Hyppää sisältöön

Singaporen parhaat nähtävyydet – nämä 15 paikkaa on koettava

  • Krista Ahonen
Krista Ahonen Päivitetty: 02.08.2023
Singaporesta löytyy kauniita puutarhoja, näyttäviä rakennuksia, persoonallisia kaupunginosia ja kiinnostavaa historiaa. Lue vinkit kaupunkivaltion tärkeimmille nähtävyyksille!

1. Gardens by the Bay

Gardens by the Bay on ainutlaatuinen puutarha, joka sijaitsee keskellä Singaporea. Alue on tunnettu erityisesti näyttävistä superpuista, jotka syttyvät iltaisin erikoiseen valaistukseen ja puutarha onkin nykyisin yksi Singaporen suosituimmista nähtävyyksistä.

Puutarhassa ja sen kasvihuoneissa on esillä yli 1,5 miljoonaa kasvia eri puolilta maailmaa. Vierailuun Gardens by the Bayn alueella voi käyttää vaikka koko päivän, sillä kasvien lisäksi erilaiset nähtävyydet, kuten maailman korkein sisävesiputous ja 22 metrin korkeudessa kulkeva kävelysilta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
ShutterstockSingaporen nähtävyydet
Gardens by the Bay ja puutarhan superpuut kuuluvat Singaporen suosituimpiin nähtävyyksiin.

Gardens by the Bay jakautuu kolmeen alueeseen, jotka ovat Bay East, Bay South ja Bay Central. Puutarhan alueelle on ilmainen sisäänpääsy, mutta nähtävyydet ovat maksullisia. Liput voi ostaa netistä ennakkoon valitsemiinsa kohteisiin.

2. Raffles-hotelli ja Singapore Sling

Raffles on yksi maailman kuuluisimmista luksushotelleista. Paikka on kuin tuulahdus Singaporen brittivallan ajalta: vitivalkoinen rakennus sijaitsee vihreän puutarhan keskellä ja pitkät pylväskäytävät sekä kullatut kattokruunut henkivät mennyttä aikaa.

ShutterstockSingaporen nähtävyydet
Singapore Sling -drinkki kehitettiin Raffles-hotellissa, jossa sitä tarjoillaan edelleen.

Muutkin kuin hotellin asukkaat voivat kuljeskella puutarhassa ja tehdä ostoksia luksusputiikeissa. Samalla kannattaa pistäytyä Long-baarissa tilaamassa aito ja alkuperäinen Singapore Sling -drinkki, joka kehitettiin siellä lähes sata vuotta sitten. Baarin erikoisuuksiin kuuluvat aina tarjolla olevat maapähkinät. Paikan etiketin mukaan niiden kuoret heitetään huolettomasti lattialle.

3. Merlion Park

Merlion, jolla on leijonan pää ja kalan vartalo, on yksi Singaporen symboleista, sillä molemmat liittyvät Singaporen kaupunkiin ja historiaan. Kaupunkivaltio oli aiemmin kalastajakylä, joka tunnettiin nimellä Temasek, kun taas kaupungin nimi tulee sanskritinkielisestä sanasta singapura, joka tarkoittaa leijonan kaupunkia.

Inka KhanjiSingaporen nähtävyydet
Merlion, jolla on kalan vartalo ja leijonan pää, on yksi Singaporen symboleista.

Merlion-patsas on yksi Singaporen tunnetuimpia ja kuvatuimpia nähtävyyksiä. 8,6 metriä korkea patsas, joka sylkee suustaan vettä, sijaitsee lähellä kaupungin bisnesaluetta ja kätevästi lähellä monia muita kaupungin suosittuja vierailukohteita. Patsaalla vierailu on täysin ilmaista.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

4. Singapore Flyer

165 metriä korkea Singapore Flyer on maailman kolmanneksi korkein maailmanpyörä, joten korkeanpaikankammoinen ei välttämättä tähän nähtävyyteen ihastu. Singapore Flyer valmistui vuonna 2008, jolloin se oli maailman korkein maailmanpyörä ja tätä titteliä se piti hallussaan vuoteen 2014 asti.

Singapore Flyerin kyydistä aukeaa huikeat näkymät ja sieltä on mahdollista nähdä monet kaupungin kuuluisat nähtävyydet ja alueet, kuten Marina Bay, Merlion-patsas sekä Esplanade-rakennus. Maailmanpyörässä on 28 lasiseinäistä hyttiä, ja kierros kestää noin puoli tuntia.

ShutterstockSingaporen nähtävyydet
Singapore Flyer -maailmanpyörän kyydissä pääsee ihailemaan kaupungin maisemia yläilmoista.

Vierailu maailmanpyörään kannattaa varata etukäteen Singapore Flyerin virallisilta sivuilta, ja liput maksavat aikuisilta hieman alle 30 euroa. Maailmanpyöräkierrokseen voi yhdistää myös lisähinnasta erilaisia elämyksiä ja palveluita, kuten illallisen tai lasin samppanjaa.

5. Marina Sands Bay

Aivan Singaporen sydämessä sijaitseva Marina Bay Sands -hotelli on yksi Singaporen näyttävimpiä maamerkkejä ja se on tunnettu erityisesti hotellin katolla sijaitsevan infinity pool -uima-altaansa vuoksi. Loputtoman näköinen uima-allas kohoaa pilvenpiirtäjien tasolla, joten näkymät ovat hyvin erikoislaatuiset.

Majoitus viiden tähden hotellissa on unohtumaton kokemus, ja useimpien mielestä hinnan arvoinen. Katolla sijaitseva uima-allas on 150 metriä pitkä, ja maailman suurin kattouima-allas. Vain hotellin vierailla on pääsy näyttävälle uima-altaalle.

ShutterstockSingaporen nähtävyydet
Marina Sands Bay, jossa sijaitsee luksushotelli ja esimerkiksi ostoskeskus, on yksi Singaporen tunnetuimpia rakennuksia.

Hotellilla on kuitenkin myös näköalatasanne, johon kuka tahansa voi ostaa sisäänpääsyn. Lippujen hinnat alkavat hieman alle 15 eurosta riippuen vierailun ajankohdasta. Hotellikompleksiin kuuluvat myös suuri ostoskeskus, jonka sisällä kulkee kanaali sekä ArtScience-museo, jonka näyttelyissä yhdistyvät taide, tiede, teknologia ja kulttuuri.

6. Chinatown

Singaporessa on lukuisia persoonallisia kaupunginosia, jotka hurmaavat historiallaan, ruoallaan ja kulttuurillaan. Kiinalaiskaupunginosa eli Chinatown tunnetaan erityisesti koristeellisista temppeleistä, jotka ovat lähes yhtä värikkäitä kuin kojuissa myytävät kankaat ja laukut.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Chinatown on todellinen kulttuurien ja vaikutteiden kohtaamispaikka, jossa vanhat perinteet yhdistyvät uusiin trendeihin. Kaupunginosasta löytyvät nimittäin vierekkäin niin buddhalaiset ja hindulaiset temppelit sekä moskeija.

ShutterstockSingaporen nähtävyydet
Chinatownissa voi nähdä useita näyttäviä temppeleitä.

Alueen merkittäviin nähtävyyksiin kuuluvat 1800-luvulta peräisin oleva Sri Mariamman -hindutemppeli, Singaporen vanhin kiinalainen temppeli Thian Hock Keng sekä Buddha Tooth Relic -temppeli. Chinatownissa vieraillessa kannattaa tutustua myös alueen lukuisiin ravintoloihin ja baareihin.

7. Singaporen kansallismuseo

Jos haluat tutustua paremmin Singaporen historiaan ja kulttuuriin, laita tämä museo listallesi. Singaporen kansallismuseo on maan vanhin museo, jonka historia ulottuu jopa vuoteen 1849 saakka. Museo, joka aiemmin tunnettiin nimellä Raffles Library and Museum, on sijainnut samoissa tiloissa jo vuodesta 1887 asti.

Museo esittelee Singaporen historiaa ja kulttuuria hyödyntäen näyttelyissään nykyaikaista teknologiaa, jonka ansiosta kaupungin tarina herää eloon hauskalla tavalla. Pysyvien ja vaihtuvien näyttelyiden lisäksi museossa järjestetään myös jatkuvasti erilaisia tapahtumia.

ShutterstockSingaporen nähtävyydet
Singaporen kansallismuseo vie vierailijat tutustumaan kaupunkivaltion historiaan ja kulttuuriin.

Museon pysyviin näyttelyihin peritään aikuisilta noin 10 euron pääsymaksu. Erikoisnäyttelyihin voi ostaa lipun erikseen.

8. Orchard Road

Singaporen Orchard Road on yksi maailman kauneimpia ja monipuolisimpia ostoskatuja. Pienen matkan päässä toisistaan sijaitsee useita monikerroksisia ostoskeskuksia ja tunnettujen ketjujen ja merkkien liikkeitä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tavaratalot ja galleriat pursuavat merkkituotteita, elektroniikkaa, silkkiä, vaatteita, mattoja ja matkamuistoja. Hintoja kannattaa kuitenkin vertailla, sillä kaikki ei aina ole edullisempaa kuin kotimaassa. Leveän puistokadun molemmilla puolilla sijaitsevien ostosparatiisien välissä ryöppyää vihreä kasvillisuus ja upea kukkaloisto.

i viewfinder/Shutterstock.comSingaporen nähtävyydet
Orchard Road -ostoskadulta löytyy lukuisia ostoskeskuksia sekä ruokapaikkoja.

Jos nälkä yllättää kesken shoppailukierroksen, on Orchard Roadilla lukuisia ruokapaikkoja eri budjeteille.

9. Botanic Gardens

Singaporen kasvitieteellinen puutarha ei ehkä kuulosta kaupunkimatkailijan ykköskohteelta, mutta tätä ei kannata jättää väliin. Puutarhan syvyyksissä on viidakkopolkuja, kävelyteitä, nurmikenttiä ja upeita istutuksia yli 50 hehtaarin verran. Yksi kohokohdista on National Orchid Garden eli orkideapuutarha, jossa on esillä yli 1000 erilaista lajia.

Inka KhanjiSingaporen nähtävyydet
Kasvitieteellisen puutarhan kokokohtiin kuuluu esimerkiksi valtava orkideakokoelma.

Kasvitieteellinen puutarha sijaitsee Bukit Timahin kaupunginosassa, hieman keskustan ulkopuolella. Puutarha on maan ensimmäinen Unesco-kohde, ja vuonna 1859 perustettu kasvitieteellinen Singapore Gardens tarjoaa vehreän pakopaikan modernin miljoonakaupungin sykkeestä.

Puutarha sopii myös pienemmällä budjetilla reissaaville lomailijoille, sillä sisäänpääsy on ilmainen.

10. Asian Civilizations Museum

Singapore on erilaisten kulttuurien kohtauspaikka ja alueen ja kaupungin kehitykseen ovat vaikuttaneet useat eri Aasian kulttuurit historian saatossa.

Asian Civilizations Museum esittelee Singaporen värikästä kulttuuriperintöä sekä niitä kulttuureja ja tapahtumia, jotka ovat vaikuttaneet maan muotoutumiseen. Sen näyttelyissä pääsee tutustumaan esimerkiksi Aasian kulttuurien historiallisiin yhteyksiin keskenään, merenkulun ja kaupankäynnin historiaan ja sen vaikutuksiin alueeseen sekä Aasian varhaisten kulttuurien taideperintöön.

Efired/Shutterstock.comSingaporen nähtävyydet
Asian Civilizations Museum esittelee Aasian kulttuureja ja niiden yhteyksiä Singaporeen.

Museo sijaitsee historiallisessa Empress Place -rakennuksessa, jonka nimi kunnioittaa kuningatar Victoriaa. Pääsylippu museoon maksaa aikuisilta reilut 15 euroa ja se sisältää pääsyn sekä pysyviin että vaihtuviin näyttelyihin.

11. Esplanade

Esplanade – Theatres On Bay on yksi Singaporen kuuluisimmista rakennuksista ja valmistuessaan vuonna 2002 se oli myös yksi kiistellyimmistä, sillä näyttävä rakennus erottui selkeästi kaupunkivaltion muista rakennuksista.

Esplanaden tiloissa sijaitsee 2000 istumapaikan teatteri, konserttisali, ulkoilmanäyttämö ja useita pienempiä studioita, joissa esityksiä pääsee ihailemaan. Esplanaden kulttuuritarjonta on laaja ja esityksiä on jatkuvasti ympäri vuoden. Teatterikompleksissa järjestetään myös ilmaisia esityksiä, kuten konsertteja, ja koko ohjelman näkee helposti Esplanaden nettisivuilta.

IstockphotoSingaporen nähtävyydet
Esplanade-teatterikompleksissa järjestetään monipuolisesti erilaisia kulttuuriesityksiä ja tapahtumia.

Vaikka konsertit ja teatteriesitykset eivät niin innostaisikaan, kannattaa Esplanade silti katsastaa myös sisäpuolelta. Esplanade Mall -ostoskeskus on vaikuttava shoppailukompleksi. Ostosten välissä voi lepuuttaa kehoa ja mieltä Esplanaden kattoterassilla maisemaa ihaillen ja vaikka drinkkiä siemaillen.

12. Universal Studios Singapore

Universal Studios Singapore on Kaakkois-Aasian ensimmäinen ja ainut Hollywood-elokuville omistettu teemapuisto, ja se on kiinnostava vierailukohde erityisesti leffafaneille.

Teemapuisto koostuu kuudesta eri alueesta, joilla jokaisella on oma teemansa. Puiston alueita ovat esimerkiksi Hollywood, Sci-Fi City ja Ancient Egypt eli muinainen Egypti. Yhteensä teemapuistossa on 28 erilaista laitetta, nähtävyyttä ja esitystä aina vauhdikkaista vuoristoradoista mahdollisuuteen tavata suosituista elokuvista ja sarjoista tuttuja hahmoja.

Singaporen nähtävyydet
Universal Studios Singapore on elokuvien ja tv-sarjojen ystävälle ehdoton kohde Singaporessa.

Universal Studios Singapore sijaitsee Sentosan saarella Singaporen keskustan ulkopuolella. Koko päivän lippu teemapuistoon maksaa aikuisilta noin 55 euroa ja lapsilta reilut 40 euroa.

13. Sentosan saari

Vaikka Universal Studios ei kiinnostaisi sinua käyntikohteena, on Sentosan saari muutenkin vierailunarvoinen retkikohde. Singaporea ei tunneta rantakohteena, mutta Sentosan saarella pääsee halutessaan hetkeksi rantamaisemiin ja nauttimaan auringonpaisteesta ja lämmöstä.

Sentosan saarella on kolme rantaa, joista voi valita omaan makuun sopivimman. Palawanin ranta sopii erityisesti perheille, rauhallinen Tanjong on mainio valinta romanttiseen lomailuun, kun taas Siloson rannalla riittää vauhdikkaita aktiviteetteja.

Inka KhanjiSingaporen nähtävyydet
Päiväretki Sentosan saarelle tarjoaa hengähdystauon kaupungin vilinästä.

Rantojen lisäksi Sentosalta löytyy muutamia nähtävyyksiä, kuten Fort Siloso, joka on Singaporen ainut säilynyt merilinnoitus ja se toimii nykyään sotamuseona. Museossa on esillä esimerkiksi toisen maailmansodan aikaisia aseita ja tunneleita.

Sentosan saarelle pääsee esimerkiksi Sentosa Express -junalla, bussilla tai kaapelivaunun kyydissä.

14. Little India

Chinatownin lisäksi Little India on yksi Singaporen kiehtovimmista kaupunginosista. Little India tuntuu Singaporen siistin ja säntillisen keskustan jälkeen aivan toiselta maalta. Katujen varsilla kaupataan eksoottisia hedelmiä ja tuoreita kukkia. Hedelmien, kukkien ja suitsukkeiden tuoksu on päätä huumaava.

Inka KhanjiSingaporen nähtävyydet
Little Indian kaupunginosasta matkailija löytää kiinnostavaa kulttuuria ja herkullista ruokaa.

Kojuissa ja kaupoissa myydään värikkäitä kankaita ja vaatteita sekä kultakoruja. Pikku-Intia on myös täynnä pittoreskeja ravintoloita. Mikäli satut alueelle Diwalin eli valon juhlan aikana, pääset ihailemaan taianomaiseksi koristeltujen ja kirkkaasti valaistujen katujen ihmisvilinää. Pelkkä alue itsessään on silloin nähtävyys!

15. National Gallery of Singapore

National Gallery of Singapore on taidemuseo, joka keskittyy Singaporen ja Kaakkois-Aasiaan taiteeseen ja kulttuuriin. Taidemuseolla on maailman suurin kokoelma Kaakkois-Aasian nykytaidetta, ja museon kokoelmiin kuuluu yhteensä yli 9000 esinettä.

r.nagy/Shutterstock.comSingaporen nähtävyydet
Singaporen kansallisgalleriassa on suurin kokoelma Kaakkois-Aasian nykytaidetta.

Pääsylippu museoon maksaa aikuiselta hieman alle 15 euroa ja se sisältää pääsyyn kaikkiin museon näyttelyihin. Museossa järjestetään myös ilmaisia opastettuja kierroksia, jos haluaa kuulla ja oppia enemmän museon kokoelmista ja Kaakkois-Aasian taiteesta.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Lomakohteiden juomat

Mitä lomakohteissa juodaan? Katso neljä suosikkidrinkkiä, joilla voit luoda lomatunnelmaa kotona

Voiko vessateemainen ravintola olla liian yököttävä? Aasian 5+1 oudointa teemaravintolaa

Singapore

Älä mokaa Singaporessa – nämä ovat matkailijoiden tyypilliset virheet

Tokio, Japani

Näissä kaupungeissa ei tarvitse pelätä – tässä ovat maailman turvallisimmat kaupunkikohteet

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja