Hyppää sisältöön

Arvaatko, millä Suomen lentokentistä on parhaat yhteydet Isoon-Britanniaan? Myös uudet reitit Manchesteriin ja Istanbuliin

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 29.11.2019
Rovaniemen lentokentälle saapuu vuosittain brittiläisten matkailijoiden virta, joka hyödyttää myös suomalaismatkailijaa.

Rovaniemen lentokentältä maailmalle

Tiesitkö, että Rovaniemen lentokentältä pääsee lentämään kahdeksaan eri Ison-Britannian kaupunkiin?

Halpalentoyhtiö Easyjet aloitti marraskuussa 2019 lennot Rovaniemeltä Manchesteriin. Se lentää reittilentoja talvikauden ajan aina tammikuuhun saakka kaksi kertaa viikossa, maanantaisin ja torstaisin. Avaus kuulostaa erikoiselta, mutta sitä se ei suinkaan ole: jo aiemmin Rovaniemelle on lentänyt useita lentoja Isosta-Britanniasta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Joulukuun 5. päivänä avautuu myös uusi Turkish Airlinesin reitti Rovaniemen ja Istanbulin välillä. Upouusi Istanbulin lentokenttä on monelle suomalaisille muun muassa kätevä vaihtokenttä kaukokohteisiin matkustettaessa.

Suuri osa lomalentoja

Suurinta osaa Rovaniemen ja Ison-Britannian välisistä reiteistä lentää Tuin lentoyhtiö Tui Airways, joka tuo brittiläisiä Lapin-matkaajia Suomeen. Monia saattaa yllättää se, että Tuilta voi ostaa myös pelkät lennot, sillä yhtiö on perinteisesti tunnettu pakettimatkoistaan.

Rovaniemeltä pääsee Englantiin Birminghamin, Bristolin, Exeterin, Lontoon, Manchesterin, Newcastlen ja Nottinghamin lentokentille. Lisäksi Rovaniemeltä voi lentää Skotlannin puolelle Glasgow’hun. Koska monet lennoista on sidottu Lapin talvikauden matkailijavirtoihin, lentojen saatavuus vaihtelee, ja ne ovat harvemmin suomalaisten matkailijoiden saatavilla.

Varmimmin suomalainen matkailija pääsee Rovaniemeltä maailmalle reittilennoilla. Lontoon ja Manchesterin reittejä lentää halpalehtoyhtiö Easyjet, ja Lontooseen voi lentää Rovaniemeltä myös Norwegianin siivillä. Myös Turkish Airwaysin reittiä Istanbuliin voi hyödyntää tavallinen suomalaismatkailija. Lentoaan voi vaihtaa voi tietenkin myös Helsingissä.

>> Lue lisää Rovaniemen lentokentän reiteistä ja palveluista

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Teksti: Elina Venttola
Kuva: Shutterstock

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Lento vauvan kanssa

Ensimmäinen lento vauvan kanssa voi jännittää – lue vinkit sujuvaan matkaan

Junalla Lontoosta Pariisiin

Junalla Lontoosta Pariisiin – millaista on matkustaa vedenalaisessa tunnelissa?

Lentoyhtiöiden codeshare-yhteistyö

Yllätyitkö, kun varasit lennon ja lähtöportilla odottaakin eri yhtiön kone? Tätä tarkoittaa codeshare-yhteistyö

Pysäköinti Helsinki-Vantaalla

Näin jätät auton parkkiin Helsinki-Vantaalle – tiesitkö, että yksi hotelliyö voi tuoda ilmaisen pysäköinnin loman ajaksi?

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja