Hyppää sisältöön

Pohjois-Korean “kuuden tähden luksushotelli” saa asiakkailta täystyrmäyksen: “Kuin vankila”

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 27.09.2019
Pohjois-Korean "luksushotelli" ei ole saaanut asiakkaita vakuuttumaan.

Kuuden tähden hotelli ei lunasta odotuksia

Salamyhkäisen Pohjois-Korean pääkaupungissa sijaitsevaa Ryanggang-hotellia kuvaillaan Daily Mailin mukaan jopa kuuden tähden majapaikaksi, jossa asiakkaille luvataan ensiluokkaiset puitteet.

Hotellissa yöpyneet matkailijat eivät kuitenkaan ole kuvauksesta samaa mieltä. TripAdvisor-arvostelupalvelussa julkaistut arviot ovat kaikkea muuta kuin imartelevia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Arvioissa hotellia kuvaillaan vanhaksi, kylmäksi, likaiseksi ja neuvostotyyliseksi. Asiakkaat kertovat kylmistä suihkuista, kovista sängyistä ja vaatimattomasta ruokatarjoilusta. Hotellin tunnelmaa verrataan vankilaan.

Matkailijat valittavat myös hotellin säännöllisistä sähkökatkoksista. Yksikään hotellin arvioineista matkailijoista ei ole antanut sille parasta mahdollista tähtimäärää.

Erään matkailijan mukaan hotellin televisiossa näkyy vain yksi kanava, joka näyttää ainoastaan Pohjois-Korean propagandaa.

Kovin suurta kilpailua ei Pjongjangin hotellien välillä pääse syntymään, sillä pääkaupungissa on vain muutamia hotelleja avoinna matkailijoille. Pohjoiskorealaiseen tyyliin Ryanggang-hotellilla ei ole verkkosivuja, joiden kautta voisi tehdä varauksia.

Suljettuna valtiona tunnetussa Pohjois-Koreassa matkailu on edelleen tarkasti rajoitettua, ja maahan pääsee tutustumaan vain ohjatusti ryhmämatkalla. Maassa on kuitenkin viime vuosina tehty muutamia kevennyksiä sääntöihin: matkailijoille on avattu muun muassa junamatkailua, Pjongjangin maraton ja vapaaehtoistyömahdollisuus.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Hotellien lisäksi myöskään Pohjois-Korean lentoyhtiö Air Koryo ei pärjää vertailussa – se on nimittäin rankattu maailman huonoimmaksi lentoyhtiöksi ja yhden tähden arvoiseksi.

Lähde: Daily Mail, News.com.au, TripAdvisor
Kuva: Shutterstock

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Mitä tarkoittaa mannermainen aamiainen?

Selitys yleiselle hotellitermille: mitä mannermainen aamiainen tarkoittaa?

Seychellien hotellit Mainos

Seychellien ihanat hotellit – 3 vinkkiä unelmien lomasaarille

Hobo Hotel Helsinki

Tältä näyttää Helsingin uusin hotelli – Tukholmasta tuttu Hobo Hotel avautui ydinkeskustaan

Mikä Levin hotelli sopii sinulle? 8 vinkkiä erilaisille matkailijoille

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja