Kuva: Shutterstock
Gdansk, Puola

Herkuttele Gdanskissa – näin löydät parhaat ruokaelämykset ja makeimmat tuliaiset

Puolan Gdanskin halpa hintataso houkuttaa kokeilemaan paikallisia herkkuja, joita ovat muun muassa makeat ja suolaiset leivonnaiset sekä muut puolalaiset erikoisuudet.

Vietä unelmien ruokaloma Gdanskissa

Puolassa sijaitseva Gdanskin satamakaupunki on suosittu kaupunkilomakohde, jonka edullinen hintataso ja hyvä ravintolatarjonta sopivat erinomaisesti vaikkapa lyhyelle viikonloppulomalle. Matkan aikana kannattaa ottaa kaikki irti kaupungin hyvästä ravintolatarjonnasta, josta löytyy vaihtoehtoja moneen makuun ja jokaiselle budjetille.

Fine dining -ruoan ystäville sopivia ravintoloita ovat esimerkiksi vanhankaupungin reunamilla sijaitseva Canis Music & Wine sekä italialaista ruokaa tarjoileva Fellini. Paikallisen keittiön antimia taas tarjoavat esimerkiksi suosittu Pierogarnia Mandu Centrum, Bar Pod Ryba ja Gvara-ravintola. Hintataso on perinteisissä puolalaisravintoloissa melko edullinen.

Muita hyviä ravintoloita ovat esimerkiksi kansainvälistä ruokaa tarjoava Barbados, näyttävä Czerwone Drzwi sekä meksikolaista ruokaa tarjoava El Paso.

Herkuttele leivoksilla

Gdanskin kaduilla ei voi olla kiinnittämättä huomiota lukuisiin leipomo-kahviloihin, joita on paitsi vanhassakaupungissa myös muualla Gdanskissa. Leipomot eli piekarniat tarjoavat suolaisia ja makeita leivonnaisia kuten pierogi-piiraita, joiden täytteinä voi olla vaikkapa lihaa, juustoa, kaalta, mansikoita tai suklaata.

Myös perinteiset pullat, viinerit ja keksit ovat tuttu näky Gdanskin kahviloissa. Muista kysyä suosituksia myyjiltä ja valita tuoreita leivonnaisia lomapäivään.

Esimerkiksi Pellowski-ketjun leipomo-kahvilat ovat suosittuja niin paikallisten kuin matkailijoidenkin keskuudessa. Ketjulla on kaksi kahvilaa Gdanskin vanhassakaupungissa.

>> Lue lisää vinkkejä Gdanskiin Rantapallon kohdeoppaasta!

Teksti: Inka Khanji
Kuvat: Shutterstock

Päivitetty: 6.4.2018

Sinua saattaisivat kiinnotaa myös nämä

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (No Ratings Yet)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia