Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Tässä ovat maailman 10 parasta lentoyhtiötä – kuinka montaa olet kokeillut?

Shutterstock artikkelin kuva
Lennot
Kansainväliset lentomatkustajat äänestivät Singapore Airlinesin vuoden 2018 parhaaksi lentoyhtiöksi.
Teksti: Rantapallo
Päivitetty: 19.06.2019
facebook   whatsapp

Tässä ovat ilmailun kärkiyhtiöt

Qatar Airways on vuoden 2019 paras lentoyhtiö, selviää tuoreimmasta Skytrax-tutkimuksesta.

Lähes 22 miljoonan kansainvälisen lentomatkustajan kokemuksia selvittäneeseen tutkimukseen perustuvat Skytraxin World Airline Awards -palkinnot jaettiin 18. kesäkuuta 2019 Pariisissa. World Airline Awards -palkinnot ovat lentoalan arvostetuimmat.

Qatar Airways nousi ykköspaikalle edellisvuoden toiselta sijalta. Nyt toiselle sijalle putosi viime vuoden voittaja Singapore Airlines ja kolmanneksi äänestettiin edellisvuoden tavoin japanilainen ANA All Nippon Airways. Qatar Airways oli maailman paras lentoyhtiö viimeksi vuonna 2017.

Listan kärki koostui edellisvuosien tapaan pitkälti Lähi-idän ja Aasian lentoyhtiöistä. Eurooppalaisista lentoyhtiöistä parhaiten pärjäsi yhdeksännelle sijalle pudonnut saksalainen Lufthansa, joka oli vielä viime vuonna sijalla seitsemän. Finnair sijoittui koko maailman kattavassa rankkauksessa sijalle 32 pudoten viisi sijoitusta edellisvuodesta.

Skytraxin yli 300 yhtiötä sisältävää lentoyhtiötutkimusta pidetään ilmailualan kattavimpana. Palkinnot perustuvat kyselyyn, johon vastasi 21,56 miljoonaa matkailijaa yli sadasta eri maasta. Kyselyt suoritettiin syyskuun 2018 ja toukokuun 2019 välisenä aikana.

Parhaan lentoyhtiön valinnassa huomioidaan koko matkustusprosessi sisältäen esimerkiksi lähtöselvityksen sujuvuuden, henkilökunnan ystävällisyyden, lentopalvelut, ruoan ja yleisen viihtyvyyden.

Maailman parhaat lentoyhtiöt 2019

 1. Qatar Airways
 2. Singapore Airlines
 3. ANA All Nippon Airways
 4. Cathay Pacific
 5. Emirates
 6. EVA Air
 7. Hainan Airlines
 8. Qantas Airways
 9. Lufthansa
 10. Thai Airways

>> Katso koko Top 100 -lista!

Lähde: Skytrax
Kuva: Shutterstock

Löydä halvat lennot Rantapallon lentohausta>>

Hae Lentoja
1 0
 • Aikuinen
  -
  0
  +
 • Nuori 12 - 17
  -
  0
  +
 • Lapsi 2 - 11
  -
  0
  +
 • Sylilapsi alle 2v
  -
  0
  +

Lue kommentit (10) Jätä kommentti

 1. Kannattaa kysyä Isoilta Pojilta asioista, jotka kummastuttaa, hämmentää ja pelottaa. Jos on vaikeasteisesti keijo, niin aina ei voi tietää saati onnistua.


 2. Qatarilla olen lentänyt kerran. Finnairilla myös joka listattu huonommaksi kuin Aeroflot, jolla olen lentänyt monta kertaa ja niiden koneiden kunto on vähintään epäilyttävä varsinkin Venäjän sisäisillä lennoilla. Kansainvälisiin lentoihin käytetään modernimpaa kalustoa.
  Näillä perinteisillä myös kuten Norwegian ja Ryan Air. Ryan Air koneessa lentoemäntä mainosti 3 wiskipaukkua 10€:lla. Pitihän ne ostaa. Tuli 3 paperipussia (muistutti samariinia) joiden kulma aukaistiin ja kaadettin 2.5cl. muovimukiin. Niin tympeä henkilökunta, että yritän välttää, jos mahdollista.


 3. Monta kertaa olen Qatar Airwaysilla lentänyt ja ihan paras on. Edullinen, hienot koneet ja ihanat lentoemännät sekä stuertit. Qatarilla lennän aina kun on mahdollista. Mikä parasta, ruuat kuuluu lennon hintaan.


 4. Eipä ole tullut käytettyä ainuttakaan.


  • Hainan Airways jäänyt kokeilematta. Eipä noissa paremmissa yhtiöissä mainittavaa eroa ole. Itse pidän nahkaistuimista. Niissä on helpompi muuttaa asentoaan kuin karkealla kankaalla. Minulle on ruoka yksi ja sama sekä ei väliä hymyileekö henkilökuunta kunhan hoitaa hommansa. Arvostan lentopolitiikkaa, joka huomioi sään lennon aikana eikä tunge säästösyistä väkipakolla lyhintä reittiä halki myrskykeskusten ja turbulenssien. Aasiassa tämä on edelleen riesa ja koko lento voi olla yhtä rytyytystä.

   Tosiaan en minäkään huomannut missä El Al oli listalla. Se on toki pieni toimija, mutta sillä on huippupilotit ja söpöt emot.


 5. Mihin on jäänyt Israelin lentoyhtiö EL-AL?


 6. Jätä kommentti

  Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.