hero taustakuva

Vietä ihana kesäpäivä Tukholmassa – viisi tärppiä

Shutterstock artikkelin kuva
Kaupunkilomat
Vierailu Ruotsin pääkaupungissa Tukholmassa kuuluu monen matkailijan kesään. Katso nämä vinkit ja koe ikimuistoinen kesäpäivä!
Teksti: Inka Khanji
Päivitetty: 23.07.2019
facebook   whatsapp

Tukholma on mainio kesäkaupunki

Suomalaisille tuttu Tukholma on helppo kesäkohde, jonne voi matkustaa vaikka vain yhdeksi päiväksi. Lämpimien säiden osuessa kohdalle kesäiseen päivään saa mahtumaan runsaasti erilaisia aktiviteetteja aamusta iltaan: voit aloittaa päivän riemukkaalla uintiretkellä ja päättää kesäisen Tukholma-seikkailun katselemalla, kun aurinko laskee horisonttiin.

Perinteiset Tukholma-kohteet vanhakaupunki, keskustan shoppailukadut sekä trendikkäät kaupunginosat kuuluvat useimpien Tukholman-lomaan. Jo nähtyjen paikkojen rinnalle saa helposti vaihtelua, sillä Tukholmassa riittää nähtävää ja monet paikat ovat lyhyiden välimatkojen vuoksi helposti saavutettavissa myös päivämatkustajille.

Lue viisi vinkkiä kesäpäivään Tukholmassa!

1. Syö ulkona

Kauniina kesäpäivänä paras paikka syödä Tukholmassa on ulkona. Monet ravintolat pystyttävät kesäksi aurinkoisen terassin, jossa voi paitsi nauttia herkullisesta ruoasta ja lämpimästä säästä myös imeä kesäisen Tukholman tunnelmaa. Monilta tukholmalaisten ravintoloiden terasseilta avautuu merinäköala.

Kesäisin ulkona voi syödä esimerkiksi Södermalmilla sijaitsevassa kasvisravintola Hermansissa, veneseuran ylläpitämässä laituriravintola Loopen Marinissa, vanhassakaupungissa sijaitsevassa, vain sianlihaa tarjoavassa Svinet-ravintolassa sekä sympaattisessa Fåfängan-huvilassa.

2. Lähde maisemakierrokselle

Kiipeä kaupungin katolle ja katsele maisemia Tukholman yläpuolelta käsin. Kaupunki tarjoaa useita mainioita näköalapaikkoja, joissa voi katsella auringonlaskua tai vaikkapa nauttia unohtumattoman illallisen vaikuttavien näkymien äärellä.

Tukholmassa on useita kattoravintoloita ja muita ruokapaikkoja, jotka muuten vain sijaitsevat kaupungin yläpuolella. Kenties näyttävin on Slussenin tunnettu maamerkki Gondolen, jonka ravintolan omistaa yksi Ruotsin suosituimmista kokeista.

Shutterstock
Saaristoisessa Tukholmassa on monia rantoja, joissa voi seurata ohi purjehtivia laivoja. Osassa pääsee jopa uimaan.

Södermalmilla sijaitseva Monteliusvägen tarjoaa mainiot näkymät Tukholman vanhaankaupunkiin, ja on mukava kävelyreitti erityisesti kauniilla säällä. Monteliusvägeniä huomattavasti lyhyempi mutta yhtä lailla vaikuttavia maisemia tarjoileva paikka on Viking Linen laivaterminaalin lähellä sijaitseva Fjällgatan, josta voi katsella näkymiä Djurgårdeniin päin. Slussenin yläpuolella sijaitseva Mosebackenin terassialue tarjoaa niin ikään hyvät näkymät kaupungin ylle.

3. Polski Tukholmassa

Uintiretki kruunaa kuuman kesäpäivän, myös keskellä Ruotsin pääkaupunkia. Tukholmassa on useita mainioita uimapaikkoja, joista osa sijaitsee aivan keskustassa. Pakkaa siis kaupunkilomaa varten mukaan myös uima-asu ja pyyhe, sillä helteiden iskiessä Tukholman-lomalla kaupungin rannat tarjoavat kaivattua viilennystä.

Hyviä uimarantoja ovat muun muassa Tukholman yliopiston lähellä sijaitseva Brunnsviksbadet, kallioranta Fredhällsbadet sekä Kungsholmenissa sijaitseva Smeduddsbadet.

4. Nauti kesäpäivästä puistossa tai puutarhassa

Kuuman sään helliessä kaupunkilomalla kuumia katuja kannattaa paeta puistoon. Tukholmassa on useita viheralueita, joista Kungsträdgårdenin puisto on monien auringonottajien suosiossa. Puisto sijaitsee kävelymatkan päässä Tukholman keskustasta palvelujen lähellä, joten esimerkiksi puistopiknikin herkut saa Kungsträdgårdeniin vaivatta. Puistossa on jäätelökioskeja, ja siellä järjestetään silloin tällöin ulkoilmakonsertteja.

Puistojen lisäksi Tukholmassa on monia upeita puutarhoja, jotka ovat parhaimmillaan kesäpäivänä. Suositeltavia puutarhoja ovat esimerkiksi Rosendahlin puutarha, Djurgården sekä Bergiuksen puutarha.

5. Koe aktiivinen kesäpäivä Tukholmassa

Jos kaipaat vaihtelua perinteiselle kaupunkilomalla, tutustu Tukholman tarjoamiin aktiviteetteihin. Kaupunkia voi katsella yläilmoista esimerkiksi kuumailmapallolennolla tai nähtävyyksiin tutustua vauhdikkaalla juoksukierroksella. Uudenlaisen perspektiivin kesäiseen kaupunkiin tarjoaa sukellusvenekierros, joita järjestetään Tukholman saaristossa.

Perinteisten aktiviteettien ystävien kannattaa vuokrata pyörä ja tutustua Tukholmaan polkien. Kaupungissa on monia pyörävuokraamoja, joten polkupyörän saa alle helposti. Monet hotellit tarjoavat asiakkaidensa käyttöön polkupyörän jopa ilmaiseksi, joten majoittuessasi Tukholmassa tätä mahdollisuutta kannattaa tiedustella hotellista.

>> Lue lisää vinkkejä Tukholmaan Rantapallon kohdeoppaasta!

Lähde: Visit Stockholm
Kuva: Shutterstock

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.