Hyppää sisältöön

Yhä useampi suomalainen lentää Qatarin kautta – katso mitä ehdit kokea muutamassa tunnissa

Krista Ahonen
Krista Ahonen Päivitetty: 20.10.2017
Qatarin kautta lennetään moniin kiinnostaviin kohteisiin, mutta matkalla kannattaa pysähtyä hetkeksi myös maan pääkaupunkiin Dohaan.

Tutustu eksoottiseen Dohaan

Qatar Airwaysin aloitettua suorat lennot maan pääkaupungista Dohasta Helsinkiin on suomalaisille avautunut uusia reittivaihtoehtoja suosittuihin kohteisiin Aasiassa ja Australiassa. Vaikka monelle Doha on pelkkä kauttakulkukohde, on kaupunki itsessään myös kiinnostava vierailukohde.

Dohassa voi pysähtyä useammaksikin päiväksi, mutta jo muutamassa tunnissa ehtii käydä kaupungin tärkeimmillä nähtävyyksillä. Pikaiselle pyrähdykselle voi varata opastetun kaupunkikierroksen – Qatar Airways tarjoaa myös ilmaisia kierroksia niille matkustajille, joilla on pitkä vaihtoaika. Ilmaisia kierroksia ei voi varata etukäteen ja niille mahtuu mukaan vain rajattu määrä matkailijoita.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Katso alta Dohan kiinnostavimmat nähtävyydet!

Museum of Islamic Art

Museum of Islamic Arts eli islamilaisen taiteen museo on yksi Dohan ylpeyden aiheista. Museossa on taideteoksia jopa 1 400 vuoden ajalta ja kolmelta eri mantereelta. Kokoelmiin kuuluu esimerkiksi keramiikkaa, lasiesineitä ja tekstiilejä, joista parhaat palat onnistuu näkemään myös lyhyellä visiitillä. Museo on auki kaikkina muina viikonpäivinä paitsi tiistaisin ja sisäänpääsy on ilmainen.

Flickr/Francisco AnzolaMuseo Dohassa
Islamilaisen taiteen museo on Dohan tärkeimpiä nähtävyyksiä.

Souq Waqif

Souq Waqif on perinteinen markkina-alue Dohassa. Markkinoiden kapeilla kujilla myydään käsitöitä, koruja, vaatteita ja mausteita. Alueella on myös kahviloita ja ravintoloita, joissa voi kokeilla Qatarin ja muiden Lähi-idän maiden tyypillisiä ruokia.

The Pearl-Qatar

The Pearl on Dohan edustalle rakennettu tekosaari, joka on saanut nimensä sen helmeä muistuttavasta muodosta. Saarella pääsee kokemaan paikallista luksuselämää, sillä siellä on kalliita asuinalueita, merkkiliikkeitä ja hiekkarantoja.

Katara Cultural Village

Katara Cultural Village on merkittävä kulttuurikeskus, jossa kulttuurit eri puolilta maailmaa kohtaavat qatarilaiset perinteet ja historian. Keskuksessa on taidegallerioita, amfiteatteri sekä kansainvälisiä ravintoloita. Siellä järjestetään myös useita kulttuuritapahtumia kuten konsertteja.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen


Löydä halvat lennot kiinnostaviin kohteisiin ympäri maailmaa >>

Teksti: Krista Ahonen
Kuvat: Flickr/Pinay Flyingh High, Francisco Anzola

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Suorat lennot Egyptiin ja Marokkoon

Norwegian avaa kolme uutta reittiä Helsingistä – eksoottisia kohteita talveksi

Yölento

Mitä lentäjät näkevät yöllä ohjaamosta? Toisin kuin ehkä luulit, ajovalot eivät valaise reittiä

Käsimatkatavarat

Näin pakkaat oikein lennolle – mitä käsimatkatavaroissa saa kuljettaa?

Lennot Kööpenhaminaan

SAS avaa uuden reitin Rovaniemeltä

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja