Hyppää sisältöön

Kosmopoliitti matkalla – Axl Smith ja Egyptin mytologia

Maria Hietala
Maria Hietala Päivitetty: 18.07.2012
Kiinnostus mytologiaan liidätti Axl Smihin Egyptiin juuri ennen tammikuun levottomuuksia.

Työ vie kosmopoliitin matkoille

Viihdealan moniottelija liikkuu maailmalla vaivattomasti. Kuvassa Axl Smith ottaa pyramidit haltuun omien sanojensa mukaan korneista korneimmassa lomakuvassa.

Tuuhea afrokampaus on lähtenyt päästä ja tilalla sliipatumpi malli.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

– Talvella pitää voida pystyä pitämään pipoa päässä, Axl Smith selittää.

Ja onhan pääkopan välillä hyvä pystyä hengittämään, sen verran tiivis on Smithin elämänrytmi.

Teatteria, radiota, musiikkia ja tv-työtä

Parastaikaa Smith treenaa Ilon kautta -näytelmää Uudessa Iloisessa Teatterissa, juontaa radio-ohjelmaa SpinFM:llä, tekee keikkoja sekä dj:nä että sooloartistina ja hoitaa päälle vielä varsinaisen päivätyönsä MTV Finlandin musiikkipäällikkönä. Työt vievät miestä jatkuvasti myös ulkomaille.

– Pois Suomesta tulee oltua sellaiset 60-80 päivää vuodesta. Kuukaudessa on aina muutama kuvauspäivä ja sitten pidemmät reissut. Ulkomaanmatkat ovat aika pitkälle kuvaus- tai haastattelumatkoja.

– Minulla on MTV:llä Axl Meets -niminen dokumenttisarja, jossa tapaan kansainvälisiä artisteja. Sitten on musiikkitapahtumia ympäri maailmaa ja TV-alan messuja.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Suosikkijuontajan matkakokemukset

Lomailu harvinaista herkkua

Lomamatkat jäävät Smithin työpainotteisessa kalenterissa vähemmälle, jos niitä edes on.

– ‪En kyllä muista milloin olisin puhtaasti lomaillut viimeksi. Olen vähän sellanen tyyppi että pitää jatkuvasti olla jotain tapahtumassa.

– Viime vuosina olemme perheen kanssa kyllä oleet pois Suomesta jouluisin. Se on täysin rannalla pyörimistä ja huonojen TV-sarjojen katsomista.

Egyptissä juuri ennen levottomuuksia

Viime joulu vei Smithin Egyptiin juuri ennen kuin siellä alkoi poliittinen kuohunta.

– Olen aina ollut kiinnostunut Egyptin mytologiasta. Egyptissä otettiin Kairo, museot ja pyramidit haltuun. Hienointa reissussa oli ilman muuta Kairon museo ja ne tarinat aikojen alusta.

– Uutena vuotena hotellissa toteutettu kolmen euron Powerpointilla tehty ilotulitus-show oli myös unohtumaton, Smith muistelee.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tuloillaan vilkas keikkakesä ja tv-töitä

Smith julkaisi viime vuonna esikoisalbuminsa People Come First. Levy julkaistiin Smithin oman pienen levymerkin kautta, eikä sen tarkoituskaan ollut tuottaa listojen ykköshittejä. Hiljalleen vuosi sitten kylvetty siemen alkaa kutenkin tuottaa hedelmää.

– Bändin kanssa kierrämme toivottavasti nyt kesällä festareita ja sitten syksyllä toivon mukaan Pohjoismaita muutenkin. Tulossa on isoa bändisoundia synakitaroineen vihreiden funk-rotsien kanssa, lupaa Smith hymysuin.

Keikkailun lisäksi Smithin tulevat lähitulevaisuudessa pitämään kiireisenä myös Axl Meets -sarjan uuden tuotantokauden kuvaukset, jotka lennättävät miestä Keski-Eurooppaan.

Vapaus on paikkaa tärkeämpää

Suomalaisen äidin, iranilaisen biologisen isän ja amerikkalaisen kasvatti-isän poika puhuu englantia toisena kielenään ja liikkuu maailmalla vaivattomasti. Onko kosmopoliitille itsestään selvää asua Suomessa vai vetävätkö isommat apajat puoleensa?

– Faija on tosiaan ameriikoista ja siellä on kiva vierailla, lomailla ja tehdä töitä, mutta politiikan vuoksi en ehkä siellä haluaisi asua.

– Lontoo on ehkä lähimpänä sellainen paikka johon varmasti muutan pidemmäksikin aikaa. MTV-jutun alussa asuin siellä yhdeksän kuukautta. Suomessa toisaalta asuu äiti, veli ja sisko, jotka ovat tärkeitä. Minulle oikeastaan ei merkitse paikka mitään, kunhan on vapaus tehdä omaa juttua.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Teksti: Mete Sasioglu
Kuvat: Axl Smithin arkisto, Waxl

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Mielenkiintoiset faktat Egyptistä

Egypti kiinnostaa taas tauon jälkeen – 10 hauskaa faktaa, joita et ehkä vielä tiennyt

White Desert National Park, Egypti

Tämä valkoinen aavikko on maisema, jota et odottanut löytäväsi Egyptistä – kuin olisit laskeutunut Kuuhun

Egypti

Ota haltuun onnistuneen Egyptin-loman tärkeimmät aakkoset

Egypti

Nämä ovat Egyptin lumoavimmat paikat – viisi kohdetta, jotka haluat nähdä

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja