hero taustakuva

Maailman pisin lentoreitti avattiin – lähtisitkö yli 17 tunnin lennolle?

Flickr / Eric Salard artikkelin kuva
Lennot
Qatar Airways aloitti liikennöinnin maailman pisimmällä lentoreitillä.
Teksti: Inka Khanji
Päivitetty: 07.02.2017
facebook   whatsapp
Hae Lentoja
1 0
 • Aikuinen
  -
  0
  +
 • Nuori 12 - 17
  -
  0
  +
 • Lapsi 2 - 11
  -
  0
  +
 • Sylilapsi alle 2v
  -
  0
  +

Maailman pisin yhtäjaksoinen reittilento

Qatar Airways aloitti liikennöinnin maailman pisimmällä lentoreitillä sunnuntaina 5. helmikuuta 2017. Matka Qatarin pääkaupungista Dohasta Uudessa-Seelannissa sijaitsevaan Aucklandiin kesti 16 tuntia ja 23 minuuttia. Paluumatka on vielä pidempi, sillä lentomatka Aucklandista Dohaan kestää aikataulun mukaan 17 tuntia 30 minuuttia.

Kaupunkien välinen matka on 14 535 kilometriä, ja sen aikana matkustajat ylittävät yhteensä kymmenen aikavyöhykettä. Ennätyspitkä lentoreitti liikennöidään Boeing 777-200LR -tyypin koneella.

Qatar Airwaysin ensimmäisen maailman pisimmän reittilennon aikana lentokoneen ohjaamossa työskenteli neljä lentäjää, ja matkustajien hyvinvoinnista huolehti 15 matkustamohenkilökunnan jäsentä. He tarjoilivat matkustajille lennon aikana 1 100 kuumaa juomaa, 2 000 kylmää juomaa ja 1 036 ateriaa.

Kilpailu maailman pisimmästä lennosta käy yhtiöiden välillä kovana, ja aikaisemmin maailman pisin reittilento oli Emiratesin liikennöimä, 17 tunnin ja 15 minuutin mittainen reitti Dubaista Aucklandiin.

Lisäksi intialainen Air India lentää omien sanojensa mukaan niin ikään maailman pisintä reittilentoa Delhistä San Franciscoon. Lentoreitti on 15 300 kilometriä pitkä, mutta lyhimmillään kaupunkien välinen matka on todellisuudessa 12 341 kilometriä.

Katso videolta, millaisissa oloissa matkustajat viettävät pitkän lennon!

>> Lue myös: Maailman pisin lento liikennöitiin viimeisen kerran – tämä reitti peri tittelin

Lähde: Telegraph
Video: Youtube / PabloJets
Kuva: Flickr / Eric Salard

Yksi kommentti (1) Jätä kommentti

 1. Jätä kommentti

  Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.