Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Arvaatko, millä Suomen lentokentistä on parhaat yhteydet Isoon-Britanniaan? Myös uudet reitit Manchesteriin ja Istanbuliin

Shutterstock artikkelin kuva
Lennot
Rovaniemen lentokentälle saapuu vuosittain brittiläisten matkailijoiden virta, joka hyödyttää myös suomalaismatkailijaa.
Teksti: Elina Venttola
Päivitetty: 29.11.2019
facebook   whatsapp

Rovaniemen lentokentältä maailmalle

Tiesitkö, että Rovaniemen lentokentältä pääsee lentämään kahdeksaan eri Ison-Britannian kaupunkiin?

Halpalentoyhtiö Easyjet aloitti marraskuussa 2019 lennot Rovaniemeltä Manchesteriin. Se lentää reittilentoja talvikauden ajan aina tammikuuhun saakka kaksi kertaa viikossa, maanantaisin ja torstaisin. Avaus kuulostaa erikoiselta, mutta sitä se ei suinkaan ole: jo aiemmin Rovaniemelle on lentänyt useita lentoja Isosta-Britanniasta.

Joulukuun 5. päivänä avautuu myös uusi Turkish Airlinesin reitti Rovaniemen ja Istanbulin välillä. Upouusi Istanbulin lentokenttä on monelle suomalaisille muun muassa kätevä vaihtokenttä kaukokohteisiin matkustettaessa.

Suuri osa lomalentoja

Suurinta osaa Rovaniemen ja Ison-Britannian välisistä reiteistä lentää Tuin lentoyhtiö Tui Airways, joka tuo brittiläisiä Lapin-matkaajia Suomeen. Monia saattaa yllättää se, että Tuilta voi ostaa myös pelkät lennot, sillä yhtiö on perinteisesti tunnettu pakettimatkoistaan.

Rovaniemeltä pääsee Englantiin Birminghamin, Bristolin, Exeterin, Lontoon, Manchesterin, Newcastlen ja Nottinghamin lentokentille. Lisäksi Rovaniemeltä voi lentää Skotlannin puolelle Glasgow’hun. Koska monet lennoista on sidottu Lapin talvikauden matkailijavirtoihin, lentojen saatavuus vaihtelee, ja ne ovat harvemmin suomalaisten matkailijoiden saatavilla.

Varmimmin suomalainen matkailija pääsee Rovaniemeltä maailmalle reittilennoilla. Lontoon ja Manchesterin reittejä lentää halpalehtoyhtiö Easyjet, ja Lontooseen voi lentää Rovaniemeltä myös Norwegianin siivillä. Myös Turkish Airwaysin reittiä Istanbuliin voi hyödyntää tavallinen suomalaismatkailija. Lentoaan voi vaihtaa voi tietenkin myös Helsingissä.

>> Lue lisää Rovaniemen lentokentän reiteistä ja palveluista

Teksti: Elina Venttola
Kuva: Shutterstock

Yksi kommentti (1) Jätä kommentti

  1. Onhan tuo yleisessä tiedossa että Britit tykkäävät matkustaa lappiin, mutta taitaa silti eniten lentoja Isoon Britanniaan Helsingistä eikä Rovaniemeltä.


  2. Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.