Hyppää sisältöön

Viisi brittikohdetta, jotka sijaitsevat Ison-Britannian ulkopuolella – tiesitkö näistä?

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 10.04.2018
Loma kohteessa, jossa puhutaan englantia ja missä vallitsee brittikulttuuri, on helppo valinta. Tässä viisi kohdetta, jotka kuuluvat yhä Isolle-Britannialle!

1. Bermuda

Atlantin valtamerellä sijaitseva Bermuda on Britannian merentakainen alue, jolla on sisäinen itsehallinto. Saaret sijaitsevat Yhdysvaltojen etelävaltioiden korkeustasolla, mutta siellä on merellisempi ilmasto lämpötilan harvoin ylittäessä 30 astetta.

ShutterstockBermuda
Bermuda on eksoottinen alue, joka kuuluu Isolle-Britannialle.

Lentokenttä sijaitsee pääsaaren, St. Davidin saaren koilliskulmassa. Kentältä on noin puolen tunnin ajomatka pääkaupunkiin Hamiltoniin. Tätä satamakaupunkia ympäröivät valkoiset hiekkarannat ja kirkkaat vedet. Saaren pohjoispäässä sijaitsee myös St. Georgen kaupunki, joka on vanhimpia brittiläisen imperiumin läntisellä pallonpuoliskolla sijaitsevista siirtomaakohteista. Brittiläisyyttä huokuva viehättävä kaupunki lisättiin vuonna 2000 Unescon maailmanperintölistalle.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

2. Caymansaaret

Caymansaaret on kolmen saaren muodostama entinen kruununsiirtomaa, jolla on rajoitettu itsehallinto. Saaret sijaitsevat Karibianmerellä Kuuban ja Jamaikan lähivesillä. Saarten lentokenttä on pääsaarella Grand Caymanilla vain 10 minuutin ajomatkan päässä pääkaupungista George Townista. Grand Caymanilta löytyy myös kuuluisa Seven Mile Beach, jota pidetään Karibianmeren kauneimpana hiekkarantana.

ShutterstockCaymansaaret
Seven mile beach on nimensä mukaisesti kilometrien mittainen hiekkaranta.

Jos maltat lähteä rannalta sisämaahan, kuningattaren itsensä vuonna 1994 avaama Queen Elizabeth II Botanic Park -puisto on kukkaloistossaan näkemisen arvoinen. Cayman Brac -saarella taas voi harrastaa ulkoilua patikoinnin tai lintubongailun muodossa, kun taas Little Cayman on sukeltajien paratiisi.

3. Turks- ja Caicossaaret

Kuuban länsipuolella sijaitsevat Turks- ja Caicossaaret ovat Yhdistyneeseen Kuningaskuntaan kuuluva erillisalue.

ShutterstockTurks- ja Caicossaaret
Turks- ja Caicossaaret ovat täynnä ihania rantoja.

British Airways lentää suosituimmalle matkailusaarelle Providencials-saarelle, jossa lentokenttä sijaitsee lähellä Grace Bayn rantaa. Saarella kannattaa tutustua alueen historiaan Cheshire Hall -plantaasilla, joka on 1700- ja 1800-lukujen vaihteen tyypillinen puuvillatila. Grand Turk -saarella sijaitseva pääkaupunki Cockburn Town taas edustaa siirtomaa-ajan tyypillistä arkkitehtuuria. Grand Turkilta voi myös lähteä valasristeilylle tai sukeltamaan lähivesiin.

4. Gibraltar

Aivan Espanjan eteläkärjessä sijaitseva Gibraltar on Britannian merentakainen alue. Koska Gibraltarin salmi erottaa toisistaan Euroopan ja Afrikan, kuten myös Atlantin ja Välimeren, on tämä strategisesti merkittävä paikka ehtinyt historiansa aikana kerätä vaikutteita monenlaisista kulttuureista.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
ShutterstockGibraltar
Gibraltarin kuuluisimpiin nähtävyyksiin lukeutuvat apinat, joita näkee muun muassa Gibraltarinvuorella.

Gibraltarin lentokentältä pääset kaupunkiin hetkessä. Saarella on tarjolla paljon brittiläisen kulttuurin parhaita puolia, kuten viihtyisiä pubeja, sekoittuneena espanjalaiseen ruokakulttuuriin. Päänähtävyyksiä ovat muun muassa saaren keskellä seisova Gibraltarinvuori sekä kuuluisan villit apinat.

5. Jersey

Lähempänä Ranskan kuin Iso-Britannian rannikkoa sijaitseva Jerseyn saari on ollut brittiläisen imperiumin erillisalue vuodesta 1064, eikä saari kuulu Euroopan Unioniin. Saaren virallisia kieliä ovat englanti ja ranska ja se on saanut vaikutteita molempien maiden kulttuureista.

ShutterstockJersey
Isolle-Britannialle kuuluva Jerseyn saari tarjoaa monia upeita luontokohteita.

Jerseyn lentokenttä sijaitsee 20 minuutin ajomatkan päässä saaren pääkaupungista St. Hellieristä, jossa ostoksia voi tehdä verovapaasti. Tästä pienen saaren ainoasta varsinaisesta kaupungista on helppo tehdä retkiä sisämaahan tutustumaan viininviljelyyn La Maressa tai siiderinvalmistukseen Hamptonnessa.

>> Lue lisää vinkkejä Isoon-Britanniaan Rantapallon kohdeoppaasta!

Teksti: Jenna Lehkonen
Kuvat: Shutterstock

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Näihin upeisiin paikkoihin pääset helposti Lontoosta – 10 kiinnostavaa päiväretkeä

Junalla Lontoosta Pariisiin

Junalla Lontoosta Pariisiin – millaista on matkustaa vedenalaisessa tunnelissa?

Lontoo, Iso-Britannia

Lontoon parhaat nähtävyydet – 25 vinkkiä, joiden joukosta löydät tekemistä lomalle

Sky Garden, Lontoo

Onko tässä Lontoon paras näköalapaikka? Näe upeat maisemat ilmaiseksi!

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja