Hyppää sisältöön

21 huippuravintolaa! Viron ensimmäinen ravintolaviikko kutsuu herkuttelemaan

Riikka Krenn
Riikka Krenn Päivitetty: 09.10.2015
Kaikkien aikojen ensimmäistä Viron ravintolaviikkoa vietetään 12.–25. lokakuuta 2015. Mukaan on valittu 21 huippuravintolaa ympäri Viroa.

Mestarikokkien valmistamia aterioita halvalla

Ensimmäistä kertaa järjestettävä Viron ravintolaviikko tarjoaa loistavan mahdollisuuden tutustua laadukkaisiin ravintoloihin eri puolilla maata. Moderni virolainen keittiö on ainutlaatuinen sekoitus vanhoja perinteitä ja uusimpia tuulia, ja maanläheiset sesonkiainekset ovat viikon keskeinen teema. Ravintolaviikon aikana Viron moninaiseen kulttuuriin ja ihmisiin voi tutustua makumatkalla aina Tallinnasta Tarttoon.

Idea Viron ravintolaviikolle syntyi halusta tuoda esille etelänaapurimme nousevaa kulinaristikulttuuria. Ravintolaviikko on virolaista ruokaa edistävän kampanjan päätapahtuma. Tarkoituksena toivottaa tervetulleeksi ne, joille Viron ravintolakulttuuri on vielä verrattain vierasta, sekä ne, jotka haluavat uppoutua entistä syvemmälle moderniin virolaiseen gastronomiaan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Huippuluokan menut ja parhaat hotellit

Jokainen ravintolaviikkoon osallistuva ravintola on räätälöinyt tapahtumalle erikoismenut ruokalistojensa parhaimmistosta, ja ravintoloiden ainutlaatuiset tyylit sekä maut tulevat niissä varmasti esille. Mukana on nimekkäitä ravintoloita, kuten muun muassa Tchaikovsky, MEKK ja Alexander.

Kampanjan aikana usean ruokalajin tarkkaan valikoitu lounas maksaa 20 euroa ja illallinen 35 euroa. Tapahtumaa varten on varattu etukäteen yli 10 000 paikkaa.

Lähde ja kuva: Visit Estonia

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Piritan ranta Tallinnassa

Mihin uimaan Tallinnassa? Pirita on kaupungin suosituin ranta – pääset sinne helposti

Olevisten kirkko Tallinnassa

Tallinnan “kirottuun” näköalapaikkaan liittyy hyytävä kummitustarina – kävitkö jo täällä?

Maiasmokk on Tallinnan vanhin kahvila

Joko tunnet Tallinnan vanhimman kahvilan? Kuuluisinta herkkua myytiin aikoinaan lääkkeenä

Viron Michelin-ravintolat

Tässä ovat Viron Michelin-ravintolat – katso tuore lista suosituksista

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja