Hyppää sisältöön

Joko riitti kotimaan kesäsää? Näin löydät parhaan äkkilähdön – 5 vinkkiä

Maria Hietala
Maria Hietala Päivitetty: 11.07.2016
Vaivaako akuutti lomakuume? Rantapallo kertoo parhaat äkkilähtöniksit.

1. Ole valmis toimimaan nopeasti

Äkkilähdöt ovat matkanjärjestäjiltä myymättömiksi jääneitä tai peruutettuja paikkoja, jotka kaupataan alennetuilla hinnoilla loppuun juuri ennen matkan alkamista.

Äkkilähtöostoksilla nopeus on valttia. Äkkilähtöpaikat ovat viimeisiä paikkoja, ja jos joku ehtii ennen sinua, voi varttitunninkin miettiminen olla liikaa. Ole siis valmis varaamaan matka välittömästi sopivan kohteen löydyttyä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

2. Jousta ajankohdassa tai kohdevalinnassa

Edullisimmat äkkilähtöhinnat ovat yleensä tiettyihin lähtöihin sidottuja. Halvimmat liput löydät, jos pystyt joustamaan matkan ajankohdan suhteen ainakin päivän tai parin verran ja ajoittamaan lomasi sesonkiaikojen ulkopuolelle.

Hintavimpia äkkilähdöt ovat koululaisten loma-aikoina ja silloin myös kohdetarjonta on suppeampi.

Erityisesti suosittuina matkustusaikoina kohteen valinnassa kannattaa joustaa: saat moninkertaisen valikoiman edullisia matkoja valittavaksesi, jos et sido hakuasi yhteen tiettyyn kohteeseen.

3. Varaudu yllätyksiin

Yksi äkkilähtölomailun parhaista puolista on sen tuoma pieni seikkailu – niin hyvässä kuin pahassakin. Usein yllätykset ovat toki enemmän positiivisia kuin negatiivisia, mutta äkkilähdön suurin arvoitus on tyypillisesti majoituksen taso, sillä hotellia ei kaikilla matkoilla tiedä etukäteen.

Viimeisenä kaupattavaksi saattaa jäädä tasokkaitakin hotellihuoneita, mutta yhtä hyvin saatat päätyä vaatimattomampaan majapaikkaan. Parhaat äkkilähdöt löydät, jos olet valmis hyväksymään tämän osana äkkilähdön spontaania luonnetta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Määrittelemätön majoitus -kriteerillä tarjolla olevat matkat ovat usein edullisempia kuin ne, joissa hotelli on tiedossa etukäteen.

4. Anna matkavahdin auttaa

Äkkilähtöhaun avulla löydät sopivan äkkilähdön helposti ja nopeasti. Palvelu hakee kaikkien suurimpien matkanjärjestäjien sivuilta tuoreet äkkilähdöt listaten ne haluamallasi tavalla kohteen, ajankohdan, keston, hinnan tai lähtökaupungin perusteella.

Voit myös asettaa kätevän matkavahdin seuraamaan kiinnostavia tarjouksia puolestasi. Matkavahti ilmoittaa asettamiesi kriteerien perusteella kiinnostavat tarjoukset suoraan sähköpostiisi, ja näin olet askeleen edellä muita varaajia.

5. Liity Facebookin Äkkilähdöt-ryhmään

Äkkilähtötarjouksia seurataksesi voit liittyä myös Facebookin Äkkilähdöt-ryhmään.

Ryhmän jäsenenä saat parhaat äkkilähtötarjoukset ja matkaideat säännöllisesti poimittuina suoraan omaan Facebook-feediisi.

>> Katso halvimmat äkkilähdöt juuri nyt!

Kuva: Istockphoto

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Äkkilähtöjen plussat ja miinukset

Äkkilähtöjen plussat ja miinukset – sopiiko viime hetkellä varattu matka sinulle?

Sopiiko äkkilähtö lapsiperhelle?

Sopiiko äkkilähtö lapsiperheelle? Huomioi nämä asiat matkaa suunnitellessa

Powerpark

Esittelyssä kaikki Suomen huvipuistot – mikä sopii sinulle?

Minne matkustaa toukokuussa?

Minne matkustaa toukokuussa? 10 ideaa, jos lomasi osuu keväälle

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja