Kuva: Shutterstock
Maailman paras lentoyhtiö

Tässä ovat maailman 10 parasta lentoyhtiötä – kuinka montaa olet kokeillut?

Kansainväliset lentomatkustajat äänestivät Singapore Airlinesin vuoden 2018 parhaaksi lentoyhtiöksi.

Tässä ovat ilmailun kärkiyhtiöt

Singapore Airlines on vuoden 2018 paras lentoyhtiö, selviää vuoden 2018 Skytrax-tutkimuksesta.

Noin 20 miljoonan kansainvälisen lentomatkustajan kokemuksia selvittäneeseen tutkimukseen perustuvat Skytraxin World Airline Awards -palkinnot jaettiin 17. heinäkuuta 2018 Lontoossa. World Airline Awards -palkinnot ovat lentoalan arvostetuimmat

Singapore Airlines nousi ykköspaikalle edellisvuoden toiselta sijalta. Nyt toiselle sijalle putosi viime vuoden voittaja Qatar Airways ja kolmanneksi äänestettiin japanilainen ANA All Nippon Airways.

Listan kärki koostui edellisvuosien tapaan pitkälti Lähi-idän ja Aasian lentoyhtiöistä. Eurooppalaisista lentoyhtiöistä parhaiten pärjäsi seitsemännen sijan napannut saksalainen Lufthansa. Finnair sijoittui koko maailman kattavassa rankkauksessa sijalle 27 pudoten kaksi sijoitusta edellisvuodesta.

Skytraxin 335 yhtiötä sisältävää lentoyhtiötutkimusta pidetään ilmailualan kattavimpana. Palkinnot perustuvat kyselyyn, johon vastasi 20,4 miljoonaa matkailijaa yli sadasta eri maasta. Kyselyt suoritettiin elokuun 2017 ja toukokuun 2018 välisenä aikana.

Parhaan lentoyhtiön valinnassa huomioidaan koko matkustusprosessi sisältäen esimerkiksi lähtöselvityksen sujuvuuden, henkilökunnan ystävällisyyden, lentopalvelut, ruoan ja yleisen viihtyvyyden.

Maailman parhaat lentoyhtiöt 2018

  1. Singapore Airlines
  2. Qatar Airways
  3. ANA All Nippon Airways
  4. Emirates
  5. EVA Air
  6. Cathay Pacific
  7. Lufthansa
  8. Hainan Airlines
  9. Garuda Indonesia
  10. Thai Airways

>> Katso koko Top 100 -lista!

Lähde: Skytrax
Kuva: Shutterstock

Löydä halvat lennot Rantapallon lentohausta>>

Päivitetty: 19.7.2018

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (22 votes, average: 2,68 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

5 kommenttia

Valitaanko lentofirmat turvallisuuden puolesta
mika on heidan turvallisuus historia.
Listassa on ainakin kaksi nimea joilla en lentais.

En kokeile lentoyhtiöitä vaan matkustan sen mukaan minkä aikataulut ja hinnat mielestäni kohdallaan. Lufthansaa käytän paljon kun Finnair on mielestäni erittäin huono yhtiö. Thai Air Lines on koettu Köpiksestä Bangkokiin ja takaisin. Erittäin hyvä palvelu kuten Lufthansallakin. Sori vaan kotimaiset lentoemännät ja yrityksen johto.

Turkki ei kuulu eurooppaan, Turkki sijaitsee hallinnollisesti, maantieteellisesti, väestöllisesti ja kulttuurillisesti suurimmaksi osaksi Aasiassa.

Tuo Euroopan raja on ikuinen keskustelun aihe, se kun ei ole geologinen tai hallinnollinen raja, joten sitä ei voida tieteellisesti määrittää eikä toisaalta ole olemassa mitään hallinnollista tahoa, jolla olisi valtuudet siitä päättää niin, etteikö jonkin toisen tahon tekemä toisenlainen päätös olisi ihan yhtä validi. 2000-luvulla Eurooppaan kuuluminen on ollut suositumpaa ja monet perinteisellä rajalla sijaitsevat valtiot ovatkin itse luokitelleet kuuluvansa nykyisin Eurooppaan.