Hyppää sisältöön

Luksuskohteiden Top 5

Riikka Krenn
Riikka Krenn Päivitetty: 26.06.2012
Gourmet-ruokaa, glamouria ja kallista elämää - lue Rantapallon ja 15/30 Researchin matkailututkimuksen luksuskohteiden Top 5!

Pariisin glamour ykkösenä

Rantapallon ja 15/30 Researchin Matka 2011 -messuilla julkistetun matkailututkimuksen mukaan Pariisi on suomalaisten mielikuvissa luksuskohteiden selvä ykkönen.

Luksuskohteiden Top 5:

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

1. Pariisi
2. Dubai
3. New York
4. Las Vegas
5. Monaco

Metropolissa on mitä vain

Shampanja-aamiaisia ja shoppailua Champs-Elyséellä – Pariisin sijoitus luksuskohteiden ykkösenä kertoo paljon kaupungin monipuolisuudesta matkakohteena. Pariista löytyy kaikkea. Siellä viihtyvät niin reppureissaajat, perhematkailijat kuin laadun ja luksuksen hakijatkin.

Yli kahden miljoonan asukkaan metropoliin mahtuu runsaasti korkeakulttuuria ja gourmet-ruokaa, tasokasta majoitusta ja taide-elämyksiä muodikkaista ostoskaduista puhumattakaan.

Dubain superlatiivit vetävät

Dubain kakkossija kielii öljyllä vaurastuneen emiraatin superlatiiveista: maailman hienoimmista hotelleista, suurimmista ostoskeskuksista ja kaikesta kiiltävästä, mitä Dubaihin on viimeisen vuosikymmenen huumassa rakennettu.

Dubaissa “kaikki on kultaa”, mutta silti saavutettavissa. Tarjolla on paljon lomailumahdollisuuksia myös tavalliselle matkailijalle, jonka hotellihuoneen ei tarvitse olla marmorilla vuorattu.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Luksusmatkailua Atlantin takana

New Yorkin listan kolmosena on pitkälti samantyyppinen luksuskohde kuin Pariisikin. Tässäkin jättikaupugissa on kaikkea, joten myös laatulomailija löytää etsimänsä.

Las Vegas sijalla neljä puolestaan tarjoaa hehkua ja glitteriä tarvittaessa vaikka farkuissa ja teepaidassa.

Jetsettiä Monacossa

Monaco edustaa tutkimustulosten Top 5-listalla luksusta ja jetsettiä aidoimmillaan.

Monacon kevyen elämän aura ei ole pelkkää muovista kimallusta, vaan sen kasinoilla tai vaikkapa Monte Carlon satamarannassa luksus ja laatu on niin itsestäänselvää, että matkailija kadottaa helposti perspektiivin julkkisten jättijahteja vertaillessaan.

Luksuskohteet voi kokea pienelläkin budjetilla

Tutkimuksen vastaajat ovat selvästi sitoneet luksuksen käsitteen rahaan ja tyypillisesti “kauniiden ja rikkaiden” kohteina tunnettuihin paikkoihin. Todellisuudessa kuitenkin mihin tahansa top 5 -listan kohteista on mahdollista matkustaa myös järkibudjetilla.

Kaikista kohteissa on tarjolla viiden tähden hotellien ohella yhtä lailla edullisiakin majapaikkoja ja harkitusti varaten tai tarjouksia hyödyntäen myös lennot löytyvät kohtuuhintaan.

Rantapallon ja 15/30 Researchin matkailututkimus

Rantapallon ja 15/30 Researchin matkailubränditutkimus selvittti suomalaisten mielikuvia erilaisista matkakohteista. Tutkimuksen yli 10 000 avointa vastausta kertovat, minne suomalaiset haluavat matkustaa mieluiten esimerkiksi shoppailemaan, sukellusmatkalle, perhelomalle ja rantalomalle.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tuloksena on 22 TOP 5- ja TOP 10 -listaa sekä kattava katsaus matkailun motiiveihin. Vastauksia antoi kaikkiaan 791 iältään 15-74-vuotiasta suomalaista ja otos on kansallisesti edustava.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Pariisin nähtävyydet

Pariisin tärkeimmät nähtävyydet – 19 paikkaa, jotka eivät jätä kylmäksi

Junalla Lontoosta Pariisiin

Junalla Lontoosta Pariisiin – millaista on matkustaa vedenalaisessa tunnelissa?

Maailman syvin uima-allas Dubaissa

Tältä näyttää maailman syvin uima-allas – 60 metrin pudotus pohjalle

Dubai, Arabiemiraatit

Koe Dubain parhaat nähtävyydet – 22 vinkkiä lomalle

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja