Hyppää sisältöön

Qatar Airwaysin uusi reitti Helsingistä tuo kiinnostavia kohteita suomalaisten ulottuville – oletko joskus haaveillut näistä?

Maria Hietala
Maria Hietala Päivitetty: 13.12.2016
Uuden Dohan-reitin myötä monet Kaakkois-Aasian, Australian ja Afrikan kohteet ovat aiempaa helpommin saavutettavissa.

Suorilla lennoilla Dohaan

Syksyllä avattiin vuoden mielenkiintoisin reitti, kun Qatar Airways aloitti suorat lennot Helsingin ja Qatarin pääkaupungin Dohan välillä. Kaupunkien välillä lennetään päivittäin Airbus A320 -koneella, jossa on sekä business- että economy-luokat.

Reitin tarkoitus on palvella sekä lomailijoita että liikematkustajia tarjoten näille hyviä lentoyhteyksiä ja uusia kohteita ympäri maailmaa. Qatar Airwaysilla on yli 150 kohdetta kuudella mantereella, ja uuden reitin myötä Helsinki-Vantaan lentoasemalta on mahdollista lentää esimerkiksi moniin kaukokohteisiin vain yhdellä vaihdolla.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Flickr/Francesco PiasentinTaidemuseo Dohassa
Uuden reitin myötä suomalaismatkailijoiden on helppo tutustua myös Dohaan.

Suorilla lennoilla on myös helppo lähteä tutustumaan Lähi-idän nousevaan matkakohteeseen Dohaan. Vain kuuden tunnin lentomatkan päässä Helsingistä löytyy lähes takuuvarmaa auringonpaistetta, hiekkarantoja, aavikkoseikkailuja ja kulttuurinähtävyyksiä kuten yksi maailman merkittävimmistä islamilaisen taiteen museoista.

Jos pidemmälle lomailulle Dohassa ei ole aikaa, voi kaupunkiin tutustua pikaisesti myös matkan varrella ennen jatkolentoa lopulliseen määränpäähän. Dohan Hamad International Airport -lentokentällä voi ilmoittautua parin tunnin ilmaiselle kaupunkikierrokselle, joita järjestetään vaihtolentoa odottaville matkustajille.

Qatar Airways kuuluu samaan Oneworld-allianssiin Finnairin kanssa, ja yhtiöillä onkin keskenään code share -yhteistyö. Vuonna 2016 Qatar Airways nimettiin Skytraxin listauksessa maailman toiseksi parhaaksi lentoyhtiöksi.

Kaakkois-Aasia kiinnostaa suomalaisia

Qatar Airways lentää Dohasta lukuisiin Kaakkois-Aasian matkakohteisiin, jotka ovat suomalaisten suosiossa erityisesti talvikaudella. Kasvaneen tarjonnan myötä lentoja Aasian suosikkikohteisiin on myös saatavilla aiempaa edullisemmin.

Suurkaupunkien kuten Bangkokin, Singaporen ja Kuala Lumpurin lisäksi yhtiön kohteisiin Aasiassa kuuluu myös esimerkiksi Bali. Saari on Indonesian suosituimpia kohteita, joka on hurmannut matkailijat upealla luonnolla, rennolla tunnelmalla ja hyvällä säällä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
IstockphotoRanta Balilla
Bali kiinnostaa monia Aasiaan suuntaavia matkailijoita.

Myös Thaimaan suosittuihin lomakohteisiin Phuketiin ja Krabille pääsee Qatar Airwaysin lennoilla. Vuonna 2017 uutena kohteena aukeaa Pohjois-Thaimaan Chiang Mai. Chiang Maissa matkailijat pääsevät tutustumaan temppeleihin, lähialueiden luontoon ja herkulliseen ruokaan.

Kaukokohteet entistä lähempänä

Dohan kautta vaihtamalla suomalaismatkailijat pääsevät Aasian lisäksi aiempaa kätevämmin myös moniin kiinnostaviin kohteisiin Australiassa ja Afrikassa.

Moni haaveilee Australiassa erityisesti huikeista rannoistaan ja surffiaalloistaan tunnetusta Sydneystä, jonne on Dohasta suora lento päivittäin. Qatar Airwaysin muita kohteita Australiassa ovat Melbourne, Perth ja Adelaide.

Flickr/masochismtangoMarrakesh
Tunnelmallinen Marrakesh kiehtoo erityisesti kulttuurimatkailijoita.

Afrikan kohteista esimerkiksi Marokon Marrakech ja Namibian Windhoek ovat tunnettuja matkakohteita. Marrakech houkuttelee matkailijoita vanhalla arkkitehtuurilla ja vilkkailla basaareilla, kun taas Windhoekin kautta pääsee Namibian luonnonnähtävyyksille.

Muita lentoyhtiön tarjoamia kiinnostavia kaukokohteita ovat esimerkiksi Seychellit, Malediivit sekä monet Etelä-Afrikan ja Intian kaupungit.

Löydä halvat lennot Rantapallon lentohaun avulla >>

Teksti: Krista Ahonen
Kuvat: Istockphoto, Flickr / Jochen Bullerjahn, Francesco Piasentin, masochishmtango

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Ota kaikki irti välilaskusta Dohassa – neljä asiaa, jotka kaupungissa täytyy kokea vierailun aikana

Qatar Airways

Maailman pisin lentoreitti avattiin – lähtisitkö yli 17 tunnin lennolle?

Maisema Dohassa

Yhä useampi suomalainen lentää Qatarin kautta – katso mitä ehdit kokea muutamassa tunnissa

Emiratesin lentokone

Maailman suurimman koneen lyhyin reitti – täällä pääset jumbojetin kyytiin vain hetkeksi

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja