hero taustakuva

Juoksisitko maratonin Pohjois-Koreassa? Nyt se onnistuu!

Flickr / Uri Tours artikkelin kuva
Aktiivilomat
Pohjois-Korea raottaa jälleen rajojaan. Pyongyangin maratonille voi nyt osallistua lähes kuka tahansa.
Teksti: Inka Khanji
Päivitetty: 03.11.2014
facebook   whatsapp

Ennennäkemätön tilaisuus osallistua urheilutapahtumaan Pohjois-Koreassa

Pohjois-Korea on viime aikoina avannut matkailijoille uusia mahdollisuuksia maassa ja löysännyt tiukkoja matkustusrajoitteitaan.

Nyt myös harrastejuoksijat saavat osallistua Pyongyangin maratoniin, joka on ollut aikaisemmin ainoastaan ammattiurheilijoiden tapahtuma. Maratoniin osallistuminen tarjoaa mahdollisuuden kulkea Pyongyangin kaduilla ja nähdä suuri urheilujuhla Pohjois-Korean tapaan.

Pyongyangin maraton on juostu vuodesta 1981 lähtien ja vuonna 2014 se avattiin ensimmäistä kertaa myös harrastejuoksijoille. Juoksemaan ei voi kuitenkaan lähteä kuka tahansa, sillä täyden matkan enimmäisaika on tiukat neljä tuntia.

Tapahtumassa on tarjolla myös täysmaratonia lyhyempiä matkoja, sillä juoksijat voivat osallistua myös puolimaratonille tai kymmenen kilometrin mittaiselle juoksumatkalle. Myös lyhyillä matkoilla on enimmäisaika: puolimaraton täytyy suorittaa alle kahdessa ja puolessa tunnissa, kymmenen kilometrin juoksu alle kahdessa tunnissa.

Kotimainen matkatoimisto Mandala Travel järjestää juoksumatkan Pohjois-Koreaan ensimmäisenä Suomessa. Matka järjestetään huhtikuussa 2015.

>> Lue myös: Pohjois-Korean kohuttu hiihtokeskus on vihdoin auki – tällaista siellä on

Lähde: Mandala Travel
Kuva: Flickr / Uri Tours

Lue kommentit (3) Jätä kommentti

  1. Pohjois-Koreaan matkustamista tulisi kyllakin valttaa, silla turismin tuomat rahat menevat vaarien ihmisten taskuihin ja nainollen ihmisoikeuksien lyttaamista edistetaan entisestaan.


  2. Oltiin jo lähdössä tuonne juoksemaan, mutta päätettiinkin sitten passata ainakin toistaiseksi ja hoitaa P-K alta pois ihan ”perinteisellä” reissulla jossain välissä ensi vuotta. Mielenkiintoinen mahdollisuus kyllä.


  3. Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.