hero taustakuva

Hammaslankaa on jokaisen kaapissa – mutta olisitko arvannut, kuinka paljon siitä voi olla hyötyä matkalla?

Istockphoto artikkelin kuva
Matkavinkit
Tämä helppo ja monikäyttöinen apuväline sinultakin löytyy todennäköisesti kotoa. Pakkaa se seuraavalla kerralla mukaan reissuun.
Teksti: Maria Hietala
Päivitetty: 12.03.2018
facebook   whatsapp

Hammaslanka taipuu moneen asiaan reissussa

Lähes jokaisesta taloudesta löytyy kylpyhuoneen kaapista hammaslankaa, mutta sitä on todennäköisesti käytetty aina vain yhteen tarkoitukseen. Neuvokkaat matkailijat ovat kuitenkin keksineet monta tapaa, jolla tuotetta voi hyödyntää reissussa.

Erityisesti pitkällä reppureissulla tai pelkillä käsimatkatavaroilla matkustettaessa vastaan saattaa tulla tilanteita, jolloin joudut pesemään vaatteita käsin. Unohda tuolin selkänojalla tai parvekkeen kaiteella kuivattaminen – se onnistuu helpommin, kun teet hammaslangasta pyykkinarun.

Jos haluat turvata matkalaukkusi pitkäkyntisiltä, mutta et löydä lukkoa, voi hammaslankaa käyttää apuna. Langalla voi kiinnittää yhteen matkalaukun kaksi vetoketjua, mikä ainakin hidastaa kenenkään pääsemistä käsiksi sisältöön. Hammaslangalla kiinnittäminen sujuu helposti, mutta avaaminen on vaivalloisempaa.

Hammaslanka sopii matkailijoiden mukaan myös monenlaisiin korjauspuuhiin. Langalla voi esimerkiksi ommella kiinni pudonneen napin tai väliaikaisesti korjata irronneen silmä- tai aurinkolasien sangan. Hammaslankaa voi hätätapauksessa käyttää myös kengännauhoina tai apuvälineenä irronneen kengänpohjan kiinnittämiseen.

Kenties yllättävin hammaslankaniksi liittyy vuotavaan vesihanaan. Kaikki tietävät miten raivostuttavalta kuulostaa, kun vuotavan hanan vesinoro putoaa altaaseen. Jos korjaus ei onnistu välittömästi, voi äänihaitoista päästä eroon kiertämällä hanan suun ympärille hammaslankaa.

Jos vietät joulua tai muuta juhlaa hotellissa tai loma-asunnossa, onnistuu koristeiden väliaikainen kiinnittäminen kätevästi hammaslangalla.

Tavallisesta hotellihuoneesta ei löydy ruokailuvälineitä. Olisitko keksinyt, että hammaslangalla voi leikata esimerkiksi syntymäpäiväkakkua tai pehmeää juustokimpaletta silloin, kun veitsiä ei ole saatavilla?

Seuraavalla matkalla laukkuun kannattaakin sujauttaa pakkaus hammaslankaa – vain parin euron hintainen tuote voi osoittautua monta kertaa hintansa arvoiseksi. Kevyestä mutta vahvasta langasta ei myöskään kerry painoa matkalaukkuun.

Lue lisää hauskoja reissuvinkkejä alta!

>> Oletko ikinä kuullut tätä nerokasta niksiä? Näin saat ihoon liimautuvan rantahiekan helposti pois
>> Älä unohda tätä yksinkertaista asiaa, joka kannattaa tehdä ennen jokaista lentoa – vie vain sekunnin
>> Tämä yllättävä tavara jokaisella lentomatkustajalla pitäisi olla mukana – voi tehdä matkasta helpomman
>> Näin saatat saada juomapullon lentokentän turvatarkastuksen läpi – onko tämä niksi nerokas vai täysin älytön?
>> Tämä asia jokaisen kannattaisi tehdä kotona ennen lomalle lähtöä – helppo keino voi säästää monta huolta

Lähde: News.com.au, Reader’s Digest
Kuva: Istockphoto

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.