Hyppää sisältöön

Lapsiperheen vinkit Pärnuun – kokeile ainakin näitä

Riikka Krenn
Riikka Krenn Päivitetty: 23.05.2015
Viron kesäkaupunki Pärnu tarjoaa runsaasti tekemistä myös lapsiperheille. Nappaa tästä vinkit rentoon kesälomaan ja vietä hauska perheloma Virossa.

1. Lottemaa on lasten suosikki

Reilun kymmenen kilometrin päässä Pärnun keskustasta sijaitseva Lottemaa on teemapuisto, joka rakentuu virolaisen Lotte-koirahahmon ympärille. Vuonna 2014 avattu Lottemaa on satujen keksijäkylä, jossa hyvyys ja kiltteys ovat suuressa arvossa. Teemapuistossa on kuusi taloa, jotka ovat tarinoista tuttujen hahmojen koteja. Taloissa voi tutustua asukkaiden rakentamiin mielikuvituksellisiin keksintöihin.

Vaikka elokuvasarja ei olisi perheen pienimmille tuttu, kerrotaan tarinat talojen avulla. Teemapuistossa järjestetään myös näytöksiä, musiikkitunteja ja Lottemaassa voi osallistua myös Loten äidin pitämään puutarhakouluun. Lottemaan yhteydessä on myös uimaranta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

2. Vietä hauska päivä vesipuistossa

Viron suurin vesipuisto sijaitsee Pärnun Tervise Paradiis -kylpylän yhteydessä. Kaksikerroksinen vesipuisto tarjoaa vauhdikkaan päivän vesileikkien parissa. Vesipuistossa on esimerkiksi neljä erilaista liukumäkeä, joista pisin on jopa 85 metriä pitkä. Omia rajojaan voi koetella vaikkapa neljä metriä syvän altaan vieressä olevalla kiipeilyseinällä tai hyppäämällä alas neljän metrin korkeudessa olevalta hyppypaikalta.

Rauhallisesta menosta pitäville vesipuistossa on useita porealtaita ja hierovia suihkuja, jotka rentouttavat lämpimässä vedessä. Tervise Paradiisin vesipuistossa on myös lämmitetty ympäri vuoden avoinna oleva ulkouima-allas sekä lastenallas. Altaiden ja liukumäkien lisäksi vesipuistossa on lukuisia erilaisia saunoja.

Pärnun ranta
Pärnun rannalla sijaitseva sienen muotoinen rakennus on paikallisten kohtaamispaikka.

3. Pärnun pitkä ranta sopii myös lapsille

Lahden rannalla sijaitsevan Pärnun valtti on useita kilometrejä pitkä hiekkaranta, jonka pehmeä hiekka ja loivasti syvenevä vesi sopivat mainiosti lapsille. Keskustan tuntumassa olevan rannan varrella on lukuisia palveluja, esimerkiksi herkkukioskeja, ravintoloita sekä kylpylähotelleja, joten vierailu rannalla on varsin vaivatonta jopa pienten lasten kanssa.

Pärnun hiekkaranta tarjoaa mainiot mahdollisuudet rantalöhöilyn ja vesileikkien lisäksi myös uusien vesiurheilulajien kokeiluun, sillä rannalta voit vuokrata vaikkapa kanootin tai purjelaudan. Lisäksi rannalla järjestetään esimerkiksi purjelautailukursseja.

Jos hiekassa peuhaaminen alkaa kyllästyttää, kannattaa tutustua keväällä 2015 avautuneeseen, rannan tuntumassa sijaitsevaan kävelyreittiin. Laudoitettu reitti on esteetön, ja se pidentää vuonna 2006 valmistunutta rantapromenadia. Reitin yhteydessä on myös lintutorni, joten pienten seikkailijoiden reppuihin kannattaa pakata kiikarit mukaan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

4. Kaupunkilehmät huolehtivat rannasta

Keskeisestä sijainnistaan huolimatta Pärnun rannalla voi päästä kokemaan maalaistunnelmaa, sillä koko joukko kaupunkilehmiä muuttaa kesäisin rannan tuntumaan. Niiden tehtävä on varsin sympaattinen: lehmät nimittäin huolehtivat, ettei ranta-alueen nurmikko pääse villiintymään.

Lehmät asustelevat ulkosalla toukokuusta lokakuulle, joten rantapäivän lomassa voi käydä tervehtimässä Pärnun omia kaupunkilehmiä.

Maria-Magdalenan käsityökeskus
Maria-Magdalenan käsityökeskuksen nikkarointihuoneessa lapset voivat askarrella taiteilijoiden opastuksella.

5. Vietä askarteluhetki Pärnun käsityökeskuksessa

Pärnun keskustassa sijaitsevassa käsityökeskuksessa voit askarrella yhdessä lasten kanssa tai jättää heidät puuhastelemaan ohjaajien valvonnassa. Virolaisten taiteilijoiden ylläpitämä Maria-Magdalenan kilta pyörittää käsityökeskusta ja järjestää lapsille erilaisia taideworkshopeja.

Taiteilijoiden opastuksella käsityökeskuksen nikkarointihuoneessa syntyvät esimerkiksi itse maalatut avaimenperät ja magneetit tai omilla kuvioilla koristellut t-paidat ja kangaskassit.

>> Lue lisää Pärnusta Rantapallon kohdeoppaasta!

Teksti: Inka Khanji
Kuvat: Piret Aaslaid, Inka Khanji

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Olevisten kirkko Tallinnassa

Tallinnan “kirottuun” näköalapaikkaan liittyy hyytävä kummitustarina – kävitkö jo täällä?

Maiasmokk on Tallinnan vanhin kahvila

Joko tunnet Tallinnan vanhimman kahvilan? Kuuluisinta herkkua myytiin aikoinaan lääkkeenä

Viron Michelin-ravintolat

Tässä ovat Viron Michelin-ravintolat – katso tuore lista suosituksista

Lapsiperheen vinkit Tallinnaan

Lasten kanssa Tallinnassa – kaikki mitä tarvitset onnistuneeseen matkaan

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja