Hyppää sisältöön

Tallinnan erikoisimmat baarit – katso 10 vinkkiä

Riikka Krenn
Riikka Krenn Päivitetty: 05.02.2015
Tallinnan monipuolisen baarivalikoiman joukkoon mahtuu useita erikoisia baareja. Nauttisitko oluesi mieluiten kirjaston kellarissa, venäläisessä pikkukapakassa vai miehekkäässä metsästysmajassa? Löydä suosikkisi Tallinnan erikoisten baarien joukosta!

1. Scotland Yard

Tallinnan suurimpiin pubeihin kuuluva Scotland Yard tervehtii asiakkaita koppalakkisella, brittipoliisiksi pukeutuneella sisäänheittäjällä. Mustavalkoisiin asuihin sonnustautuneet tarjoilijat kantavat mukanaan käsirautoja siltä varalta, että asiakkaat käyvät hankaliksi. Viski- ja olutvalikoima on runsas, ja paremman tekemisen puutteessa Scotland Yardissa voi vaikkapa etsiä lukemista baarin valtavasta kirjahyllystä.

Scotland Yard, Mere puiestee 6 E.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

2. Hr. Mauruse Pubi

Kirjastossa ei tulisi ensimmäisenä mieleen lähteä alakertaan juopottelemaan. Se on kuitenkin mahdollista Tallinnassa, sillä kaupungin pääkirjaston kellarissa sijaitsee pubiravintola, jonka monipuolinen olutvalikoima ilahduttaa. Sijainti näkyy selvästi pubin sisustuksessa, joka on täynnä kirjahyllyjä, kirjoja, puutuoleja, vanhoja radioita ja kirjailijoiden kuvia.

Hr. Mauruse Pubi, Estonia puiestee 8.

3. Peekri Salong-baar

Haluaisitko saunoa Tallinnan keskustan tuntumassa vaikkapa aamuyöstä? Se onnistuu Peekri Salong-baarissa, joka on auki kaikkina päivinä ympäri vuorokauden. Pienessä omakotitalossa sijaitseva rakennus tarjoaa asiakkaille saunan lisäksi saunajuomia, mutta esimerkiksi ruokaa pienessä baarissa ei tarjoilla.

Peekri Salong-baar, Tatari 10.

4. Õllelokaal Põrgu

Uskaltaisitko viettää iltaa manalassa? Tallinnan Raatihuoneentorin läheisyydessä sijaitsevan Õllelokaal Põrgun nimi viittaa manalaan, ja kellarikerroksen punasävyisen ravintolan kabinetin valaistus ja tunnelma muistuttavat kieltämättä mielikuvia manalasta. Olutvalikoima on yksi kaupungin monipuolisimpia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Õllelokaal Põrgu, Rüütli 4.

5. Sitsimäe Kelder

Venäjänkielisessä Pohjois-Tallinnassa sijaitseva Sitsimäe Kelder on pienen puutalon kellarikerroksessa sijaitseva pieni baari, jossa puhutaan niin venäjää, viroa kuin suomeakin. Olut on hyvin edullista, ja Sitsimäe Kelderissä voi nautiskella autenttisesta tunnelmasta melko varmasti rauhassa muilta matkailijoilta.

Sitsimäe Kelder, Sitsi 4.

6. Sirbi Kohvik

Peppi Pitkätossun Huvikumpua muistuttava valkoinen tiilitalo herättää ohikulkijoiden huomion erikoisella ulkonäöllään. Matalan talon vinot ikkunat houkuttelevat astumaan sisään, ja edullinen olutvalikoima takaa, että asiakkaat viivähtävät olutkahvilassa. Koplin kaupunginosassa sijaitseva baari tarjoilee myös lounasta.

Sirbi Kohvik, Kopli 69 K.

7. Vana Villemi Pubi

Jos Tallinnassa ollessasi kaipaat aitoa brittitunnelmaa, suuntaa Vana Villemiin. Vuonna 1995 perustettu baari uudistettiin vuonna 2013 uuden sijainnin myötä, ja sisustus onkin täynnä yksityiskohtia, jotka vievät vieraat Euroopan toiselle puolelle.

Vana Villemi Pubi, Tartu mnt 50.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

8. Sassi Baar

Jos olet aina halunnut kuulua virolaiseen metsästysjoukkoon, on Sassi Baari täydellinen vierailupaikka. Miehekäs metsästyshenkinen baari tarjoaa kävijöille tuhtia ruokaa ja karaokea, sekä tietysti saunan. Seinillä roikkuu niin taljoja kuin täytettyjä eläimiä.

Sassi Baar, Pallasti 33.

9. Trulling

Ikkunaton Trulling on yksinkertainen baari parhaimmillaan, sillä pääosin venäjänkielinen paikka tarjoaa kävijöille halpaa olutta, suolapähkinöitä sekä kaksi tilaa, joista valita istumapaikkansa. Etuohuoneessa istuvat kanta-asiakkaat, ja vierailijoiden voi olla viisasta suunnata suoraan perähuoneeseen hengittelemään savun hajua.

Trulling, Vilde tee 103 A.

10. Kuldkerakelder

Kuldkerakelder-baari tarjoaa mahdollisuuden viettää iltaa tallinnalaisen asuintalon kellarissa, jonka baari on vielä Neuvostoliiton peruja. Asuintalojen kellaribaareja on Tallinnassa jäljellä vielä muutama, ja parhaiten niissä saa palvelua venäjäksi tai viroksi. Vakikasvot saattavat vierailla baarissa aamutossuissa, ja kellaribaarit ovatkin mainio tapa päästä kurkistamaan tavallisen virolaisen elämään.

Kuldkerakelder, Linnamäe tee 87.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lähde: Mikko Savikko: Baarimies Tallinnassa – Opas Tallinnan olutravintoloihin ja baareihin (Arktinen banaani 2014)
Kuva: Flickr / Dimitri Korobtsov

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Risteilyt Tallinnaan

Näin pääset Tallinnaan – löydä itsellesi parhaiten sopiva risteily

Tallinnan vanhin apteekki

Huomasitko Tallinnan yllättävän nähtävyyden? Euroopan vanhimmasta apteekista saa myös vettä väkevämpää

Tallinna

Tiesitkö tätä? Tallinnan suosituimman ravintolan takaa paljastuu kummitustarina

Varo yleisiä mokia Tallinnassa

Älä mokaa Tallinnassa – 8 helppoa virhettä, joihin turistit kompastuvat

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja