Hyppää sisältöön

Balin parhaat

Riikka Krenn
Riikka Krenn Päivitetty: 27.01.2014
Mitkä ovat Balin parhaat ravintolat, hotellit ja rannat? Rantapallo jututti Balin asiantuntijaa.

Maailmanmatkaajan koti löytyi Balilta

Suomalainen Marko Kytöharju asuu Balilla vaimonsa Kristiinan kanssa. Ennen Balille asettumistaan Marko ehti asua vuosia Indonesian pääkaupungissa Jakartassa sekä kiertää maailmaa 14 vuotta.

Nyt kokenut maailmanmatkaaja on asettunut aloilleen Balille, ja omistaa yhdessä vaimonsa kanssa pienen mutta ylellisen Santai Boutique Hotel -lomakeskuksen, RIO Bar & Grill -ravintolan ja rakenteilla olevan viiden tähden lomakeitaan. Kytöharju vastasi Rantapallon kysymyksiin ja paljasti Balin parhaat palat.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Miksi päädyitte juuri Balille?

Balilta löytyy äärettömän ystävällisiä hinduasukkaita seremonioineen sekä huikean kaunis luonto vuoristoineen, koralliriuttoineen ja rantoineen. Saarella on myös yltäkyllaiset harrastus-, shoppailu-, ja ruokailumahdollisuudet sekä hyvä tarjonta kansainvälisiä kouluja. Tämä yhdistelmä johti siihen lopputulokseen, että 14 vuoden maailman kiertämisen jälkeen emme vain tienneet parempaa paikkaa minne asettua aloillemme.

Kenelle suosittelet Balia lomakohteena?

Bali on matkakohteena niin monimuotoinen, että kaikki ikä- ja intressiryhmät löytävät varmasti haluamansa. Häämatkalaisille ja pariskunnille Bali on parasta, mitä mikään paikka voi tarjota, kun taas lapsiperheille löytyy puuhasteltavaa laidasta laitaan.

Mistään maailmasta ei varmasti löydä lapsiystävällisempiä ihmisiä kuin balilaiset ovat. Bali sopii erityisesti sellaisille ihmisille, jotka eivät halua liikkua suurissa pakettimatkajoukoissa vaan ammentaa itsenäisesti Balin tarjontaa.

Balin vihreät riisipellot Ubudissa

Mitkä ovat Balin parhaat rannat?

Tämä riippuu kiinnostuksesta – parhaat rannat snorklaukseen ja sukellukseen upeine koralliriuttoineen löytyvät Amedin alueelta, jossa Santai Hotel sijaitsee. Hyvät surffausrannat sijoittuvat Kuta, Legian, Canggu -akselille Balin länsipuolella. Hieno hiekkaranta hieman rauhallisempaan auringonpalvontaan löytyy Sanurista.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Mitkä ovat Balin parhaat hotellit?

Santai Boutique Hotel Amedissa on erittäin suosittu eurooppalaisten turistien keskuudessa, koska resorttimme on riittävän pieni ja varsin eksoottinen bungaloweineen. Korkeatasoinen ravintolamme on eurooppalaisittain todella halpa. Myös monenlaisia aktiviteetteja on mahdollisuus harrastaa hotelliltamme käsin, kuten snorklausta, sukellusta ja koskenlaskua. Tarjolla on myös kylpyläpalveluita, päiväretkiä tulivuorille sekä vierailuja balilaiseen kylään.

Villa Mustika Juma puolestaan on moderni luksusvilla -majoitus Canggussa lähellä ostosmahdollisuuksia, yöelämää ja golfkenttää. Pakettiin kuuluu oma uima-allas, sisäkkö ja huikaisevat riisipeltonäkymät. Hotelli Amandari Ubudissa taas sopii matkailijoille, jotka haluavat ylellisyyttä ja ovat kiinnostuneita tutustumaan Ubudin taiteilijoiden luomuksiin ja kulttuurielämyksiin.

Mitkä ovat Balin parhaat ravintolat?

RIO Bar & Grill Seminyakissa on upea ulkoilmaravintola, jossa on erittäin korkeatasoinen kansaivälinen ala carte -menu. Paikan erikoisuus on brasilialainen Churrasco-illallinen, jossa kaikki lihat tarjoillaan pitkistä miekoista suoraan pöytiin ja voit syödä niin paljon kuin haluat. Ravintola on äänestetty Balin parhaimman hinta-laatusuhteen omaavaksi ravintolaksi muutama vuosi sitten.

Jimbaran Beachilta löytyy joukko pieniä kala- ja äyriäisravintoloita, joissa saa taatusti maistuvaa ja suhteellisen edullista ruokaa. Santai-hotellin ravintolassa puolestaan voi nautiskella makuelämyksistä, joita ei löydy monesta viiden tähden hotellistakaan. Tarjolla on laaja valikoima kalaa ja äyriäisiä, indonesialaisia herkkuja sekä meksikolaista, thaimaalaista ja eurooppalaista ruokaa.

Indonesian saariparatiisit

Mitkä ovat Balin kolme parasta kokemusta?

Amedissa Itä-Balilla voit vielä kokea saaren alkuperäistunnelman kaikkine aktiviteetteineen. Siellä voit kokeilla vesiurheilua, hierontoja ja muita spa-palveluita sekä osallistua tulivuoriretkille ja tutustua paikallisten elämään. Alueelta löytyy kaikkea muuta paitsi isoja ja meluisia diskoja. Ehdottomasti kokemisen arvoisia ovat myös surffausrannat ja yöelämä Kuta-Seminyakin alueella sekä Taman-safarieläinpuisto aktiviteetteineen.

Mikä tekee Santai Boutique Hotellista erityisen lomakohteen?

Santai Boutique Hotel sijaitsee erittäin luonnonkauniilla paikalla, jossa voi vielä kokea aidon balilaisen elämänmenon. Silti siellä on tarjontaa, joka täyttää useimpien lomalaisten vaatimukset eksoottisesta lomasta. Santai on indonesiaa ja tarkoittaa rentoutumista – juuri sitä asiakkaamme saavat hotellissamme ja Amedin ymparistossä kokea.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Hotelli itsessään on erittäin korkealaatuinen ja siellä vieraamme saavat henkilökohtaista ja ystävällistä palvelua. Jokaisessa bungalowissa on oma terassi, jonne henkilökuntamme tuo aamukahvit ja -teet ennen kuin vieraat heräävät. Myöhemmin he voivat rauhassa siirtyä aamiaiselle hotellin ravintolaan.

Koko resortti bungaloweineen on keskellä eksoottista puutarhaa, joten vieraamme tuntevat olevansa privaatisti keskellä viidakkoa. Hotellin rannasta noin 10 metrin päässä alkaa upea koralliriutta, joka on hieno paikka snorklaukseen. Värikkäitä koralleja ja vedenalaista elämää riittää runsain mitoin.

Mikä on paras aika matkata Balille?

Mikä tahansa aika maaliskuusta marraskuun loppuun on hyvä jos haluaa taattua auringonpaistetta. Sadekausi kestää joulukuun alusta maaliskuun alkupuolelle, mutta silloinkin se tarkoittaa usein sitä, että sadekuurot tulevat ilta-yöaikaan jättäen päivät suurimmaksi osaksi sateettomiksi. Sukeltajille ja snorklailijoille tämä aika ei kuitenkaan ole paras, sillä silloin näkyvyys meressä ei ole hyvä.

Huippusesonki kalliimpine hintoineen on Balilla heinäkuusta syyskuun loppuun sekä joulu-tammikuun juhlapyhien aikaan.

Lisätietoja

https://www.rantapallo.fi/indonesia/bali/
www.santaibali.com

Kuvat: Flickr / Zenubud, Flickr / aresauburnâ„¢, Flickr / sektordua

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

>> Katso halvat lennot Balille

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Turistien tyypilliset mokat Balilla

Varo näitä Balilla – 6 tyypillistä mokaa, joihin turistien on helppo sortua

Balilainen ruoka

Joko tiedät, millaista ruokaa Balilla syödään? 5 suosittua annosta

Suomalainen hotelli Thaimaassa

Tällaisia ovat suomalaiset hotellit tropiikissa – nimet herättävät huomion Thaimaassa, Balilla ja Meksikossa

Balin tyypilliset juomat

Mitä Balilla juodaan? 6 paikallista suosikkia – katso kuinka montaa olet maistanut

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja