hero taustakuva

Opas Euroopan huvipuistoihin – 10 vaihtoehtoa

Matka24.com artikkelin kuva
Lapset ja matkailu
Monilla Euroopan huvipuistoilla on vuosikymmenten historia ja viimeisimmät hiuksia nostattavat laitteet. Esittelyssä kymmenen mainiota teemapuistoa koko perheelle.
Teksti: Maria Hietala
Päivitetty: 03.03.2016
facebook   whatsapp

1. Legoland, Tanska

Kuinka moni onkaan nuoruudessaan käynyt Tanskan Legolandissa? Huvipuisto on mainio vaihtoehto kaikille muovipalikoista ja perinteisistä huvipuistolaitteista nauttiville.

Esimerkiksi huvipuiston minimaa on legokokoelma maailman eri kohteita, jotka on rakennettu oikeaan mittakaavaan aitojen esikuvien mukaan. Minimaa koostuu yli 20 miljoonasta legopalikasta. Huvipuistossa on lisäksi akvaario, 4D-elokuvateatteri ja erilaisia huvipuistolaitteita kuten vesitykeillä varustetut piraattiveneet ja vuoristoradat.

Legoland sijaitsee Tanskan Billundissa.

Legoland

2. Pariisin Disneyland, Ranska

Matkailijamäärältään Euroopan ylivoimaisesti suurin huvipuisto on Pariisin Disneyland. Pariisin ulkopuolelle rakennettu alue on jaettu kahteen toisistaan eroavaan huvipuistoon.

Disneyland Park koostuu viidestä eri teemasta, joita ovat muun muassa villin lännen Frontierland ja satumainen Fantasyland. Lapsille rauhallisempia laitteita ovat esimerkiksi Buzz Lightyear Laser Blast -laserpeli sekä Star Tours -avaruussimulaattori.

Aikuiset puolestaan saavat päänsä pyörälle esimerkiksi Indiana Jones and the Temple of Peril -vuoristoradalla. Alue on täynnä Disneyn klassisia sankareita, päivittäistä viihdettä ja paraateja.

Disneyland Pariisissa
Pariisin Disneyland on huippusuosittu matkailijoiden keskuudessa.

Walt Disney Studios Park puolestaan mahdollistaa tutustumisen elokuvien maailmaan. Erityisiin teemoihin perustuvien hotellien ja puistojen välissä on Disney Village ravintoloineen, kauppoineen ja show-esityksineen. Alueelta löytyy jopa entisajan Main Street USA, missä voi liikkua hevoskyydillä. Useimmat huvipuistojen nähtävyydet ovat sisätiloissa, joten kehnompikaan sää ei pilaa taianomaista tunnelmaa.

Disneyland Paris

3. Siam Park, Teneriffa

Teneriffalla sijaitsevan Siam Park -vesipuiston teema pohjautuu Thaimaan tropiikkiin ja monet rakennukset näyttävätkin viidakon temppeleiltä. Mielenkiintoisia laitteita ovat esimerkiksi Tower of Power, joka on 28 metriä korkea pystysuora vesiliukumäki, sekä hiekkarannan reunustama Wave Palace -allasalue.

Allasalueen aaltokone nostattaa maailman korkeimmat keinotekoiset aallot parhaimmillaan kolmemetrisinä. Paikalla näkeekin usein ammattimaisia surffaajia. Lasten mieleen on Lost Cityn alue, jossa on yli 120 erilaista pelikonetta.

Teneriffalle voi matkustaa helposti sekä valmismatkalla että omatoimisesti reittilennolla.

Siam Park

4. Walibi, Belgia

Wavren kaupungissa sijaitseva Walibin huvipuisto on tunnettu ennen kaikkea hurjista vuoristoradoistaan, joiden nimetkin antavat esimakua tulevasta. Tarjolla on muun muassa Turbine, Cobra ja Vampire. Werewolf puolestaan on yksi maailman nopeimmista ja hauskimmista perinteisistä puuvuoristoradoista. Dalton’s Terrorin erikoisuus on yli 77 metrin pudotus. Laitteita on yli 50.

Walibin huvipuisto Belgiassa
Walibi on suosittu huvipuisto Belgiassa.

Vauhdista vähemmän kiinnostuneet voivat tutustua Väiski Vemmelsäären maailmaan tai trooppiseen allasalueeseen.

Walibiin pääsee bussilla Brysselistä, jonne on helppo lentää Suomesta.

Walibi

5. Tivoli, Tanska

Legolandin lisäksi Tanskassa kannattaa tutustua Kööpenhaminan Tivoliin. Keskustan tunnelmallinen huvipuisto tuo mieleen perinteiset huvipuistovierailut, missä laatu on määrää tärkeämpää. Tivolissa on kuitenkin meneviäkin laitteita kuten pyörivä Vertigo ja vatsaa kierrättävä Monsoon. Laitteita on yhteensä lähes 30. Tivolissa voi myös nauttia musiikkiesityksistä, sillä alueella on iso konserttisali.

Kööpenhaminaan pääsee Suomesta helposti suorin lennoin.

Tivoli

6. Europa Park, Saksa

Europa Parkissa vierailee yli neljä miljoonaa kävijää vuosittain. Saksan suurin ja suosituin huvipuisto tarjoaa lähestulkoon kaiken, mitä huvituksilta voi toivoa.

Freiburgin lähellä Rustissa sijaitseva puisto koostuu 15 eri Euroopan maan mukaan nimetyistä alueista. Niillä on muun muassa vuoristoratoja, koskenlaskua, lasten leikkipuistoja, museoita, hotelleja ja kauppoja. Puiston maskotti on harmaa Euromaus-hiiri, mutta alueella näkee kymmenittäin muitakin hahmoja.

Europa Parkiin pääsee kätevästi monesta lähikaupungista. Saksan Stuttgart, Sveitsin Basel ja Ranskan Strasbourg ovat hyviä vaihtoehtoja.

Europa Park

Mainos: Laadukas Cavalet-laukkusarja nyt huippuhintaan >>

7. Alton Towers, Englanti

Englannin suurin huvipuisto sijaitsee leppoisalla Staffordshiren alueella ja sen laitteet kuuluvat Euroopan parhaimmistoon. Esimerkiksi Th13teen on maailman ensimmäinen vuoristorata, jonka kohokohta on 20 metrin vapaa pudotus pimeään tunneliin.

Muita erikoisia laitteita ovat esimerkiksi kieputtimen ja vesisuihkun yhdistävä Ripsaw sekä aluetta kiertävät gondoliajelut. Lisäksi Alton Towers sisältää vesipuiston, puutarhoja sekä monipuolisia esityksiä. Vanhemmat voivat puolestaan kokeilla minigolftaitojaan alueen 9-reikäisellä radalla.

Staffordshire sijaitsee lähellä Birminghamin kaupunkia.

Alton Towers

8. Tropical Islands Resort, Saksa

Tropical Islands on enemmänkin monumentaalinen työnäyte kuin puhdas huvipuisto. Keskellä peltoa seisova jättimäinen kupoli pitää sisätiloissaan maailman suurimman trooppisen uima-altaan ja vesipuiston. On vähintäänkin yllättävää kävellä keskieurooppalaiselta pellolta suoraan Aasian tropiikkiin, jossa lämpötila on tasainen 25 astetta.

Tarjolla on myös vesiliukumäkiä ja jopa kuumailmapallolentoja. Tutustumisen arvoisia ovat lisäksi lähes 30 000 kasvin sademetsäkokonaisuus ja trooppiset linnut.

Tropical Island sijaitsee Krausnickissa noin 60 kilometriä Berliinistä itään. Perille pääsee helpoimmin junalla.

Tropical Islands

9. Blackpool Pleasure Beach, Englanti

Nimestään huolimatta kyseessä ei ole rantakohde, vaan perinteinen huvipuisto. Englannin suosituimmaksi nimetty huvittelukohde on koti monille vuoristoradoille, joista muun muassa Big One kallistuu peräti 65 astetta ja nopeuttakin kertyy 140 kilometriä tunnissa.

Lapsille sopivassa Euroopan ainoassa Nickelodeon-maassa tutut hahmot on yhdistetty teeman mukaisiin huvilaitteisiin. Sarjan hahmot voi nähdä myös paraateissa. Sisätiloissa on lisäksi useita esityksiä luistelusta taikureihin, joten Blackpool Pleasure Beachillä saa helposti kulumaan viikonlopun.

Blackpool Pleasure Beach sijaitsee Blackpoolissa Ison-Britannian länsirannikolla. Esimerkiksi Manchesterin ja Liverpoolin kaupungit löytyvät läheltä.

Blackpool Pleasure Beach

10. Liseberg, Ruotsi

Ruotsissa sijaitseva Pohjoismaiden suurin huvipuisto Liseberg on monipuolinen huvikohde. Vierailijaa odottavat niin perinteiset huvituslaitteet kuin monet korkeatasoiset esitykset ja tapahtumatkin. Puistossa on myös Euroopan korkein vapaapudotuslaite Atmosfear, jossa on yli 100-metrinen pudotus.

Upea on myös Balder – yksi maailman suurimmista puisista vuoristoradoista – jonka massiivinen ulkonäkökin herättää kunnioitusta. Komeat näkymät puolestaan takaa Lisebergin klassinen maailmanpyörä. Lähes 40 laitteen lisäksi alueella on kaksi teatteria sekä esiintymislavoja, joilla järjestetään isojakin konsertteja.

Liseberg sijaitsee lähellä Göteborgin keskustaa.

Liseberg

Daniel Stöckli / Matka24.com

Yksi kommentti (1) Jätä kommentti

  1. Ihan ok lista, muttei täydellinen. Ainakin Espanjan Saloussa sijaitseva Port Aventura on Euroopa top 5 huvipuisto heittämällä. Todella isoja ja hurjia laitteita. Viimeistelty puisto teema alueineen.


  2. Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.