Hyppää sisältöön

Helpot vegeravintolavinkit maailmalle – nämä kolme matkakohdetta sopivat erityisesti kasvisruokailijalle

Krista Ahonen
Krista Ahonen Päivitetty: 05.05.2017
Näissä kohteissa kasvissyöjän ei tarvitse selvittää etukäteen sopivia ruokapaikkoja, sillä lihattomia vaihtoehtoja tarjoilevia ravintoloita on runsaasti. Poimi parhaat vinkit ja lähde matkaan!

1. Berliini

Euroopan kasvisravintolakeskittymä löytyy BerliiniPrahaVarsova-akselilta.

Eniten puhtaasti kasvisruokaan panostavia ravintoloita on edullisista hinnoistaan ja boheemista kaupunkikulttuuristaan tunnetussa Berliinissä, mutta Tšekin pääkaupunki Praha ja Puolan pääkaupunki Varsova tulevat hyvänä kakkosena ja kolmosena.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

– Ihmiset eivät tahdo vaivata muita ruokavaliollaan, ja täällä sitä ei tarvitse tehdä, berliiniläinen kasvissyöjä Sandra Espenhain kuvailee CNN:lle.

Berliiniin matkustavan kannattaakin ottaa ylös etukäteen ainakin Mittessä sijaitsevan Kopps-ravintolan osoite: sieltä ei nimittäin poistuta tyhjin vatsoin.

2. Portland

Yhdysvaltoihin matkustava kasvissyöjä voi valita monesta hyvästä kohteesta aina New Yorkista Los Angelesiin ja jopa aiemmin autoteollisuudestaan, mutta nykyisin nousevasta kasvisravintolabuumistaan tunnettuun Detroitiin.

Kaikista intohimoisimman kasvisruokailijan kannattaa kuitenkin suunnata maan länsirannikolla Oregonissa sijaitsevaan Portlandiin.

– Siellä on kaikkea vegaanisista fine dining -ravintoloista baareihin, vegaanisiin ruokakauppoihin, tatuointipaikkohin, ja jopa vegaanisia strippiklubeja, kertoo Will Travel For Vegan Food -bloggaaja Kristin Lajeunesse CNN:lle.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeile Portlandissa esimerkiksi Sweet Hereafter sekä Homegrown Smoker -ravintoloita.

3. Taipei

Taiwan on oiva matkakohde kasvisruokaa suosivalle jo pelkästään sen vuoksi, että lähes 13 prosenttia Taiwanin 1,7 miljoonasta asukkaasta ei syö lainkaan lihaa. Tämä yksistään takaa jo sen, että kasvisruokavaihtoehtoja löytyy ravintoloista runsaasti.

Omassa sarjassaan maan ravintolatarjonnassa taiteilee puolestaan Taipei.

– Taipeilaiset kokit tulkitsevat uudelleen perinteistä taiwanilaista keittiötä käyttäen tuoreita, paikallisia raaka-aineita lisäten ruokiin kansainvälistä twistiä, kuvailee nykyään Los Angelesissa asuva taiwanilainen Yalun Ho CNN:lle.

Jos matkakohteeksesi valikoituu Taipei, kokeile ainakin Fruitful Food -ravintolaa.

Lähde: CNN
Kuva: Inka Khanji

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Berliinin kylpylät

Joko tiesit? Berliinin kylpylät voivat saada suomalaisenkin kainostelemaan – varaudu estottomaan nakuiluun

Berliinin nähtävyydet

Berliinin parhaat nähtävyydet – 21 paikkaa, jotka kannattaa painaa mieleen

Kymmenen faktaa Los Angelesista

Tiesitkö tämän Los Angelesista? 10 erikoista faktaa enkelten kaupungista

Puolan nähtävyydet

Puolan parhaat nähtävyydet – 10 paikkaa, jotka tekevät matkasta unohtumattoman

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja