Hyppää sisältöön

Ovatko nämä maailman erikoisimmat huvipuistot? Erotiikkaa ja helvetillisiä elämyksiä

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 15.03.2017
Perinteisten karusellien ja vuoristoratojen lisäksi huvipuistoissa voi olla vaikkapa kommunistielämän kokemuksia tai karamellien mukaan nimettyjä laitteita. Katso, mitä erikoisia viihdekeskuksia on rakennettu ihmisten huvittamiseksi!

1. Love Land, Etelä-Korea

Jejun saarella Etelä-Koreassa sijaitseva Love Land on varsinkin häämatkalaisten suosima huvipuisto, sillä kuherruskuukautta viettäviä kiinnostaa erityisesti valtaisa eroottisten veistosten kokoelma.

Seksuaalimoraali on Etelä-Koreassa hyvin tiukka, ja vastanaineet voivatkin hakea veistoksista oppia aviollista elämäänsä varten.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

2. Haw Par Villa, Singapore

Singaporelaisen Haw Par Villan tarkoituksena on opastaa kävijöitä moraalin ja etiikan kompastuskivissä, välillä jopa hyvin kyseenalaisin keinoin.

Yleisö pääsee ihmettelemään esimerkiksi sitä, kuinka veronkiertäjä murskataan valtaisalla kivimoukarilla tai kokeissa huijannut opiskelija teloitetaan. Vuonna 1937 perustetun nähtävyyden veistokset ja dioraamat perustuvat buddhalaisiin, taolaisiin ja konfutselaisiin perinteisiin.

3. Suối Tiên, Vietnam

Vietnamilainen huvipuisto esittelee tasapuolisesti sekä taivaan iloja että helvetin kauhuja. Taivasta symboloivat valtava Buddhan patsas sekä sitä vartioivat pyhät eläimet: lohikäärmeet, kilpikonnat ja yksisarviset. Helvettiä taas pääsee kokeilemaan laitteessa, joka kuljettaa kävijät helvetin 18 portin läpi. Taustalla kuuluu kärsivien syntisten karmeaa kirkumista.

4. Išgyvenimo Drama, Liettua

Išgyvenimo Drama eli selviytymisdraama on liettulainen huvipuisto jossa pääsee kokemaan, millaista elämä kommunistimaassa oli.

Kahden ja puolen tunnin mittaisen käynnin aikana vieraat joutuvat entisten KGB-upseerien valvomaan neuvostovankilaan, jossa heille annetaan erilaisia tehtäviä. Epäonnistumista seuraa asianmukainen rangaistus. Paikka ei sovi kaikille, sillä siellä on varauduttava esimerkiksi silmien sitomiseen, kuulusteluihin ja nöyryytyksiin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

5. Bon Bon Land, Tanska

Tanskalainen huvipuisto on nimensä mukaisesti omistettu Suomessakin tunnetuille Bon Bon -karkeille.

Teemapuistossa on yli 60 erilaista laitetta, joiden nimet ja teemat on otettu juuri erikoisesti nimetyistä makeisista: puistossa näkee esimerkiksi oksentavia jyrsijöitä ja pissaavia muurahaisia. Vierailijat voivat kokea muun muassa koiran pieruille omistetun vuoristoradan, joka kulkee massiivisten kakkavuorten lävitse. Erikoinen puisto on hurjan suosittu, vaikka eritehuumorilla kyllästetty teema ei välttämättä ole jokaisen mieleen.

Lähde: msn.com
Kuva: Flickr / Jnzl’s photos

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Powerpark

Esittelyssä kaikki Suomen huvipuistot – mikä sopii sinulle?

Linnanmäen Swingi

Linnanmäen kausi käynnistyi – tältä näyttää 40 metrin korkeuteen heilahtava uutuuslaite Swingi

Näin Floridan Disney Worldissa onnistuttiin torjumaan hyttyset

Miksi Disneyn megasuositussa teemapuistossa ei ole hyttysiä? Nämä yllättävät niksit hävittivät kiusallisen vaivan

Miksi teemapuistojen vessoissa ei ole peilejä?

Arvaatko, miksi teemapuistoista voi olla vaikea löytää peilejä? Tässä selitys

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja