 70 prosenttia Suomen pinta-alasta.

4. Ympäristöystävällinen pääkaupunki

Helsinkiä voidaan pitää ympäristöystävällisenä pääkaupunkina. Helsingissä on panostettu julkiseen liikenteeseen ja pyöräilykaistoihin, joiden on tarkoitus vähentää yksityisautoilua ja tehdä siitä jopa tarpeetonta.

5. Suomi on tuhansien järvien maa

Kaikki tuntevat Suomen lempinimen tuhansien järvien maana. Myös brittimedia ihastelee faktaa siitä, että Suomessa on noin 180 000 järveä.

Visit Finland / Marjaana TasalaSuomi
Suomen tunnelmalliset metsät ja puhdas luonto ovat herättäneet kiinnostusta ulkomaita myöten.

6. Läntisen Euroopan toiseksi suurin järvi

Suomesta löytyy myös Länsi-Euroopan toiseksi suurin järvi. Saimaa jää kakkoseksi ainoastaan Ruotsissa sijaitsevalle Vänernille. The Telegraph kehottaa Saimaalle suuntaavia matkailijoita pitämään silmänsä auki uhanalaisia saimaannorppia varten.

7. Suomi on suvaitsevainen maa

The Legatum Prosperity Index listaa maita muun muassa sananvapauden, suvaitsevaisuuden ja uskontoihin liittyvän hyväksynnän mukaan. Suomen katsotaan olevan maailman yhdeksänneksi suvaitsevaisin maa, kun taas Iso-Britannia on hieman jäljessä sijalla 15.

8. Suomi on tasa-arvoinen

Sukupuolten välistä tasa-arvoa mittaava Global Gender Gap Report on listannut Suomen maailman kolmanneksi tasa-arvoisimmaksi maaksi. Edelle kirivät vain Islanti ja Norja.

9. Joulupukki asuu Suomessa

Joulupukki asuu tietysti Suomen Lapissa, kuten kotimaassa hyvin tiedetään. Myös lukuisat brittituristit saapuvat joulun alla tapaamaan valkopartaa Lappiin.

10. Suomessa ymmärretään hyvän kahvin päälle

Suomessa arvostetaan hyvää kahvia, ja sitä myös juodaan enemmän kuin missään muualla maailmassa. Suomalaiset kuluttavat kahvia keskimäärin 12 kiloa vuodessa henkilöä kohden.

11. Suomessa saunotaan – tietysti alasti

Saunat eivät Suomesta lopu kesken, ja niissä vaatteet ja pyyhkeet saa heittää kokonaan pois. Suomalaisuutta ei voi brittilehden mukaan kunnolla ymmärtää ennen kuin on kokeillut jotain Suomen miljoonista saunoista. Suosituksen saa esimerkiksi Helsingissä sijaitseva Yrjönkadun uimahalli, jossa voi myös uida alasti.

>> Lue myös: Brittilehti testasi suomalaista nakusaunaa: “En halunnut edes ajatella saunan jälkeen syötäviä makkaroita”

Visit FinlandSauna on vahva osa suomalaisuutta
Suomessa on miljoonia saunoja. Onko Suomessa edes mahdollista lomailla käymättä saunassa?

12. Suomessa on tehokas wifi

Suomalaiset ovat tottuneet tehokkaaseen langattomaan verkkoyhteyteen, ja Suomen wifi-yhteydet onkin rankattu maailman kymmenen nopeimman joukkoon.

13. Suomessa voi nähdä revontulia

Suomi on erinomainen paikka revontulien bongausta varten. Jos onni potkaisee, saattavat matkailijat ja paikalliset todistaa todellista luonnon valoshow’ta etenkin talvikuukausina pohjoisessa.

14. Helsingissä on komea kirkko

Brittisivusto ihailee Senaatintorin laidalla sijaitsevaa Helsingin Tuomiokirkkoa, joka on yksi pääkaupungin suosituimmista nähtävyyksistä. Valkoisena hohtava rakennus on keskustassa suunnistaville turisteille helppo maamerkki.

15. Pääkaupungin rannat yllättävän hyviä

Suomeen harvemmin lähdetään rantalomalle, mutta The Telegraph kehuu Helsingin rantojen olevan yllättävän hyviä. Pohjoista rantaelämystä etsivien kannattaa sivuston mukaan suunnata Aurinkolahteen.

Visit Finland / Julia KiveläBrittilehti kertoo, miksi Suomi on maailman paras maa
Suomesta löytyy lukuisia hyviä uimapaikkoja.

>> Lue myös: Helsingin parhaat rannat – katso lista

16. Mahdollisuus vaihtaa aikavyöhykettä

The Telegraph kehottaa leikkisästi matkailijoita kokeilemaan aikamatkustusta. Suomesta Ruotsin rajan yli hyppäämällä ja aikavyöhykkeitä vaihtamalla voi saada takaisin tunnin elämästään – mikä on erityisen hupaisaa uutena vuotena.

17. Suomessa voi bongata karhuja

Karhut ovat Suomen metsien tuttuja petoja, joita ihaillaan ja pelätään. Karhusafarilla komeita eläimiä pääsee seuraamaan turvallisen välimatkan päästä.

18. Suomi on maailman onnellisimpia maita

Kotimaasta käsin saattaa tuntua, että suomalaiset rakastavat valittamista. World Happiness Report vuodelta 2017 listaa Suomen kuitenkin maailman viidenneksi tyytyväisimmäksi kansaksi.

Lähde: The Telegraph
Kuva: Visit Finland / Jani Kärppä, Marjaana Tasala ja Julia Kivelä

Lue kommentit (33) Jätä kommentti

 1. Suomi on maailman paras paikka! Monet suomalaist ei sitä ymmärrä,kun eivät ole muuta maata nähneet ja kokeneet. Suomi ON IHANA.PARAS MAAILMASSA!


 2. Suomessa ei kylläkään juoda mitenkään erityisen hyvää kahvia. ”Suomalaiseen makuun” (erittäin vaaleaa) paahdettu kahvi on maailmallakin tunnettu erittäin huonona.

  Määrä ei takaa laatua.


 3. maailman sisäsiittoisin paikka, jossa mielenvikaiset tappaa itsensä.


 4. Kyllä tämä maa on maailmanparas maahanmuuttajille joille tarjotaan täysiylöspito, eikä tarvitse laittaa rikkaa ristii. Samaan aikaan kuritetaan Suomalaista ihmistä joka on ottanut osaa tämän maan rakentamiseen.


  • Jaa sitä trollataan oikein matkailusivuillakin?

   Maahanmuuttajien haukkuminen on toki yksi tapa purkaa omaa pahaa oloa. Pitäisikö alkaa tekemään jotain omalle elämälle, eikä hakea syyllsiä muualta?


  • ”Samaan aikaan kuritetaan…” Miten suomalaisia kuritetaan, enpä ole huomannut. Ei maahanmuuttajille sen kummemmin tarjota ”täysylöspitoa”. Pitää tutustua asioihin, ennenkuin alkaa väittämään olemattomia.
   Minä olen kantasuomalainen, minusta lehtijutun väitteet ovat tosia. Suomi on kaikin puolin esimerkillinen maa ja Suomi on oikein hyvä matkailumaa.


 5. Juuri palasin ”taas” Myanmarin monien viikkojen matkalta…mielestäni ei ole aihetta valittaa mitään kotimaastamme.


 6. Suomessa ei ole enään tasa arvoa,omaa kansaa syrjitään,vanhusten hoito ja arvostus surkeaa,rikolliset jyllää,poliitikot ,p-seestä,ajavat omia etujaan,Suomessa kesä ja vihreä luonto on parasta.


 7. Mittauksessa ei edes mitattu onnellisuutta. Aamulehti oli ainoa media, joka mainitsi tästä tosiasiasta. Siinä siitä mainitsi joku alan asiantuntija. Koko muu media oli yhtä laiska, kuin suomalaismedia yleensäkin jättäen mainitsematta koko tosiseikan.

  Suomi on muutoin maa, joka on maailman eniten lobattu maa, koska Suomesta puuttuu lobbausrekisteri ainoana eurooppalaisena maana. Suomen Kuvalehdessä tästä oli iso artikkeli. Siksipä suomalaismedia ei ole huomaavinaankaan, kuinka Suomessa veronmaksajien rahoja käytetään kymmenisen miljardia euroopan keskitasoa selvästi matalampaan suurten pääomatulojen verotukseen, Euroopan suurimpiin maataloustukiin, sekä Euroopan keskitasoa suurempiin yritystukiin. Siinä suurimmat epäkohdat, jotka aiheuttavat pahoiinvointia Suomeen. Siksi Suomi onkin maa, jossa leikkausten kohteena ovat joka ikinen kerta julkiset palvelut ja köyhimpien toimeentulo.

  Suomi on maa vailla juuri minkäänlaista moraalia julkisessa hallinnossa. Minkäänlaiset länsimaiset periaatteet eivät ole tärkeitä Suomen poliittisessa elämässä.

  Hallinto ja media yhdessä pitävät yllä teatteria vuodesta toiseen, jossa hurskastellaan länsimaisilla arvoilla, oikeusvaltioperiaatteen tärkeydellä, sekä keskustelevalla ja moniarvoisella ilmapiirillä.

  Suomi on kuitenkin kaikkea muuta, kuin mitä sen hallinto ja media yrittävät uskotella. Suomalaiset on manipuloitu vuosikymmenien aikana kussakin asiassa yhteen totuuteen, eikä maassa ole normaalia länsimaista moniarvoista keskustelua. Sen sijaan suomalainen käsitys demokratiasta on se, että totuus sanotaan ylhäältä päin eikä tuota totuutta sovi epäillä ollakseen kunnon kansalainen. Tämä kaikki alkoi Kekkosen aikana, eikä se anna vieläkään periksi. Ei edes internetin aikana.


 8. Suomen puhdas ja kaunis luonto on ainoa asia, joka tuottaa mielihyvää. Suomen sisäpolitiikka on syvältä. Poliitikot ajavat omia etujaan, eikä heidän antamilla lupauksilla ole mitään arvoa. Hyväosaiset kyllä pärjäävät, mutta ovatko kaikki suomalaiset hyväosaisia? Ei ihme että ihmiset masentuvat, kun viimeinenkin toivo viedään. Viranomaisiin enempään kuin oikeuslaitoksiinkaan ei voi luottaa pätkääkään.


  • Luuletko että muissa maissa eivät poliitikot ole itsekeskeisiä ja niissä maissa tehdään hyvää politiikkaa? Kyllä muuallakin hyväosaiset pärjäävät paremmin, kuin laiskurit ja juopot.


 9. Hyvät ja älykkäät ihmiset näkevät kaikkialla hyvyyttä ja hienoja asioita. He maata kehittävät.
  Huonot ja yksinkertaiset näkevät sitä mitä kaipaavat. kuten Irmelit ja nuo monet muut.
  Kliseitä silmissä ja mielessä. Mitä teette parantaaksenne huonoja asioita joita muiden tekemiksi solvaatte.
  Pitkä kokemus ulkomailla asumisesta avasi silmäni ja tein paluun. Asiat ovat täällä hyvin.


 10. Yksikään asia ei suoranaisesti kosketa minua. Voin tulla Suomeen lomalle ja nauttia yllämainituista asioista, Suomi on esimerkiksi erittäin kallis maa elä sinkkuna ja mielenterveysongelmia esim masennusta on paljon!


 11. Suomi on kaunis maa joka on ollut turvallinen siihen asti kun poliitikot veivät meidät valheella EU:hun. Tämä kaunis maa tullaan tuhoamaan maahanmuuton kustannuksella.Miettikää Rakasta Suomea 100vuoden päästä.Näen Suomi neidon raiskattuna puettuna mustaan kaapuun ja burkaan.


 12. suomi on kaunis maa suomi on puhdas maa


 13. Suomiko hyvä maa? Täynnä kateellisia ja katkeria vinkujia. Varsinkin muiden rahoilla elävät. Vaativat lisää ja lisää palkaksi joutenolosta


 14. Nyt kyllä Kelaa kohdeltiin kaltoin maailman avokätisin huomattu laajalti ympäri maailman.?


 15. Sipilä, Orpo ja Soini ovat tuhonneet Suomea niin ankaralla kiireellä, että Suomessa ei ole enää muuta hyvää kuin luonto.


 16. Ulkoiset tekijät juuri näin :-) Sisäiset ongelmat maassa samat kuin monessa muussa maassa :-(


 17. Täytyis asua muualla että ymmärtäisi ”hyvän” tässä maassa. On niin paljon kuitenkin pielessä mitä taas turvallisuuteen tulee, no suomalaiset itse pilanneet.


  • Suomessa hyvää ovat ainoastaan luonto, puhtaus, juomavesi, juuri muuta hyvää Suomessa ei ole, vaan paremman elintason saavuttaa jokaisessa läntisen Euroopan maassa. Suomen huonoja asioita suurten pääomien löysä verotus, suuret yritystuet, suuret maataloustuet. Kaiken tämän kruunaa täydellinen keskustelemattomuus ja vaihtoehdottomuus näissä asioissa. Media siis peesaa poliitikkoja näissä.


   • ”Suomen huonoja asioita suurten pääomien löysä verotus, suuret yritystuet, suuret maataloustuet. ”

    Nuo mainitsemani asiat johtavat siis rahanpuutteeseen kaikissa niissä asioissa, joihin rahaa tarvittaisiin. Eli vanhustenhoito, kunnollinen terveydenhoito ilman jonotusta julkisille, parempi sosiaaliturva alhaisimpien tukien osalta, oikeuslaitoksen parempi toimivuus, parempi ostovoima ja seurauksena parempi työllisyys.


 18. Mihinäs maas tuo tutkimus on tehty, ei ainakaa suomes. Jokku luonnon jutut on totta mutta muu kyseenalaasta. Suomi voi olla onnellinen mutta suomen kansalaaset ei kylläkää oo onnellisia. Suomes ei ihimisellä oo enää mitää arvoa. Oikeuslaitos on aiva perseestä. Siksi nyt olenkin ajtellu vaihtaa maata


 19. Brittilahden kun muun ulkomaailman olisi aika saada todellisuuden tuntumaa Suomi tietoihinsa.
  Joka toinen päivä suomessa joku vanhus tekee itsemurhan. Että Suomalaiset ei ole onnellisia.
  Hallitusta myöten haetaan konsteja millä voitaisiin saada suomalaisista kitkettyä pois suvaitsemattomuus, joka ilmenee kaikkialla niin, että kaikenikäiset kansalaiset lapsista vanhuksiin kiusaavat kanssaihmisiään.
  Ja iäkkäisiin kansalaisiin kohdistuva eriarvoisuus on varmistettu, muista kansalaisista poikkeavalla lailla, ”vanhustenhoitolaki”.


 20. Tätä kirjoitti heikkoälynen henkilö.


 21. Se oli ennen Pääministeri Sipilää onnellinen maa.


 22. Kyllä sananvapaudesta on turha puhua Suomessa. Sen sijaan suvaitsevaisuus on viety absurdille tasolle, jonka seurauksena kantasuomalaiset joutuvat painostuksen kohteeksi.


 23. Turvallista on normaalieläjälle. Joka paikassa saa olla varuillaan öisin, jos haastaa riitaa timon tai jorman kanssa.


 24. Turvallisin ja onellisimpia maita? Koko ajan menee huonompaan suuntaan!


 25. Onkai suomi joskus tätä ollu,muttei kaupungeissa kuitenkaan yö aikaan kannata timojen pelossa yksin liikkua.


 26. Jätä kommentti

  Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.