Hyppää sisältöön

Mikä uutinen! Helsinki-Vantaalta uusi superyhteys maailmalle

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 10.03.2016
Helsingistä pääsee pian suorin yhteyksin uuteen eksoottiseen kohteeseen.

Suora yhteys Qatariin

Lentoyhtiö Qatar Airways avaa suoran lentoyhteyden Helsingin ja Qatarin pääkaupungin Dohan välillä 10. lokakuuta 2016. Reittiä liikennöidään päivittäin Airbus A320 -kalustolla.

– Kyseessä on hyvä lentoyhtiö, jolla on laadukkaat palvelut ja laajat yhteydet ympäri maailmaa. Reittiavaus laajentaa Helsinki-Vantaan kattavaa lentotarjontaa entisestään ja tarjoaa Suomesta monipuolisemmat lentoyhteydet paitsi Lähi-itään myös Intiaan, Afrikkaan ja Australiaan. Uuden reittiavauksen ansiosta myös Helsinki-Vantaan asema vaihtoliikenteen keskuksena vahvistuu, toteaa johtaja Joni Sundelin Finaviasta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lukuisia palkintoja vuosien varrella kahminut Qatar Airways lentää Dohan lentoasemalta Qatarista yli 150 kohteeseen kuudelle eri mantereelle.

Viime vuonna Oneworld-allianssiin kuuluva lentoyhtiö palkittiin Skytrax Awardseissa vuoden lentoyhtiönä.

– Samalla Qatar Airwaysin saapuminen Suomeen tarkoittaa, että kotimaamme matkailutoimijoille avautuu uusia mahdollisuuksia tuoda Suomea esiin matkakohteena. Puhdas luonto, eksoottiset vuodenajat ja suomalainen design houkuttelevat varmasti väkeä meille pohjoiseen Lähi-idästä ja kauempaakin, Sundelin sanoo.

Sundelinin mukaan matkailumarkkinoinnin onnistumisista on saatu hyviä tuloksia muun muassa Lapista, jossa lentomatkustajien määrä nousi viime vuonna yli miljoonan.

Helsinki-Vantaan lentoasema teki vuonna 2015 kaikkien aikojen matkustajaennätyksen 16,4 miljoonaa matkustajaa. Ennätystehtailu jatkuu tänä vuonna, jolloin Aasian-reittien määrä on suurempi kuin koskaan aiemmin: Helsinki-Vantaalta pääsee kesällä yhteensä 17 Aasian-kohteeseen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lähde: Finavia
Kuva: Flickr / Pinay Flying High

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Lisää luksusta lentomatkaasi – näin sujuu matka Qatar Airwaysin bisnesluokassa

Ota kaikki irti välilaskusta Dohassa – neljä asiaa, jotka kaupungissa täytyy kokea vierailun aikana

Qatar Airways

Tältä näyttää maailman paras businessluokka – lentokoneessa huippupalvelu ja jopa oma hytti

Viisi vinkkiä lentojen varaamiseen

Näin löydät parhaat lennot – 3 helppoa vinkkiä, joita ei kannata unohtaa

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja