hero taustakuva

Balin parhaat

artikkelin kuva
Rantalomat
Mitkä ovat Balin parhaat ravintolat, hotellit ja rannat? Rantapallo jututti Balin asiantuntijaa.
Teksti: Rantapallo
Päivitetty: 27.01.2014
facebook   whatsapp

Maailmanmatkaajan koti löytyi Balilta

Suomalainen Marko Kytöharju asuu Balilla vaimonsa Kristiinan kanssa. Ennen Balille asettumistaan Marko ehti asua vuosia Indonesian pääkaupungissa Jakartassa sekä kiertää maailmaa 14 vuotta.

Nyt kokenut maailmanmatkaaja on asettunut aloilleen Balille, ja omistaa yhdessä vaimonsa kanssa pienen mutta ylellisen Santai Boutique Hotel -lomakeskuksen, RIO Bar & Grill -ravintolan ja rakenteilla olevan viiden tähden lomakeitaan. Kytöharju vastasi Rantapallon kysymyksiin ja paljasti Balin parhaat palat.

Miksi päädyitte juuri Balille?

Balilta löytyy äärettömän ystävällisiä hinduasukkaita seremonioineen sekä huikean kaunis luonto vuoristoineen, koralliriuttoineen ja rantoineen. Saarella on myös yltäkyllaiset harrastus-, shoppailu-, ja ruokailumahdollisuudet sekä hyvä tarjonta kansainvälisiä kouluja. Tämä yhdistelmä johti siihen lopputulokseen, että 14 vuoden maailman kiertämisen jälkeen emme vain tienneet parempaa paikkaa minne asettua aloillemme.

Kenelle suosittelet Balia lomakohteena?

Bali on matkakohteena niin monimuotoinen, että kaikki ikä- ja intressiryhmät löytävät varmasti haluamansa. Häämatkalaisille ja pariskunnille Bali on parasta, mitä mikään paikka voi tarjota, kun taas lapsiperheille löytyy puuhasteltavaa laidasta laitaan.

Mistään maailmasta ei varmasti löydä lapsiystävällisempiä ihmisiä kuin balilaiset ovat. Bali sopii erityisesti sellaisille ihmisille, jotka eivät halua liikkua suurissa pakettimatkajoukoissa vaan ammentaa itsenäisesti Balin tarjontaa.

Balin vihreät riisipellot Ubudissa

Mitkä ovat Balin parhaat rannat?

Tämä riippuu kiinnostuksesta – parhaat rannat snorklaukseen ja sukellukseen upeine koralliriuttoineen löytyvät Amedin alueelta, jossa Santai Hotel sijaitsee. Hyvät surffausrannat sijoittuvat Kuta, Legian, Canggu -akselille Balin länsipuolella. Hieno hiekkaranta hieman rauhallisempaan auringonpalvontaan löytyy Sanurista.

Mitkä ovat Balin parhaat hotellit?

Santai Boutique Hotel Amedissa on erittäin suosittu eurooppalaisten turistien keskuudessa, koska resorttimme on riittävän pieni ja varsin eksoottinen bungaloweineen. Korkeatasoinen ravintolamme on eurooppalaisittain todella halpa. Myös monenlaisia aktiviteetteja on mahdollisuus harrastaa hotelliltamme käsin, kuten snorklausta, sukellusta ja koskenlaskua. Tarjolla on myös kylpyläpalveluita, päiväretkiä tulivuorille sekä vierailuja balilaiseen kylään.

Villa Mustika Juma puolestaan on moderni luksusvilla -majoitus Canggussa lähellä ostosmahdollisuuksia, yöelämää ja golfkenttää. Pakettiin kuuluu oma uima-allas, sisäkkö ja huikaisevat riisipeltonäkymät. Hotelli Amandari Ubudissa taas sopii matkailijoille, jotka haluavat ylellisyyttä ja ovat kiinnostuneita tutustumaan Ubudin taiteilijoiden luomuksiin ja kulttuurielämyksiin.

Mitkä ovat Balin parhaat ravintolat?

RIO Bar & Grill Seminyakissa on upea ulkoilmaravintola, jossa on erittäin korkeatasoinen kansaivälinen ala carte -menu. Paikan erikoisuus on brasilialainen Churrasco-illallinen, jossa kaikki lihat tarjoillaan pitkistä miekoista suoraan pöytiin ja voit syödä niin paljon kuin haluat. Ravintola on äänestetty Balin parhaimman hinta-laatusuhteen omaavaksi ravintolaksi muutama vuosi sitten.

Jimbaran Beachilta löytyy joukko pieniä kala- ja äyriäisravintoloita, joissa saa taatusti maistuvaa ja suhteellisen edullista ruokaa. Santai-hotellin ravintolassa puolestaan voi nautiskella makuelämyksistä, joita ei löydy monesta viiden tähden hotellistakaan. Tarjolla on laaja valikoima kalaa ja äyriäisiä, indonesialaisia herkkuja sekä meksikolaista, thaimaalaista ja eurooppalaista ruokaa.

Indonesian saariparatiisit

Mitkä ovat Balin kolme parasta kokemusta?

Amedissa Itä-Balilla voit vielä kokea saaren alkuperäistunnelman kaikkine aktiviteetteineen. Siellä voit kokeilla vesiurheilua, hierontoja ja muita spa-palveluita sekä osallistua tulivuoriretkille ja tutustua paikallisten elämään. Alueelta löytyy kaikkea muuta paitsi isoja ja meluisia diskoja. Ehdottomasti kokemisen arvoisia ovat myös surffausrannat ja yöelämä Kuta-Seminyakin alueella sekä Taman-safarieläinpuisto aktiviteetteineen.

Mikä tekee Santai Boutique Hotellista erityisen lomakohteen?

Santai Boutique Hotel sijaitsee erittäin luonnonkauniilla paikalla, jossa voi vielä kokea aidon balilaisen elämänmenon. Silti siellä on tarjontaa, joka täyttää useimpien lomalaisten vaatimukset eksoottisesta lomasta. Santai on indonesiaa ja tarkoittaa rentoutumista – juuri sitä asiakkaamme saavat hotellissamme ja Amedin ymparistossä kokea.

Hotelli itsessään on erittäin korkealaatuinen ja siellä vieraamme saavat henkilökohtaista ja ystävällistä palvelua. Jokaisessa bungalowissa on oma terassi, jonne henkilökuntamme tuo aamukahvit ja -teet ennen kuin vieraat heräävät. Myöhemmin he voivat rauhassa siirtyä aamiaiselle hotellin ravintolaan.

Koko resortti bungaloweineen on keskellä eksoottista puutarhaa, joten vieraamme tuntevat olevansa privaatisti keskellä viidakkoa. Hotellin rannasta noin 10 metrin päässä alkaa upea koralliriutta, joka on hieno paikka snorklaukseen. Värikkäitä koralleja ja vedenalaista elämää riittää runsain mitoin.

Mikä on paras aika matkata Balille?

Mikä tahansa aika maaliskuusta marraskuun loppuun on hyvä jos haluaa taattua auringonpaistetta. Sadekausi kestää joulukuun alusta maaliskuun alkupuolelle, mutta silloinkin se tarkoittaa usein sitä, että sadekuurot tulevat ilta-yöaikaan jättäen päivät suurimmaksi osaksi sateettomiksi. Sukeltajille ja snorklailijoille tämä aika ei kuitenkaan ole paras, sillä silloin näkyvyys meressä ei ole hyvä.

Huippusesonki kalliimpine hintoineen on Balilla heinäkuusta syyskuun loppuun sekä joulu-tammikuun juhlapyhien aikaan.

Lisätietoja

https://www.rantapallo.fi/indonesia/bali/
www.santaibali.com

Kuvat: Flickr / Zenubud, Flickr / aresauburnâ„¢, Flickr / sektordua

>> Katso halvat lennot Balille

Lue kommentit (8) Jätä kommentti

 1. Balille lähtö olisi tammikuussa, täytyy lukea täältä enemmän tietoja. Kiitos sivustostanne!


 2. Juu, hieman taisi menna oman mainostamiseksi talla ”asiantuntijalla”, Olin itse santain lisaksi toisessa majapaikassa amedissa, bali bhuana beach cotagessa, mielestani parempi ja huomattavasti edullisempi.. Ruokapaikkona suosittelen paikallisia warung mestoja. Edullista ja todella hyvaa. Hotellien ravintolat ovat kalliita ja ei juurikaan edes laadukkaita.


 3. ei jäänyt mitenkään erityisesti mieleen koko saari, paskainen, taksit huijaavat minkä ehtivät, rannalla ei voi olla rahassa. Teimme 11 tunnin vuoristo jne kierroksen, ei mitäänihmeellistä. Jos Australiaan olisi menossa, voisi tämän kautta lentää AirAsialla.
  No ei nyt mitään vikaakaan, muttei mikään paratiisikaan.


 4. Travel Club Finland -matkakerhon ryhmä kävi Santai Balissa ja Riossa viime talvena. Voimme todella lämpimästi suositella! Meidän 48 hengen seurueemme piti Riossa hauskaa ja nautimme Churrasco-illallisen viineineen ja ruokaa riitti ”miekkakaupalla”. Rio on korkeataoinen, palvelu on ensiluokkaista ja kaikki ajateltu viimeiseen asti!
  Santai Bali-hotelli oli siisiti, hienostunut ja rauhallisen ympäristön ja luonnon tyyssija. Todellinen löytö myös ravintolansa puolesta!

  Matkakerhomme tekee kaikille avoimen uuden matkan Balille lokakuussa 2009 ja luonnollisesti menemme myös Rioon. Majoitusvaihtoehdoksi on valittu luonnollisesti myös Santai Bali. Lisätietoja matkakerhon sivulta http://www.travelclub.fi. (Matkakerhomme on voittoa tavoittelematon ja kaikille avoin harrastuskerho)


 5. Kokoperheen lomalla (3 lasta) kävimme Balilla vuosi sitten. Olimme kyseisessä Santai hotellissa, ja ehdottomasti paras paikka missä tähän asti olemme lapsien kanssa lomailleet. Testasimme koskenlaskut tulivuoren rinteillä, snorkkeloinnit laivanhylkyjen ja koralliriuttojen päällä ym. Myös hotelli Rion ruoka oli hyvää, ettei puheet ole perättömiä.
  Pakko on päästä näkemään vielä kyseisen omistajan uusi lomakeskus tulevaisuudessa.


 6. Mahtava paikka toi Bali.. olen käynyt myös Santaissa ja Riossa (omistajat on tuttuja).. Myös Snorkkelointi on tosi kivaa… ;-)


 7. Jätä kommentti

  Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.