Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Lisää vapauksia matkailijoille: ulkomaalaiset pääsevät nyt junamatkalle Pohjois-Koreaan

Flickr / KWOrtega artikkelin kuva
Junamatkat
Tiukoista rajoista ja ankarasta valvonnasta tunnettu Pohjois-Korea päästää nyt ulkomaalaiset tutkimaan suljettua valtiota junan kyydistä käsin.
Teksti: Inka Khanji
Päivitetty: 17.07.2015
facebook   whatsapp

Useita uusia kohteita Pohjois-Koreassa

Mitä jos lähtisit junamatkalle Pohjois-Koreaan? Suljettu valtio tarjoaa nyt matkailijoille mahdollisuutta tutustua maahan 11 päivän mittaisen junamatkan muodossa, kertoo uutistoimisto CNN.

Pohjois-Korean matkoihin erikoistunut matkatoimisto Koryo Tours tarjoaa asiakkailleen 11 päivän mittaista kiertomatkaa, jonka aikana osallistujat vierailevat niin maan pääkaupungissa Pyongyangissa, myös muun muassa Hamhungissa, Chingjinissä sekä Wonsanin rannikkokaupungissa. Ulkomaalaisilla on ollut mahdollista matkustaa Pekingistä Pyongyangiin jo usean vuoden ajan, mutta nyt Pohjois-Korea päästää ulkopuolisia matkustamaan maan sisäisille junareiteille vasta toista kertaa.

Pohjois-Korea on viime aikoina yrittänyt houkutella maahan lisää kansainvälisiä matkailijoita muun muassa kiillottamalla maan imagoa rantakohteena ja tarjoamalla myös ulkomaalaisille mahdollisuuden osallistua Pyongyangin maratoniin. Vaikka halu saada lisää matkailijoita on suuri, ovat maan rajat edelleen suljettuja eteläkorealaisilta. Myös junamatka on matkatoimiston mukaan avoin kaikkien muiden maiden kansalaisille paitsi eteläkorealaisille.

Lokakuussa 2015 järjestettävä junamatka tarjoaa matkailijoiden nähtäväksi paikkoja, joissa ulkomaalaiset eivät ole aiemmin päässeet vierailemaan. Vaikka uusia kohteita avataankin matkailijoille, ulottuu Pohjois-Korean hallituksen valvonta myös junamatkalle, sillä kiertomatkalle osallistuvat matkailijat eivät pääse liikkumaan tai valokuvaamaan kohteissa vapaasti, eivätkä he saa kritisoida Pohjois-Korean hallitusta matkansa aikana.

Lähde: Koryo Tours, CNN
Kuva: Flickr / KWOrtega

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.