Kuva: Flickr / newdip
Antwerpen Centraal

Rakastatko elokuvamaisia jälleennäkemisiä? Tässä Euroopan romanttisimmat juna-asemat

Rautatieasemat toimivat usein romanttisten kohtausten päänäyttämönä. Katso lista Euroopan romanttisimmista rautatieasemista, jotka tarjoavat upeat puitteet pakahduttaville eroille, jälleennäkemisille tai yhdessä seikkailuun lähtemiselle.

1. Antwerpen Centraal, Antwerpen, Belgia

Antwerpen Centraal -rautatieaseman läpi kulkee päivittäin lähes 25 000 matkustajaa ja viisisataa junaa. Aseman vaikuttava kupoli on ansainnut sille lempinimen rautateiden katedraali.

Vuonna 1905 käyttöönotettua asemaa on uudistettu viime vuosina aktiivisesti, ja tämä paitsi historiallinen myös romanttinen kohde on upea paikka lupaukselle jälleennäkemisestä.

Gare du Nord
Kuva: Flickr / Andy Walker
Pariisilainen Gare du Nordin rautatieasema on todella romanttinen.

2. Gare du Nord, Pariisi, Ranska

Vuosien 1861 – 1865 välillä rakennettu Gare du Nordin asema on paitsi yksi Pariisin keskeisimmistä liikenteen solmukohdista myös yksi Ranskan tärkeimmistä historiallisista monumenteista. Julkisivun 23 kivipatsasta symboloivat suurkaupunkien kohdeasemia ja rakennuksessa on 1800-luvulle tyypilliset rautakehyksiset ikkunat.

Charmikas rautatieasema rakkauden kaupungissa – sen romanttisempaa näyttämöä saa hakea!

King's Cross
Kuva: Flickr / rchappo2002
King’s Crossin uudistettu rautatieasema tarjoaa mahtavat puitteet jälleennäkemiselle.

3. King’s Cross, Lontoo, Iso-Britannia

King’s Cross on ollut yksi Lontoon merkittävimmistä asemista aina siitä lähtien, kun se vihittiin käyttöön vuonna 1852. Viktoriaanista tyyliä edustava asema on yksi Lontoon vilkkaan joukkoliikenteen tärkeimmistä asemista.

Aseman uudistus valmistui vuonna 2012 juuri Britannian isännöimien olympialaisten alla ja sillä pyrittiin vastaamaan yhä kasvavien liikennemäärien aiheuttamiin haasteisiin. King’s Crossilla voit myös lisätä päivääsi ripauksen magiaa, sillä löydät sieltä myös Harry Potter -kirjoista tutun Tylypahkan pikajunan lähtölaiturin 9 ¾.

Centraal Train Station
Kuva: Flickr / Franklin Heijnen
Amsterdamin Centraal-asema yhdistää uusrenessanssia ja uusgotiikkaa.

4. Centraal train station, Amsterdam, Alankomaat

Amsterdamin vuosien 1881 – 1889 välillä rakennettu keskusrautatieasema on yksi kaupungin kauneimmista historiallisista monumenteista. Upea uusrenessanssin ja uusgotiikan tyylejä yhdistelevä rakennus lepää yli 8 000 puisen pilarin päällä.

Aiemmin ykkösluokan odotushuoneena toiminut, aseman toisessa kerroksessa sijaitseva Grand Café Restaurant on täydellinen paikka jakaa hetki rakkaasi kanssa ennen junan lähtöä.

Friedrichstrasse
Kuva: Flickr / Karen Mardahl
Friedrichstrassen rautatieasema Berliinissä on tunnettu rankasta historiastaan.

5. Bahnhof Friedrichstrasse, Berliini, Saksa

Friedrichstrassen asemalla ei ole merkittäviä arkkitehtonisia yksityiskohtia, mutta asema on tunnettu historiallisesta roolistaan lännen ja idän rajalla ja se on toiminut monien sydäntä särkevien jäähyväisten näyttämönä. Saksan jaon aikana laiturien B ja C välinen aita täytti saman tarkoituksen kuin Berliinin muuri. Asema olikin jaettu kahteen aivan erityyppiseen asemaan.

Kun alkuperäinen rajakontrolliasema kävi liian pieneksi, aseman pohjoispuoliselle aukiolle rakennettiin rajakontrollointia varten uusi rakennus, joka nimettiin asianmukaisesti kyynelten palatsiksi.

Lähde: Hotels.com
Kuvat: Flickr / newdip, Andy Walker, rchappo2002, Franklin Heijnen, Karen Mardahl

Päivitetty: 20.1.2015

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (3 votes, average: 2,00 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia