Hyppää sisältöön

Yksi helppo vinkki voi pelastaa turistin taksihuijauksilta – kokeile tätä jo ennen kuin lähdet kotoa

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 03.01.2020
Tämän yksinkertaisen neuvon avulla saatat välttää taksihuijaukset maailmalla.

Selvitä taksimatkan hinta hotellista

Moni matkailija on joskus ollut tilanteessa, jossa on joutunut miettimään taksien yleistä hintatasoa uudessa maassa tai kohteessa. Jos virallista hinnastoa ei ole olemassa, voi kuljettajan sanaan olla joskus vaikea luottaa. Pyydetäänkö turistilta ylihintaa?

Taksihuijaukset kuuluvat yleisimpien turistien kohtaamien vedätysten joukkoon. Juuri uuteen maahan tai kohteeseen saapuneen matkailijan voi olla vaikea arvioida, mikä voisi olla kohtuullinen hinta taksimatkasta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Taksien kanssa saa olla varuillaan jopa huippusuosituissa, turvallisissa matkakohteissa, jotka kuuluvat suomalaisten käydyimpien kohteiden joukkoon. Tällaisia ovat esimerkiksi kotoiset Tukholma ja Tallinna sekä taksimafiastaan tunnettu Phuket.

Brittisivusto The Sun nostaa esiin kokeneen reissaajan neuvon. Nuorimpana henkilönä kaikissa maailman maissa vieraillut amerikkalainen Lexie Alford noudattaa matkoillaan yhtä nyrkkisääntöä taksien suhteen.

Alford kehottaa matkailijoita ottamaan yhteyttä hotelliinsa heti varauksen tekemisen jälkeen. Kun sähköpostiin kilahtaa varausvahvistus, on sen mukana yleensä myös yhteystiedot mahdollisia lisäkysymyksiä varten.

Hotellille voi lähettää nopean sähköpostiviestin, jossa tiedustellaan taksimatkan keskimääräistä hintaa lentokentältä tai rautatieasemalta hotellille. Jokainen hotelli tai muu majapaikka osaa antaa asiasta jonkinlaisen arvion.

Jos kuljettaja ehdottaa reilua ylihintaa tai mittari näyttää perillä älyttömältä tuntuvaa lukemaa, voi matkailija kieltäytyä maksamasta ja pyytää apua tilanteen selvittämiseksi hotellista. Hinnasta kannattaa aina yrittää sopia kuljettajan kanssa ennen kuin auto lähtee liikkeelle.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Uberin kaltaiset kyytisovellukset ovat tehneet matkustamisesta monella tapaa helpompaa. Lopullista hintaa ei tarvitse jännittää taksin takapenkillä liikenneruuhkissa jumitettaessa, kun summa on sovittu ja maksettu etukäteen.

Sovellusten kautta kuljettajat eivät myöskään voi kokeilla onneaan ja nostaa hintoja mielivaltaisesti turistin nähdessään. Kaikissa maissa tai kaupungeissa kyytisovelluksia ei kuitenkaan ole käytettävissä, syrjäisistä maaseutualueista puhumattakaan.

Lähde: The Sun
Kuva: Inka Khanji

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Mikä Levin hotelli sopii sinulle? 8 vinkkiä erilaisille matkailijoille

Hotellin lounge

Mitä hotellien lounget oikein ovat? Tällaista on suljettujen ovien takana

Millaista on reissata bussilla Euroopassa? Helppoa ja halpaa – lue 6 faktaa

Minne matkustaa huhtikuussa?

Minne matkustaa huhtikuussa? Katso tästä, missä on lämmintä ja minne pääsee edullisesti

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja