hero taustakuva

Oletko ikinä kuullut tätä nerokasta niksiä? Näin saat ihoon liimautuvan rantahiekan helposti pois

Istockphoto artikkelin kuva
Rantalomat
Ihoon liimautuvasta rantahiekasta voi päästä helposti eroon yllättävän kikan avulla.
Teksti: Maria Hietala
Päivitetty: 25.07.2017
facebook   whatsapp

Pakkaa talkkia mukaan rannalle

Kaikki rantalomailijat tunnistavat tämän tilanteen: auringosta nauttiminen ja vedessä pulikointi on mukavaa, mutta rannalla on lähes mahdotonta välttyä joka paikkaan takertuvasta hiekasta. Ihanan rantapäivän jälkeen hiekkaa löytyy vaatteista, laukusta, puhelimesta, hiuksista ja tietysti iholta.

Hiekka liimautuu kiinni hikiseen ja aurinkorasvasta tahmeaan ihoon niin tiukasti, että sen pyyhkiminen irti tuntuu usein lähes mahdottomalta. Kun käyt vedessä huuhtomassa hiekan pois, ehtii uusi hiekka jo tarttua märkään ihoon ennen kuin pääset takaisin pyyhkeen tai aurinkotuolin päälle.

Pulma voi iskeä sekä kotimaassa että ulkomailla, mutta hiekkaa vastaan on kuitenkin olemassa yllättävä apukeino. Jos haluat testata sen toimivuutta, pakkaa seuraavalla kerralla rantakassiin purkillinen talkkia.

Kun kostealle ja hiekan peittämälle iholle ripottelee talkkia, auttaa se todella varistelemaan hiekan pois tavallista helpommin. Talkki poistaa kosteuden iholta, jonka jälkeen hiekka pääsee varisemaan pois. Talkki toimii myös hiekkaisiin hiuksiin.

Yllättävä kikka saattaa olla tuttu pienten lasten vanhemmille, joiden varustelaukusta löytyy vauvatalkkia. Lapsiperheet joutuvatkin miettimään keinoja, joilla hiekan saa irti vastahakoisesta jälkikasvusta rantapäivän päätteeksi.

Talkista saattaa olla apua seuraavalla kerralla, kun haluat suunnata rannalta vaikkapa ravintolaan ilman ihoa peittävää hiekkakerrosta. Niksiä kannattaa hyödyntää myös ennen autoon astumista, jolloin lattian jälkisiivous on huomattavasti helpompaa.

Katso video – näin talkki poistaa hiekan helposti!

Lähde: Daily Mirror
Kuva: Istockphoto
Video: YouTube / Howcast

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.