Hyppää sisältöön

Tällainen on Tampere-Pirkkalan lentoasema – montako kertaa olet matkustanut Pirkanmaan maakuntakentältä?

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 17.06.2019
Pirkanmaan sydämessä sijaitsevaa Tampereen lentoasemaa käyttävät vilkkaimmin kansainväliset matkailijat.

Tampereen lentokenttä

Tampere-Pirkkalan maakuntakentän puolesta on kampanjoitu ahkerasti, sillä Tampereen seudun matkailijat käyttävät usein Helsinki-Vantaan lentokenttää ja taittavat välimatkan usein junalla tai linja-autolla. Tampere-Pirkkalan lentoasemalla mitataan kuitenkin vuosittain vilkkaita matkustajamääriä, joista suurin osa on kansainvälisiä matkailijoita.

Vuonna 2019 Tampereen lentoasemaa käytti kuukausittain yli 10 000 kansainvälistä matkailijaa, mikä on enemmän kuin Suomen vilkkaimmalla maakuntakentällä Oulussa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tampere-Pirkkalan lentoasemalla on kaksi terminaalia. Terminaali 1 toimii lähtöpaikkana charter-lennoille ja lentoyhtiöiden reittilennoille. Viimeisimpänä uudistettu terminaali 2 on Ryanairin lentojen käytössä. Vuonna 1979 valmistuneella lentoasemalla on yksi, 2 700 metriä pitkä kiitotie, joka palvelee vuonna 2018 valmistuneen remontin ansiosta myös laajarunkokoneita.

Tampere-Pirkkalan lentoasema
Tampere-Pirkkalan lentoaseman suurista ikkunoista voi katsoa lähteviä lentoja.

Tampere-Pirkkalan lentoasema sijaitsee Pirkkalan kunnassa Tampereen eteläpuolella, ja sinne pääsee kätevästi Tampereen keskustasta paikallisliikenteen bussilla numero 1A tai Ryanairin omalla linja-autovuorolla. Etäisyyttä Tampereen keskustaan on noin 17 kilometriä.

Kahvila molemmissa terminaaleissa

Tampere-Pirkkalan lentoasemalla toimii kaksi kahvilaa: toinen porttialueen ulkopuolella ja toinen sen sisäpuolella. Terminaali 1:ssä kahvila sijaitsee porttialueen ulkopuolella, kun taas terminaali 2:ssa se sijaitsee lähtevien matkustajien alueella.

Tampere-Pirkkalan lentoasema
Lentoasemalla toimii kaksi kahvilaa, joista toinen on porttien ulkopuolella ja toinen sisäpuolella.

Lentokentän molemmissa terminaaleissa on pienet tax free -myymälät, joista saa ostettua viime hetken tuliaisia. Terminaali 1:n kahvilasta saa arkisin myös lounasta, ja myös terminaali 2:n kahvilasta saa pientä purtavaa.

Lisäksi lentokentällä on useita varattavia kokoushuoneita, autovuokraamoita, postilaatikko, pankkiautomaatti ja ilmainen langaton verkko.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tampereen lentokentän reittilennot

Tampere-Pirkkalan lentoasema
Tampere-Pirkkalan uudistettu sisustus on raikas ja viihtyisä.

Tampereen lentoasemalta lentävät Ryanair, Finnair, Air Baltic ja SAS.

Ryanair lentää Tampereelta Budapestiin kahdesti viikossa, Air Baltic Riikaan useita kertoja viikossa, SAS Tukholmaan kolmesti viikossa ja Finnair lentää Helsinkiin parhaimmillaan useita kertoja päivässä.

Tarkista ajankohtaiset tiedot lentoyhteyksistä Finavian verkkosivulta. Tampereen lentokentän äkkilähdöt löydät Rantapallon äkkilähtöhausta.

Lähde ja kuvat: Finavia

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Tampereen parhaat ravintolat

Ravintolavinkit Tampereelle – 26 paikkaa, joita ei kannata jättää väliin

Tee näin jos lentosi peruuntui

Peruuntuiko lentosi? Toimi näin!

Tallinna, Viro

Air Baltic aloittaa lennot Tampereelta Tallinnaan

Halpalentoyhtiöt

Kaikki halpalentoyhtiöt Suomessa – katso kattava reittilista

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja