hero taustakuva

Onnistunut perheloma Islannissa – näin matka onnistuu lasten kanssa

Promote Iceland artikkelin kuva
Lapset ja matkailu
Islanti on erinomainen perhekohde, sillä pienessä maassa riittää monenlaisia elämyksiä, joista nauttii koko perhe.
Teksti: Inka Khanji
Päivitetty: 07.02.2018
facebook   whatsapp

Riemukas vesiloma Islannissa

Vesi on elementti, joka on Islannissa vahvasti läsnä. Matkustitpa maahan sitten minä vuodenaikana tahansa, kannattaa matkalaukkuun pakata myös uima-asu – ja siitä jos mistä perheen pienimmät riemastuvat!

Islannissa ei toki uida merivedessä vuoden ympäri, vaan niin paikalliset kuin matkailijatkin suuntaavat uintiretkelle kylpylöihin.

– Islannissa voi uida vuoden ympäri, sillä tulivuoret takaavat, että lämmintä vettä riittää. Maassa on noin sata kylpylää, sillä jokaisessa kylässä on omansa, sanoo Islannissa asuva Salamatkustaja-blogia kirjoittava matkakirjailija Satu Rämö.

Visit IcelandIslanti
Paikallisten omat uimalat ovat edullisia, ja tarjoavat takuulla elämyksiä myös lapsille.

Lapset on otettu erinomaisesti huomioon kylpylöissä, sillä saatavilla on muun muassa kellukkeita ja lapsille tarkoitettuja uima-altaita. Siinä missä matkailijoille tarkoitetut kylpylät voivat maksaa useita kymmeniä euroja, sisäänpääsy paikallisten suosimaan sundlaugiin on vain muutamia euroja.

Lähde luontoon lasten kanssa

Islannin luonto houkuttelee sekä aikuisia ja lapsia, eikä matkaa suunnitellessa kannata jättää väliin luontoretkeä. Tarjonta on hyvin monipuolista, sillä perheet voivat valita loma-aktiviteetin esimerkiksi jäätikkövaelluksen, bussiseikkailun tai lyhyiden vaellusretkien joukosta.

– Jäätikköretket soveltuvat mainiosti myös lapsille, sillä oppaan johdolla retket ovat turvallisia. Polut ovat helppoja, eikä niillä ole jyrkkiä nousuja tai laskuja. Retkille voivat osallistua kaikki kahdeksan vuotta täyttäneet lapset, Rämö kuvailee.

Visit IcelandIslanti
Islannissa on rutkasti tekemistä koko perheelle – miltä kuulostaisi esimerkiksi luistelu maan pääkaupungin edustalla?

Myös kiertoajelu saaren ympäri sopii mainiosti koko perheelle. Busseihin ja vuokra-autoihin saa lasten turvaistuimen, joten se on turvallinen valinta myös pienten lasten kanssa matkustaessa.

– Islannin kiertää yksi tie, joka on 1 300 kilometriä pitkä. Autoretkellä on mahdollista nähdä hienoja luonnonnähtävyyksiä: vesiputouksia, komeita kiviä ja esimerkiksi maailman suurin laavapelto, Satu Rämö listaa.

Islanti on turvallinen matkailumaa

Islannin-matkaa suunnitellessa ei tarvitse kantaa huolta turvallisuudesta, sillä Islanti on hyvin turvallinen kohde, mistä syystä se sopii erinomaisesti lasten kanssa matkaileville.

– Islannin turvallisuudesta kertoo jotain se, että poliiseilla ei ole edes käsiaseita. Hanavesi on juomakelpoista ja lasten kanssa kaikki on helppoa, sillä heidät huomioidaan joka paikassa. Islannissa kaikkialle voi mennä lasten kanssa, summaa Satu Rämö.

Pohjoismaiseen kulttuuriin tottuneelle Islanti on myös hyvin helppo matkakohde, sillä varsinaisia kulttuurishokkeja ei suomalainen Islannin-matkallaan kohtaa.

>> Lue lisää vinkkejä Islantiin Rantapallon kohdeoppaasta!

Teksti: Inka Khanji
Kuvat: Visit Iceland

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.