Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Viihtyisä Sopot on helppo päiväretkikohde Gdanskista – näistä kolmesta asiasta se on tunnettu

Patryk Kosmider / Shutterstock artikkelin kuva
Kaupunkilomat
Puolan rannikon Rivieraksikin nimitetty Sopotin kaupunki on kätevä päiväretkikohde Gdanskista. Kaupungin yksityiskohdat saavat matkailijan hieraisemaan silmiään.
Teksti: Elina Venttola
Päivitetty: 02.04.2019
facebook   whatsapp

Helppo päiväretkikohde Gdanskista

Puolassa sijaitseva Sopot on helppo päiväretki Gdanskista. Erityisen suosittu se on kesäisin, jolloin niin paikalliset kuin matkailijatkin kokoontuvat pitkälle hiekkarannalle. Gdanskin ja Gdynian kanssa kolmoiskaupungin muodostava Sopot on viihtyisä pieni kaupunkikohde myös muina vuodenaikoina.

Sopot tunnetaan kylpyläkaupunkina, ja kaupungissa onkin useita tasokkaita kylpylöitä. Se sopii vierailukohteeksi niin rentoutumista kuin rantalomaakin kaipaavalle matkailijalle.

Kylpylöiden lisäksi se on tunnettu kolmesta kuvatuimmasta kohteestaan!

1. Näe surrealistinen Krzywy Domek

Sopotin suosituin kuvauskohde on Krzywy Domekin talo, joka näyttää siltä, kuin se olisi rakennettu taidemaalari Salvador Dalin maalausten pohjalta. Rakennuksen seinät näyttävät vinommilta kuin Pisan kalteva torni, mikä on innostanut matkailijat ottamaan toinen toistaan hauskempia selfieitä maailman oudoimpiin lukeutuvan rakennuksen edessä.

Sen lisäksi, että hauskannäköinen rakennus houkuttelee matkailijoita, Krzywy Domekissa voi käydä syömässä monissa ravintoloissa tai juhlia aamuun asti ylimmän kerroksen yökerhossa. Rakennus sijaitsee suositulla kävelykadulla Monte Cassinolla, jonka varrella on monia ravintoloita ja kahviloita.

2. Kävele Euroopan pisintä laituria

Sopotin kuvauksellisin paikka on meren rannassa sijaitseva pitkä laituri. Puinen laituri kurottaa yli puolen kilometrin päähän merelle, sillä se on 511,5 metriä pitkä. Laiturin käveleminen päästä päähän tarjoaa hienon näkymän kaupunkiin ja käy samalla myös kävelyretkestä.

Kesäisin laiturin ympäristö on täynnä elämää, kun ympärillä järjestetään kesätapahtumia.

Käyttäjän @aggieines jakama julkaisu

3. Vieraile ylellisessä Grand Hotelissa

Sopotin kaupungin maamerkki on viiden tähden hotelli Grand Hotel, jonka mahtipontinen ulkonäkö kertoo rakennuksen monivaiheisesta historiasta. Hotelli oli 1930-luvulla erityisesti saksalaisten matkailijoiden suosiossa, ja sen tunnetuimpiin vieraisiin kuuluu Adolf Hitler.

Nykyisin loisteliaan hotellin omistaa Sofitel-hotelliketju.

>> Lue vinkit Gdanskiin Rantapallon kohdeoppaasta!

Teksti: Elina Venttola
Kuva: Shutterstock

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.