Toompean näköalatasanne

Ikuista upeimmat Tallinna-selfiet – Top 5 parasta näköalaa

Tallinna on kuvauksellinen kaupunki läpi vuoden, mutta mistä löytyvät Tallinnan parhaat valokuvauspaikat? Lue tärpit Tallinnan parhaista selfiepaikoista ja upeimmista näköaloista!

Selfie-kierros Tallinnan ympäri

Tallinna on täynnä kauniita rakennuksia ja maisemia. Vanhakaupunki on kaupungin sydän, mutta myös sen ulkopuolelta löytyy paljon nähtävää. Mikäli käynti Tallinnassa on pikainen, kannattaa käydä ainakin vanhan kaupungin alueella sijaitsevilla näköalapaikoilla. Jos aikaa riittää pidempään, Tallinnan tv-tornissa vierailu kannattaa ehdottomasti.

1. Olavin kirkon torni

Pyhän Olavin kirkko on joskus ollut maailman korkein rakennus ja oikeutetusti yksi Tallinnan upeimmista selfiepaikoista. 124 metriä korkeaan torniin voi kavuta portaita pitkin mikäli et pelkää korkeita paikkoja ja kunto kestää lähes kolmensadan askelman porrastreenin. Maisema palkitsee uurastuksen, ylhäältä tornista on upea näkymä kohti Tallinnan vanhaakaupunkia ja satamaa.

Osoite: Lai 50, Tallinna

Kuva: Nella RahkonenNäkymä Olavin kirkosta
Olavin kirkon katolta on upea näkymä yli Tallinnan

2. Toompean kukkula

 
Toompean kukkuloilta, tarkemmin sanottuna Kohtuotsan näköalapaikalta, avautuu näköala Tallinnan vanhaan kaupunkiin ja keskustan tornitaloille. Tämä on kenties kaupungin kuvatuin paikka. Tornirakennusten takaa näkyy Lasnamäen kaupunginosa, joka on neuvostoajalla rakennettu lähiö. Näköalapaikalla seinään kaiverrettu teksti “The Times we had” on tuttu monelle Tallinna-selfien ottajalle.

Osoite. Kohtu 12, Tallinna

Kuva: Nella RahkonenToompea-selfie Tallinnassa
Selfie on yksi suosituimpia matkakuvieen tyyppejä

3. 24 Lounge

Jos haluaa nähdä koko Tallinnan, kannattaa suunnata Radisson SAS Blue -hotelliin. Sen ylimmässä kerroksessa sijaitsee 24-Lounge -baari, jossa on iso näköalatasanne. Terassilta näkyy koko Tallinnan yli. Terassilla kelpaa nauttia iltapäiväkahvia tai lasin kuohuvaa kauniiden maisemien ympäröimänä. Täällä auringonlaskuvalokuvat onnistuvat varmasti.

Osoite: Rävala pst 3, Tallinna

4. KGB-museon näköalatasanne

Tallinna-KBG-selfie-IK

KGB-museo sijaitsee Sokos hotelli Virun 23-kerroksessa. Näköalapaikalle pääsee osallistumalla museokierrokselle, jonka aikana esitellään Neuvostoliiton aikaisia salaliittoteorioita ja kerrotaan hotellin historiasta. Näköalatasanteella sijaitsee myös Valuuttabaari, jossa voi syventyä 1980-luvun tunnelmaan Tallinnassa. Täältä saa takuuvarman selfien!

Osoite: Viru väljak 4, Tallinna

5. Tallinnan TV-torni

1980-luvulla rakennettu torni ei ole pelkästään upea valokuvauspaikka. Piritan kaupunginosassa sijaitseva tv-torni on Viron korkein rakennus, sen korkeus on 314 metriä. Vierailulla pääsee tutustumaan myös tornin historiaan ja käymään 170-metrin korkeudessa sijaitsevassa kahvilassa. Hurjapäille järjestetään lisämaksusta reunakävelyä tornin ulkoreunalla.

Osoite: Kloostimetsa tee 58 a, Tallinna

Teksti: Nella Rahkonen
Kuvat: Nella Rahkonen, Inka Khanji

Päivitetty: 13.11.2015

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (6 votes, average: 3,50 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia