Hyppää sisältöön

Ostosvinkit Abu Dhabiin – näin hankit parhaat tuliaiset

Riikka Krenn
Riikka Krenn Päivitetty: 04.12.2015
Arabiemiraattien pääkaupunki tarjoaa matkailijalle hyvät shoppailumahdollisuudet. Lue viisi vinkkiä ja hanki ikimuistoiset tuliaiset!

Hulppeita ostoskeskuksia ja moderneja rakennuksia

Kaipaatko lomaltasi suuria nykyaikaisia ostoskeskuksia, hyvää kauppavalikoimaa ja mystistä Lähi-idän tunnelmaa? Arabiemiraateissa sijaitseva Abu Dhabi hemmottelee shoppailusta kiinnostuneita matkailijoita suurella määrällä ostoskeskuksia, joista ei valikoimaa puutu.

Abu Dhabi kalpenee ostosmahdollisuuksien monipuolisuudessa noin kahden tunnin ajomatkan päässä sijaitsevalle Dubaille, mutta siitä huolimatta kaupunki on hyvä ostoskohde. Mielenkiintoisessa matkakohteessa voi nähdä idän eksotiikkaa ja arabialaisia perinteitä sulassa sovussa huippumodernien pilvenpiirtäjien ja kauppakompleksien kanssa. Shoppailunäkökulmasta kaupunki on tunnettu juuri valtavista ostoskeskuksista, jotka miellyttävät suomalaista matkailijaa, sillä Abu Dhabin shoppailupaikoissa on huomattavasti vähemmän ruuhkaa kuin Dubain vastaavissa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Perinteisiä arabialaisia markkinoita eli soukeja kaipaava matkailija joutuu kuitenkin pettymään Abu Dhabissa, sillä Lähi-idän eksotiikkaa pursuavat torit loistavat kaupungissa poissaolollaan. Siitä huolimatta kaupungista on mahdollista ostaa perinteisiä arabialaisia tuliaisia.

Lue vinkit shoppailumatkalle Abu Dhabiin!

1. Vieraile valtavissa ostoskeskuksissa

Abu Dhabin shoppailulomasta ei voi puhua ilman vierailua edes yhdessä kaupungin valtavista ostoskeskuksista. Suurimmat keskukset ovat Yas Mall, Abu Dhabi Mall ja Marina Mall. Välimatkat ostoskeskittymien välillä voivat yllättää, sillä vaikka Abu Dhabi Mall ja Marina Mall sijaitsevat kohtalaisen lähellä toisiaan, on ajomatka Marina Mall -ostoskeskuksen ja YAS Mallin välillä noin 40 kilometriä.

Abu Dhabi, Arabiemiraatit
Keskustan ulkopuolella sijaitsevassa YAS Mall -ostoskeskuksessa on runsaasti eri ketjujen liikkeitä.

Ostoskeskusten valikoima on loputon, sillä jokaisessa ostoskeskuksessa on satoja liikkeitä. Esimerkiksi Abu Dhabin keskustan tuntumassa sijaitsevassa Marina Mallissa on yli 400 liikettä, joten valikoiman koluamiseen ei yksi lomapäivä riitä.

Ostoskeskuksissa on monia suomalaisille matkailijoille tuttuja merkkejä, mutta myös hieman tuntemattomampia ketjuliikkeitä, joita ei Suomessa tunneta. Valikoimassa on niin kalliita huippumerkkejä kuin myös edullisia vaatekauppoja. Esimerkiksi YAS Mall -ostoskeskuksessa sijaitsevat muun muassa Beben, Promodin, New Lookin, Sonia Rykielin ja Zaran liikkeet.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

2. Shoppaile paikallisten kanssa

Jos valtavat ostoskeskukset tuntuvat epämiellyttäviltä, voi lomashoppailua harrastaa Abu Dhabissa myös pienissä, asukkaiden suosimissa ostoskeskuksissa. Niissä valikoima on huomattavasti pienempi kuin kaupungin suurimmissa kauppapaikoissa, mutta tunnelma on huomattavasti rennompi. Koska valikoima on tavallisen kansan kukkarolle sopiva, ei se ole myöskään matkailijan budjetille turhan korkea.

Mainioita paikkoja tutustua arkisemmille kävijöille suunnattuun ostostarjontaan ovat esimerkiksi Almariah Mall ja Madinat Zayed -ostoskeskus. Abu Dhabissa on pieniä ostoskeskuksia varsin runsaasti, joten oman hotellin ympäristöön kannattaa tutustua, sillä sieltä voi löytyä useampikin shoppailukohde.

Abu Dhabi, Arabiemiraatit
Pienissä ostoskeskuksissa voit shoppailla edullisemmin.

3. Kiiltävä vierailu kultasoukissa

Kaksiosaisen Madinat Zayed -ostoskeskuksen toinen osa on pyhitetty kokonaan kultaliikkeille, mistä johtuen kauppakeskusta kutsutaankin kultasoukiksi. Nimi on hieman harhaanjohtava, sillä kultaa myyviä kojuja soukissa ei ole. Niiden sijaan vierailijaa on vastassa pitkä rivi perinteisiä kultasepänliikkeitä.

Arabikulttuuri näkyy valikoimassa, sillä Abu Dhabin kultasoukin kauppojen ikkunoissa on toinen toistaan komeampia kultakoruja. Valtavia kaula- ja korvakoruja sekä näyttäviä rannerenkaita ja sormuksia täynnä olevat näyteikkunat tarjoavat ihastelemista koruihin mieltyneille matkailijoille.

Tunnelma Abu Dhabin kultasoukissa on kuitenkin kuin missä tahansa lähiön ostoskeskuksessa, joten sen vuoksi Madinat Zayedin kultapuolelle ei kannata suunnata. Jos kuitenkin näyttävät kultatuliaiset ovat mielessä, on Abu Dhabin kultasouk oikea paikka niiden hankkimiseen.

4. Tee ostoksia paikallisissa ruokakaupoissa

Mikä olisi parempi tapa tutustua paikalliseen ruokakulttuuriin kuin ruokakaupan hyllyjen välissä seikkailu? Abu Dhabissa on valtavasti ruokakauppoja, joiden valikoima tarjoaa vilauksen arabialaiseen ruokakulttuuriin. Herkulliset leivokset, erilaiset pähkinät ja valtava valikoima tuoreita eksoottisia hedelmiä tekevät heti sisään astuessa vaikutuksen.

Ruokakauppoja on runsaasti ympäri kaupunkia, ja osa tavallisistakin ruokakaupoista on erikoistunut esimerkiksi filippiiniläisiin tuotteisiin kaupungissa oleskelevan suurin ulkomaalaismäärän vuoksi.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Vierailu ruokakaupassa voi olla parhaimmillaan kulttuurielämys, sillä useimpien kauppojen kohdalla valikoima ei rajoitu pelkästään elintarvikkeisiin. Supermarketeissa voikin nähdä esimerkiksi astiaosaston monenlaisia muovilautasia ja pieniä kahvipannuja, vaateosastolla taas burkia sekä musliminaisten erikoisia uima-asuja burkineja.

5. Yllätä kotiväki tuliaisilla

Monipuolinen ostosvalikoima takaa, ettei Abu Dhabin -matkalta tarvitse palata kotiin tyhjin käsin. Kotiväkeä voi muistaa esimerkiksi suurten ostoskeskuksien pikkuliikkeiden tuotteilla, mutta jos kaipaat tuliaisiin hieman enemmän paikallisväriä, kannattaa matkalaukkuun pakata perinteisiä abudhabilaisia tuliaisia.

Abu Dhabi, Arabiemiraatit
Värikkäät tekstiilit ja koristeelliset tossut ovat mieleenpainuva tuliainen.

Arabialainen pähkinäsekoitus makhlouta on varsin suosittu tuliainen, ja erilaisia paahdettuja pähkinöitä on myynnissä paitsi supermarkettien herkkuhyllyillä myös pienissä paahtimoissa. Laadukkaita pähkinöitä myy esimerkiksi Al Rifai -paahtimo, jonka tuotteista voi joko valita omaan makuun sopivan pähkinäkokoelman tai valmiin sekoituksen.

Ferrari-tuotteet ovat myös mainio Abu Dhabin -tuliainen kaupungissa sijaitsevan valtavan kokoisen Ferrari World -huvipuiston vuoksi. Lisäksi perinteiset musliminaisten ja -miesten asut, abayat ja thawbit, ovat hauska tuliainen kotiväelle. Myös kimaltavat messinkiastiat ja koristellut kankaat sekä matot ovat suosittuja tuliaisia Abu Dhabista.

>> Lue lisää vinkkejä Abu Dhabiin Rantapallon kohdeoppaasta!

Teksti: Inka Khanji
Kuvat: Inka Khanji ja Riikka Krenn

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Dubai, Arabiemiraatit

Koe Dubain parhaat nähtävyydet – 22 vinkkiä lomalle

Burj Khalifa, Dubai

Tätä sinäkin olet joskus miettinyt – katso miltä näyttää maailman korkeimmassa pilvenpiirtäjässä

Näin Dubai syntyi keskelle aavikkoa

Miten Dubaista tuli Dubai? Näin megakohde ilmestyi keskelle aavikkoa – 5 nopeaa faktaa

Dubain korkein infinity pool

Vau, mikä uima-allas! Tältä näyttää 200 metrin korkeuteen rakennettu infinity pool Dubaissa

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja