Hyppää sisältöön

Joululoma Singaporessa – viisi vinkkiä juhlakauteen

Maria Hietala
Maria Hietala Päivitetty: 07.12.2013
Design-joulukuusia, ostoksia ja kilometrien mittaisia valaistuksia - Singaporesta löytyy hauskoja jouluelämyksiä kaikenikäisille.

1. Shoppaile jouluvalojen loisteessa

Singaporea koristavat joulun aikaan lukuisat joulukoristeet ja -valot. Vaikuttavimmat järjestelyt löytyvät kaupungin tärkeimmältä ostoskadulta Orchard Roadilta, joka on katettu yli kilometrin mittaiselta matkalta loistavilla jouluvalorakennelmilla.

Joulun aikaan Singaporen tuotevalikoimat ovat runsaimmillaan. Suositut ostoskeskukset kilpailevat keskenään parhaasta valikoimasta ja joulukoristelusta. Älä hämmästy, jos sisätiloistakin löytyy loisteliaita joulupuita, tanssivia tonttuja ja iloisia poroja.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

2. Satoja trooppisia joulupuita

Singaporen trooppinen ilmasto ei estä joulupuuperinteiden noudattamista. Kasvitieteellisessä puutarhassa on nähtävillä yli 200 joulupuuta, jotka edustavat koristeineen eri maita ja kulttuureja. Edustavimmillaan design-joulupuut ovat illan pimennyttyä.

Singaporen joulu

3. Sentosa takaa lasten joulutunnelman

Sentosan saarella on tarjolla paljon hauskaa tekemistä koko perheelle. Avoinna ovat tietysti kaikki saaren huvipuistot kuten Universal Studios, Adventure Cove Waterpark, The Flying Trapeze ja S.E.A. Aquarium. Lapset voivat myös käydä erilaisissa työpajoissa vaikkapa askartelemassa joulukoristeita tai leipomassa pizzoja.

Lapsia riemastuttaa myös ilmapallotaiteilija Alfred Lee, joka luo perheen pienimmille hauskoja ilmapallofiguureja.

4. Maailman pisin lahjatoiveketju

Merlion-torilla lapset voivat esittää lahjatoiveensa ja lisätä ne osaksi digitaalista taideteosta, joka heijastetaan seinälle valtavassa koossa. Lahjahaaveet lisätään myös jatkamaan lahjatoiveketjua, jonka on tarkoitus kulkea koko Sentosan saaren ympäri ja muodostaa maailman pisin lahjatoiveista koottu ketju.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Mikäli kuljet Sentosalle Sentosa Boardwalkin kautta, voit bongata matkan varrella Temasek Polytechnicin opiskelijoiden koristelemia joulupuita. Erilaiset teemat tarjoavat hauskoja taustoja lomakuville.

Joulu Singaporessa

5. Hyvästit tylsille uudenvuodenjuhlille

Uutena vuotena Singaporen suurin juhla järjestetään Marina Bayssa, jonne odotetaan yli 300 000 ihmistä. Kävijöitä odottaa visuaalinen satumaa koristeiluineen ja ilotulituksineen.

Singaporen asukkaat ja kaupungissa vierailevat matkailijat voivat kirjoittaa uudenvuodentoiveensa paperipalloihin, joita on saatavana ympäri kaupunkia sijaitsevista Wishing stations -pisteistä koko joulukuun ajan. Uudenvuodenaattona kaikki noin 20 000 toivomuspalloa lasketaan veteen Marina Bayssa.

Vieläkin vilkkaampaa menoa löytyy Sentosan saarelta, jossa järjestetään Aasian suurimmat rantabileet. Siloso Beach Party on 12-tuntinen juhla, joka levittäytyy eri lomakeskusten ja uimarantojen alueille. Luvassa on muun muassa valtava vaahtoallas ja hiekalla täytetty tanssilattia.

Tunnelmaa rantabileissä luovat ilotulituksen lisäksi esimerkiksi tanssijat, tulennielijät, klovnit sekä DJ- ja orkesterimusiikki.

Lähde ja kuvat: Singaporen matkailutoimisto

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Amerikkalainen joulu

Tuttu elokuvista ja tv-sarjoista – tällainen on amerikkalainen joulu

Jouluperinteet Kreikassa

Miksi Kreikassa on aivan erilainen joulupukki? Tällaisia ovat paikalliset perinteet

Kymmenen jouluherkkua maailmalta

Nam! 10 joulukauden herkkua maailmalta – mikä sopii sinun juhlapöytääsi?

Singaporen nähtävyydet

Singaporen parhaat nähtävyydet – nämä 15 paikkaa on koettava

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja