Hyppää sisältöön

Jotain uutta Aasiassa: koe Terengganun paratiisirannat

Elina Venttola Päivitetty: 03.10.2018
Perhentianin saaret ovat jo pitkään olleet sukeltajien suosiossa, mutta Terengganun osavaltiossa on paljon muitakin upeita paratiisirantoja.

Yli 200 kilometriä valkeaa hiekkaa

Terengganun osavaltio sijaitsee Malesian koillisosassa vain noin tunnin lentomatkan päässä Kuala Lumpurista.

Tunnetuin Terengganun kohteista on Perhentianin saariryhmä, joka on jo pidempään ollut upeita vedenalaisia maisemia hakevien sukeltajien ja snorklaajien suosiossa. Perhentianin saarten Kecilin ja Besarin lisäksi saarista myös Redang tarjoaa aurinkoa rannoillaan ja kiehtovia kaloja kirkkaissa vesissään.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Eurooppalaiset matkailijat alkavat vähitellen löytää myös Terengganun muun matkailutarjonnan. Seudulta löytyy yhteensä 244 kilometriä hienohiekkaista rantaa, josta suurinta osaa turistilaumat eivät vielä ole pilanneet.

Majoitukseksi löytyy sekä hulppeita resortteja että reppureissaajien edullisempia majapaikkoja. Esimerkiksi Tanjong Jara Resort sopii erinomaisesti laatua arvostavalle lomailijalle tai häämatkalaisille.

Kuala Terengganu oli ennen kalastajakylä

Mantereen puolella Terengganun osavaltion samanniminen pääkaupunki Kuala Terengganu mahdollistaa ostokset, herkuttelun ja kulttuurikokemukset samalla lomalla.

Terengganu, Tanjong Jara

Kuala Terengganun taustalla on tyypillinen tarina kalastajakylästä kaupungiksi. Menestyksen toivat Etelä-Kiinan meren öljykentät.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Seutu tunnetaan erityisen laadukkaista batiikkikankaistaan ja Terengganu on Malesian suurin tekstiilituottaja. Kauniit batiikkivaatteet ja kodintekstiilit ovat hyviä tuliaisia ja niiden hinta täällä tuntuvasti esimerkiksi Kuala Lumpuria edullisempi.

Uskonto näkyy katukuvassa

Monikulttuurisen Malesian uskonnolliset painotukset vaihtelevat alueittain. Terengganussa painotus on vahvasti islamilainen. Ero esimerkiksi Kuala Lumpuriin tai Langkawiin on selvä: täällä yli 96 % asukkaista edustaa islaminuskoa. Matkailijalle se näkyy lähinnä konservatiivisempana pukeutumisena.

Suurin osa paikallisista naisista käyttää huivia. Turistin ei niin odoteta tekevän, mutta resorttien ulkopuolella liikkuessa on kohteliasta välttää liian paljastavaa vaatetusta.

Islamilaisesta enemmistöstä huolimatta uskontoon suhtaudutaan täällä ulkomaalaisten kohdalla maltillisesti. Suurempia rajoituksia se ei matkailijoille aiheuta, mutta alkoholia ei ole kaikissa ravintoloissa ja kaupoissa saatavilla. Jos sitä tuntuu ehdottoman tarpeelliselta saada, voit tiedustella lähimmän kiinalaisen kaupan sijaintia. Kiinalainen kansanosa ei ole islaminuskoista, joten heidän liikkeissään on tarjolla muutakin kuin limonaadeja.

Terengganu, Kristallimoskeija

Kristallimoskeija hohtaa auringossa

Kiehtova puoli islamista näkyy lukuisina upeina moskeijoina ja taideaarteina. Rantalomailun ohella täällä kannattaakin käyttää aikaa myös paikalliseen kulttuuriin tutustumiseen.

Kuala Terengganussa sijaitsevassa Terengganu State Museumissa kerrotaan laajalti paikallishistoriasta ja esitellään myös islamilaista taidetta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Masjid Kristal eli Kristallimoskeija on yksi Terengganun vaikuttavimmista nähtävyyksistä. Sisään mahtuu yhtä aikaa jopa 1 500 ihmistä. Näyttävä teräksestä, lasista ja nimensä mukaisesta kristallista rakennettu moskeija on varsin tuoretta tekoa. Se rakennettiin vuosien 2006 ja 2008 välillä. Paikasta on nopeasti kasvanut erittäin suosittu käyntikohde Terengganussa.

Veneet Tenggolin saarella

Pulahda veteen Tenggolin saarella

Pieni Tenggolin saari sopii päiväretken kohteeksi mantereella majoittuvalle matkailijalle. Perille pääsee venekyydillä Kuala Dungunista.

Pulau Tenggol on osa 12 pikkusaaren rykelmää ja hieno kohde snorklaajille sekä sukeltajille.

Aivan rannan tuntumasta löytyy helppoja snorklauspaikkoja koralleineen, mutta lähellä on myös useita vaihtoehtoja sukeltajille. Niistä moni sopii myös kokeneempaan makuun. Alueella on tiukka kalastuskielto, joten vedenalaisten maisemien voi odottaa pysyvänkin yhtä värikkäinä.

Riikka Krenn

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Malesian luontokohteet Mainos

Ota kaikki irti Aasian monipuolisimmasta matkailumaasta: näin pääset helposti Malesian uusiin luontokohteisiin

Nainen ottamassa kuvaa kännykällä iltahämärässä valaistuneista kahdesta jättitornista.

Malesian nähtävyydet: 10 paikkaa, joita ei kannata missata lomalla

Malediivit

Seitsemän maailmanluokan rantakohdetta talvilomallesi – joko tunnet nämä kaikki?

Vaihtelua rantapäiville Langkawilla – katso kolme kiinnostavaa nähtävyysvinkkiä

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja