Hyppää sisältöön

Yhdeksän ihanaa kahvilaa Lontoossa – katso vinkit lomallesi ja vietä rento kahvihetki

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 18.02.2022
Lontoossa on mukava hengähtää hetki kahvilassa kesken nähtävyyksien katselun tai shoppailun. Katso tästä yhdeksän houkuttelevaa kahvilaa, jotka löytyvät eri puolilta kaupunkia!

1. Monmouth Coffee Company

Monmouth Coffee Company on tunnettu erinomaisesta kahvista ja huolella valmistetuista erikoiskahveista. Valikoimiin kuuluu erilaisia kahveja ympäri maailmaa ja ne hankitaan aina pieniltä tiloilta tukien paikallisia yrittäjiä.

Monmouth Coffee Company -yrityksellä on Lontoossa kahvilat esimerkiksi Govent Gardenissa ja Borough Market -markkinoiden alueella. Kahvin lisäksi kahviloissa tarjoillaan muun muassa leivonnaisia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Monmouth Coffee Company

2. Kaffeine

Kaffeine on helppo levähdyspaikka innokkaille shoppailijoille, sillä se sijaitsee Fitzrovian alueella aivan Oxford Street -ostoskadun kyljessä. Kahvila on noussut suosituksi laadukkaan kahvin, herkullisten kakkujen ja tyylikkään sisustuksen ansiosta.

Vuonna 2009 perustettu kahvila avasi samoille kulmille suuremman kahvilan samalla konseptilla vuonna 2015.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kaffeine

3. Peggy Porschen Cakes

Peggy Porschen Cakes on yksi Lontoon tunnetuimmista kahviloista ja moni on varmasti törmännyt Instagramissa kuviin tästä vaaleanpunaisesta kahvilasta. Kuten nimikin paljastaa, kahvilassa pääsee herkuttelemaan toinen toistaan kauniimmilla kakuilla ja kuppikakuilla. Makeiden herkkujen kylkeen voi tilata kupillisen kahvia tai teetä tai lasillisen samppanjaa.

Peggy Porschenilla on kaksi vaaleanpunaista kahvilaa Lontoossa. Toinen sijaitsee Chelsean alueella ja toinen Belgraviassa lähellä Victorian asemaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Peggy Porschen Cakes

4. The Coffee Jar

Camden Town houkuttelee kävijöitä lukuisilla hyvillä ruoka- ja kahvipaikoilla, joista yksi on The Coffee Jar. Vuonna 2013 perustetussa kahvilassa hyvä kahvi on pääosassa, ja kahvin lisäksi tarjolla on pieni valikoima suolaisia ja makeita leipomotuotteita, joista osa valmistetaan paikan päällä.

Yksinkertaisesti sisustetussa kahvilla on vain muutamia asiakaspaikkoja ja moni asiakkaista hakeekin kahvinsa mukaan otettavaksi.

The Coffee Jar

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

5. Stir Coffee

Brixtonissa sijaitseva pikkuinen Stir Coffee tarjoaa tunnelmalliset puitteet kahvihetkeen ja se onkin erinomainen pysähdyspaikka Etelä-Lontooseen tutustuessa. Kahvilan vaihtelevaan valikoimaan kuuluu kahveja eri puolilta maailmaa. Kahvien lisäksi Stir Coffee tarjoilee myös pienpanimoiden erikoisoluita.

Stir Coffee

6. Ozone Coffee Roasters

Ozone Coffee Roasters sai alkunsa Uudessa-Seelannissa, jossa paahtimon perustivat kolme intohimoista kahvin ystävää. Myöhemmin yritys levisi Lontooseen ja Ozone Coffee Roasters -kahvilan löytää nykyisin läheltä Old Streetin metroasemaa.

Kahvila on suuri ja viihtyisä, ja siellä voi hyvin viettää pidemmän hetken vaikkapa töitä tehden. Kahvilassa tarjoillaan myös brunssia ja lounasta, ja listalta löytyy annoksia joissa yhdistyvät terveellisyys ja herkullisuus.

Ozone Coffee Roasters

7. Fernandez & Wells

Fernandez & Wells kahvilassa tarjoiltavat kahvit ovat tarkan valintaprosessin seurausta ja kahvit tulevat Staffordin kaupungissa sijaitsevasta paahtimosta. Kahvilaatujen valikoima vaihtelee esimerkiksi sesongin mukaan. Kahvin lisäksi Fernandez & Wellsin listalta löytyy myös viiniä ja ruokaa.

Fernandez & Wells -kahviloita on useita eri puolilla Lontoota, ja yksi löytyy esimerkiksi luonnonhistoriallisen museon vierestä.

Fernandez & Wells

8. Fabrique Bakery

Korvapuusteja saa Suomestakin, mutta Fabrique Bakeryn pullat ovat niin suussasulavia, että niitä kannattaa testata siitä huolimatta. Alunperin Ruotsista lähtöisin olevasta leipomosta saa myös muita makeita herkkuja ja leipiä, joiden kanssa voi nauttia leipomon kahviloissa kupillisen hyvää kahvia. Kahviloita on useita, joten niihin on helppo törmätä. Esimerkiksi Kensingtonin ja Govent Gardenin alueilla voi vierailla Fabrique Bakeryn kahviloissa.

Fabrique Bakery

9. Di Stefano Coffee

Di Stefano Coffee -kahvila sijaitsee Itä-Lontoossa lähellä Columbia Roadia ja Brick Lanea, jotka ovat markkinoiden ystäville kiinnostavia vierailukohteita sunnuntaisin. Di Stefano tarjoaakin mainion pysähdyspaikan joko ennen vierailua markkinoilla tai sen jälkeen.

Hyvän kahvin lisäksi Di Stefano -kahvilan valikoimiin kuuluu suolaisia ja makeita herkkuja, kuten croissanteja ja täytettyjä foccacia-leipiä.

Di Stefano Coffee

Teksti: Krista Ahonen
Kuvat: Shutterstock ja Instagram

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Junalla Lontoosta Pariisiin

Junalla Lontoosta Pariisiin – millaista on matkustaa vedenalaisessa tunnelissa?

Lontoo, Iso-Britannia

Lontoon parhaat nähtävyydet – 25 vinkkiä, joiden joukosta löydät tekemistä lomalle

Lontoo, Iso-Britannia

Lasten kanssa Lontooseen – 7 vinkkiä onnistuneeseen lomaan

Sky Garden, Lontoo

Onko tässä Lontoon paras näköalapaikka? Näe upeat maisemat ilmaiseksi!

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja