Hyppää sisältöön

Milloin äkkilähdöt ovat halvimmillaan? Lue tästä, koska nappaat edullisen matkan

  • Maria Hietala
Maria Hietala Päivitetty: 09.03.2024
Halpa äkkilähtö saattaa tulla eteen koska tahansa, mutta tiettyinä aikoina vuodesta se on todennäköisempää.

Äkkilähtöjen hinnat

Haluaisitko kokeilla huolellisesti laadittujen matkasuunnitelmien sijaan äkkilähtöä ja viime hetken varaajan roimaa alennusta?

Äkkilähdöt ovat matkanjärjestäjien myymättä jääneitä tai asiakkaiden peruuttamia pakettimatkoja, jotka myydään tarjoushintaan lähtöpäivän lähestyessä. Pakettimatkojen lisäksi voit ostaa pelkkiä lentoja matkanjärjestäjien lomalennoille.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Mitä enemmän matkoja on jäljellä, sitä edullisemmaksi hinta voi laskea. Kun tarjonta on niukka ja matkoja varattavana vain vähän, on myös hinnat varaa pitää korkeampina.

Se mikä on kullekin edullinen hinta, on tietysti suhteellista. Luksusluokan hotellia ei saa aivan pikkurahalla, ja joustava suhtautuminen majoitukseen tuo enemmän vaihtoehtoja. 

Rantapallon äkkilähtöhaussa on halvimmillaan nähty lennot ja majoituksen sisältäviä viikon rantalomia noin sadalla eurolla. Pelkät meno-paluulennot lomakohteeseen on voinut saada reilusti alle satasella. Tällaisia huipputarjouksia ei kuitenkaan tule vastaan vilkkaimman matkailusesongin aikana.  

Vältä juhlapyhiä ja koululaisten lomia

Kalleimpia matkat ovat silloin, kun kaikki muutkin matkustavat. Jos et matkusta lasten kanssa, ei lomia kannata suunnitella koululaisten lomaviikoille. 

Muista, että esimerkiksi hiihto- ja syyslomia vietetään porrastetusti eri puolilla Suomea. Se tarkoittaa sitä, että korkeammat hinnat jakautuvat useammalle kuin yhdelle viikolle. 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Inka KhanjiÄkkilähdöt Espanjaan
Espanja on tyypillinen äkkilähtökohde.

Arkipyhiä tuovat juhlapyhät kuten joulu ja pääsiäinen ovat suosittua matkustusaikaa. Erityisesti joulumatkoja saatetaan varata jo vuotta aiemmin, ja lähtöpäivän lähestyessä jäljellä oleva valikoima on usein niukka.  

Kesäkuukausina matkustetaan innokkaasti, mutta Suomessa heinäkuu on ylivoimaisesti suosituin lomakuukausi. Se tarkoittaa sitä, että hinnat pomppaavat ihmisten aloitellessa lomiaan juhannuksen jälkeen.  

Koska löydät halvimman äkkilähdön?

Edullinen äkkilähtö saattaa löytyä koska vaan, kun jaksaa pitää hintoja silmällä. Muutama nyrkkisääntö on kuitenkin hyvä pitää mielessä. 

Äkkilähtöjen hinnoissa on vuosittain selkeä pudotus elokuussa, kun koulut alkavat. Jos oma lomasi osuu elokuulle, voit päästä hyötymään tavallista edullisemmista hinnoista. 

Inka KhanjiÄkkilähdöt Kreikkaan
Kreikan lomakohteiden äkkilähtöjä kannattaa tarkkailla koulujen alkaessa elokuussa.

Halpoja äkkilähtöjä löytyy usein myös sesonkien taitekohdissa. Tämä tarkoittaa esimerkiksi talven lomakohteita syksyllä ja keväällä sekä kesän lomakohteita sesongin alussa huhti–toukokuussa tai sen lopussa syys–lokakuussa. 

Tämä näkyy esimerkiksi siten, että Thaimaahan voi päästä edullisemmin maaliskuussa kuin tammikuussa, ja Kreikkaan löytää paremman tarjouksen toukokuussa kuin heinäkuussa.

Kun et matkusta kohteeseen vilkkaimman sesongin aikana, saat rahoillesi enemmän vastinetta, eikä perillä ole yhtä ruuhkaista.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Näin seuraat äkkilähtöjä

Voit vertailla hintoja ja etsiä itsellesi sopivaa matkaa Rantapallon äkkilähtöhaun kautta. Hakuun voit asettaa toivomasi kriteerit esimerkiksi kohteen, lähtöpäivän tai matkan keston suhteen.

Ota seurantaan myös Rantapallon sosiaalisen median tilit, joilla nostamme parhaita tarjouksia ja poimimme tarjousviidakon helmet puolestasi.

Käsin poimittujen tarjousten joukossa ei ole vain viikon tai parin päivän päästä lähteviä äkkilähtöjä, vaan myös pidemmälle eteenpäin ulottuvia halpoja matkoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Minne matkustaa toukokuussa?

Minne matkustaa toukokuussa? 10 ideaa, jos lomasi osuu keväälle

Näin äkkilähdöt toimivat

Miten äkkilähdöt toimivat? Näin voit löytää matkan mojovalla alennuksella

Albania

Mikä on äkkilähtö? Lue tämä, jos haaveilet matkasta lyhyellä varoitusajalla

Nainen yksin matkalla

Näin varaat edullisen äkkilähdön yhdelle – soolomatkailijan tietopaketti

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja