hero taustakuva

Mikä ihmeen matkustusilmoitus? Helppo ja ilmainen tapa tuo turvaa matkalla

Istockphoto artikkelin kuva
Matkavinkit
Matkustusilmoitus kannattaa tehdä ennen jokaista matkaa.
Teksti: Inka Khanji
Päivitetty: 24.01.2018
facebook   whatsapp

Harva suomalainen tekee matkustusilmoituksen

Ulkoministeriön tarjoama matkustusilmoitus on ilmainen palvelu, jonka avulla matkailija saa ulkoministeriöltä ohjeita ja tietoja epätodennäköisen tilanteen – kuten vaikkapa suuronnettomuuden tai luonnonkatastrofin – sattuessa. Kaikki suomalaiset matkailijat voivat tehdä matkustusilmoituksen ennen matkaa kohteesta riippumatta.

Ministeriö kannustaa tekemään matkustusilmoituksen aina ennen matkaa. Kun ilmoitus on tehty, ideaalitilanteessa matkustaja ei kuule ulkoministeriöstä mitään. Jos kuitenkin jotain tapahtuu, saa matkustaja välillä hyvinkin tarkkoja tietoja ja ohjeita. Ne voivat koskea esimerkiksi julkisen liikenteen kulkuneuvoja, hätämajoitusta tai vaikkapa säätilan muutoksia.

Suomalaiset matkustelevat runsaasti, mutta vain harva lopulta tekee matkustusilmoituksen.

– Suomalaiset tekevät noin kymmenen miljoonaa ulkomaanmatkaa vuodessa. Vuonna 2017 tehtiin noin 267 000 matkustusilmoitusta, kertoo ulkoministeriön Juha Savolainen.

Vuonna 2017 noin 13 000 suomalaismatkailijaa sai viestin matkustusilmoituksen johdosta. Viestit koskivat noin sataa eli tapahtumaa, eli noin viisi prosenttia matkustusilmoituksen tehneistä sai viestin.

Suomalaismatkailijat tekevät ilmoituksia eniten Espanjaan, Thaimaahan ja Isoon-Britanniaan. Vaikka matkakohde olisi tuttu ja turvallinen, on Savolaisen kanta matkustusilmoitusta kohtaan selkeä.

– Ilmoitus kannattaa aina tehdä, sanoo Juha Savolainen.

>> Lue myös: Haluatko matkustaa yksin? Tässä 10 turvallisuusvinkkiä onnistuneelle matkalle

Teksti: Inka Khanji
Kuva: Istockphoto

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.