Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Toteuta unelmasi ja majoitu suomalaisessa majakassa – tällainen on Bengtskärin majakkahotelli

Bengtskärin majakka / Nora Wilson artikkelin kuva
Hotellit
Turunmaan saaristossa sijaitsevan Bengtskärin tunnelmalliset majakanvartijahuoneet tarjoavat mahdollisuuden majoittua majakan tornissa.
Teksti: Inka Khanji
Päivitetty: 03.05.2017
facebook   whatsapp

Nuku majakanvartijan huoneessa

Suomessa on lukuisia erikoisia majapaikkoja, ja Turunmaan saaristossa sijaitseva Bengtskärin majakka tarjoaa mahdollisuuden yöpyä unohtumattomassa ympäristössä. Vuonna 1906 rakennetun graniitilla päällystetyn tiilitornin yhteydessä sijaitsee nimittäin hotelli, jossa on kuusi tunnelmallista majakanvartijan huonetta.

Neljän hengen huoneet sijaitsevat 51 metriä korkeassa majakassa. Tunnelmalliset huoneet on sisustettu majakan historiaa kunnioittaen, ja huoneissa ollessaan voisi todella kuvitella olevansa majakanvartija. Majakka on majoituskäytössä kesäkuun alusta elokuun loppuun saakka, joten majakka tarjoaa loistavat mahdollisuudet nauttia saariston valoisista kesäöistä hyvin erityisessä majapaikassa.

Flickr / Petteri SulonenBenBengtskärin majakka
Bengtskärin majakka on 51 metriä korkea, mikä tekee siitä Pohjoismaiden korkeimman majakan.

Majakka oli tyhjillään vuosikausia, sillä Bengtskärin majakan miehitys lopetettiin syksyllä 1968, mutta se muutettiin vierailukohteeksi vasta vuonna 1995. Nykyisin majakassa toimii hotellin lisäksi myös ravintola ja postitoimisto.

Majakalle voi matkustaa Hangosta tai Kemiönsaaren edustalta, minkä lisäksi myös Turusta järjestetään risteilyjä Bengtskäriin.

Bengtskärin majakka
Bengtskärin majakassa on mahdollista majoittua.

Lähde: Bengtskärin majakka
Kuvat: Bengtskärin majakka / Nora Wilson ja Flickr / Petteri Sulonen

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.