Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Tällainen on Tampere-Pirkkalan lentoasema – montako kertaa olet matkustanut Pirkanmaan maakuntakentältä?

artikkelin kuva
Lennot
Pirkanmaan sydämessä sijaitsevaa Tampereen lentoasemaa käyttävät vilkkaimmin kansainväliset matkailijat.
Teksti: harjoittelija
Päivitetty: 17.06.2019
facebook   whatsapp

Tampereen lentokenttä

Tampere-Pirkkalan maakuntakentän puolesta on kampanjoitu ahkerasti, sillä Tampereen seudun matkailijat käyttävät usein Helsinki-Vantaan lentokenttää ja taittavat välimatkan usein junalla tai linja-autolla. Tampere-Pirkkalan lentoasemalla mitataan kuitenkin vuosittain vilkkaita matkustajamääriä, joista suurin osa on kansainvälisiä matkailijoita.

Vuonna 2019 Tampereen lentoasemaa käytti kuukausittain yli 10 000 kansainvälistä matkailijaa, mikä on enemmän kuin Suomen vilkkaimmalla maakuntakentällä Oulussa.

Tampere-Pirkkalan lentoasemalla on kaksi terminaalia. Terminaali 1 toimii lähtöpaikkana charter-lennoille ja lentoyhtiöiden reittilennoille. Viimeisimpänä uudistettu terminaali 2 on Ryanairin lentojen käytössä. Vuonna 1979 valmistuneella lentoasemalla on yksi, 2 700 metriä pitkä kiitotie, joka palvelee vuonna 2018 valmistuneen remontin ansiosta myös laajarunkokoneita.

FinaviaTampere-Pirkkalan lentoasema
Tampere-Pirkkalan lentoaseman suurista ikkunoista voi katsoa lähteviä lentoja.

Tampere-Pirkkalan lentoasema sijaitsee Pirkkalan kunnassa Tampereen eteläpuolella, ja sinne pääsee kätevästi Tampereen keskustasta paikallisliikenteen bussilla numero 1A tai Ryanairin omalla linja-autovuorolla. Etäisyyttä Tampereen keskustaan on noin 17 kilometriä.

Kahvila molemmissa terminaaleissa

Tampere-Pirkkalan lentoasemalla toimii kaksi kahvilaa: toinen porttialueen ulkopuolella ja toinen sen sisäpuolella. Terminaali 1:ssä kahvila sijaitsee porttialueen ulkopuolella, kun taas terminaali 2:ssa se sijaitsee lähtevien matkustajien alueella.

FinaviaTampere-Pirkkalan lentoasema
Lentoasemalla toimii kaksi kahvilaa, joista toinen on porttien ulkopuolella ja toinen sisäpuolella.

Lentokentän molemmissa terminaaleissa on pienet tax free -myymälät, joista saa ostettua viime hetken tuliaisia. Terminaali 1:n kahvilasta saa arkisin myös lounasta, ja myös terminaali 2:n kahvilasta saa pientä purtavaa.

Lisäksi lentokentällä on useita varattavia kokoushuoneita, autovuokraamoita, postilaatikko, pankkiautomaatti ja ilmainen langaton verkko.

Tampereen lentokentän reittilennot

FinaviaTampere-Pirkkalan lentoasema
Tampere-Pirkkalan uudistettu sisustus on raikas ja viihtyisä.

Tampereen lentoasemalta lentävät Ryanair, Finnair, Air Baltic ja SAS.

Ryanair lentää Tampereelta Budapestiin kahdesti viikossa, Air Baltic Riikaan useita kertoja viikossa, SAS Tukholmaan kolmesti viikossa ja Finnair lentää Helsinkiin parhaimmillaan useita kertoja päivässä.

Tarkista ajankohtaiset tiedot lentoyhteyksistä Finavian verkkosivulta. Tampereen lentokentän äkkilähdöt löydät Rantapallon äkkilähtöhausta.

Lähde ja kuvat: Finavia

Lue kommentit (9) Jätä kommentti

 1. Mut joskus ois kiva lentää tuolta Gran canarialle. Mallorcalle. Kultahietikolle. Rhodokselle. Lanzarotelle. Ateenaan. Bulgariaan. Kreikkaan. Ja mm Kyprokselle ja lanzarotelle


 2. Kun meillä Tampereella on hyvä ja toimiva kenttä niin miksi ei lentoyhteyksiä saada aikaiseksi enempää ?
  Lisää lomalentoja Tampereelta Espanjaan, Kreikkaan ym. olisi enemmän kuin toivottavaa. Harmittaa lähteä ajamaan aina Vantaalle ja varsinkin paluumatka lennon jälkeen Vantaalta Tampereelle on raskas.


 3. Kerran! on sopinut lento Treelta sopivasti jatkolennolle. Eikö Finavia voisi edes kokeilla edullisia sisämaan lentoja Vantaalle? Matkatoimistot varmaan tulisivat yhteistyöhön, kun hinnat ja sopivat reitit kohtaisivat. Se olisi kaikkien etu. On todellakin raskasta palata matkalta, kun edessä on vielä pitkä ajomatka kotiin. Varsinkin huonolla säällä ja vuorokauden ajalla.


 4. Kyllä riepoo tosiaan aina mennä lennoille Vantaan kautta ja mulla kyllä ei oo ollu mitään asiaa tonne kehä kolmosen sisäpuolelle muutenkaan. Tampereella on kaikki tarvittava nääs!


 5. Tampereelta ei pääse mihinkään. 6 vuotta olen koittanut löytää lentoja Tampereelta välimerelle ja Kanariansaarille. Yksinkertaisesti yhteydet eivät toimi, aina pitää lähteä Vantaan kautta. Näin koko asema on turhanpanttina.


  • Juurikin näin, tyhjän panttina koko kenttä. “Joku” Napoleontautinen Finavian päättäjä haluaa paukutella henkseleitään “vilkkaan ” Helsinki-Vantaan johdossa kun on lopettanut muiden kenttien liikenteen. Kaikille suomalaisille Tampere olisi lähenpänä lähteä ulkomaille, mutta ei käy näille Helsingin Herroille. Kuri pitäisi tähän touhuun saada!


 6. Talvella Tampereelta pääsee Tukholmaan (siis 40 km päähän Tukholmasta).


 7. Tampereelta pääsee vuonna 2016 suoraan vain Budapestiin, Bremeniin (Ryanair) ja Tukholmaan (sas).


 8. Jätä kommentti

  Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.