Hyppää sisältöön

Lasten kanssa Dubaissa – lue parhaat vinkit

Riikka Krenn
Riikka Krenn Päivitetty: 06.11.2015
Kun kotimaassa lämpötila painuu pakkasen puolelle, riittää Dubaissa vielä aurinkoa. Lue vinkit onnistuneeseen perhelomaan!

Dubai on koko perheen lomakohde

Arabiemiraateissa sijaitsevassa Dubaissa kaikki on kultaa mikä kiiltää, ja lapsiperheen lomamatka täynnä toinen toistaan houkuttelevampia vaihtoehtoja. Dubaista löytyy niin maailman suurin akvaario kuin maailman korkein rakennuskin.

Lähtemättömän vaikutuksen lapsiin tekevät varmasti myös ilman kuljettajaa ajava metro ja creek-kanavan yli vievä vanha yhteysalus. Dubai on täydellinen kohde lapsiperheelle: se on yhdistelmä vanhaa ja uutta, futuristista ja perinteistä, rantalomaa ja kaupunkia kuorrutettuna turvallisella tavalla tutustua arabialaiseen kulttuuriin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Vuonna 2016 kaupunkiin avataan myös uusi vetonaula, kun Legoland-huvipuisto ja Legoland Waterpark saapuvat Dubaihin.

Lue lapsiperheen vinkit Dubaihin!

1. Burj khalifa ja Dubai Mall

Maailman korkein rakennus Burj Khalifa sekä jättimäinen Dubai Mall -ostoskeskus tekivät vaikutuksen kaikenikäisiin lapsiin ja toki myös aikuisiin.

Torniin tulee ostaa liput etukäteen paikan verkkosivuilta ainakin muutamaa päivää aikaisemmin, mutta käynti on totisesti ennakoinnin veroinen. Erityisen hyvä fiilis syntyy henkilökunnan hauskasta palveluasenteesta sekä tornin rakentamisesta kertovista infotauluista.

2. Dubai Marina

Dubain uusin osa Dubai Marina on pilvenpiirtäjineen suorastaan uskomaton kokemus. Toinen toistaan kummallisempia rakennuksia voi ihmetellä vaikka hotellin 37. kerroksen koko seinän korkuisista ikkunoista tai vuokraamalla polkuauton kanavan vartta kiemurtelevalla parin kilometrin mittaisella kävelykadulla.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Myös upea hiekkaranta on aivan vieressä ja palmusaaren ihmeisiin sekä maailman suurimpaan vesipuistoon Atlantis Aquaventure Parkiin pääsee helposti.

3. Souk-torit

Lasten kanssa vanhojen arabialaisten torien eli soukien löytäminen on oma seikkailunsa. Creekin itäpuolella sijaitsevat markkinat ovat autenttisempia ja hinnat edullisempia, kun taas länsirannalla on helpompaa liikkua lasten kanssa kauniisti entisöidyillä linnoitusalueilla.

4. Huvituksia ja hulluttelua

Tekeminen ei Dubaissa lopu kesken. Vierailu akvaariossa, lukuisissa sisähuvipuistoissa, elokuvateattereissa tai ostoskeskusten puuhaparatiiseissa sopii kaikenikäisille lapsille.

Dubai Mall -ostoskeskuksessa sijaitseva lapsille rakennettu oma maailma KidZania on lasten suosikki. Perheen pienimmät saavat päivän ajan toimia erilaisissa ammateissa ja ansaita rahaa, mutta myös kuluttaa sitä mielensä mukaan. Käyntiin kannattaa varata koko päivä.

5. Aavikkosafari

Aavikon kokeminen kultaisessa ilta-auringossa, hiekkadyynejä pitkin kieriminen, kamelilla ratsastaminen ja haukkakouluttajien ihailu pimenevällä aavikolla on loistava lopetus Dubain lomalle.

Hurjastelu nelivetomaasturilla on kuten vuoristoradan kyydissä ja heikkovatsaisille tuleekin helposti jopa huono olo. Ilta päättyy aavikolle rakennettuun leiriin, jossa voi nautiskella paikallisia herkkuja.

>> Lue lisää vinkkejä Dubaihin Rantapallon kohdeoppaasta!

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lähde: Lomamatkat
Kuva: Flickr / Sheetal Bhagnari

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Maailman syvin uima-allas Dubaissa

Tältä näyttää maailman syvin uima-allas – 60 metrin pudotus pohjalle

Dubai, Arabiemiraatit

Koe Dubain parhaat nähtävyydet – 22 vinkkiä lomalle

Burj Khalifa, Dubai

Tätä sinäkin olet joskus miettinyt – katso miltä näyttää maailman korkeimmassa pilvenpiirtäjässä

Näin Dubai syntyi keskelle aavikkoa

Miten Dubaista tuli Dubai? Näin megakohde ilmestyi keskelle aavikkoa – 5 nopeaa faktaa

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja