Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Tätä palvelua olet saattanut ihmetellä hotellihuoneessasi ennen nukkumaanmenoa – mitä tarkoittaa turndown service?

Shutterstock artikkelin kuva
Hotellit
Tasokkaissa hotelleissa huone valmistellaan yökuntoon.
Teksti: Maria Hietala
Päivitetty: 02.09.2019
facebook   whatsapp

Luksushotelleissa on turndown service ennen nukkumaanmenoa

Varasitko hotellihuoneen, jonka palveluihin kuuluu turndown service? Tai törmäsitkö termiin paikan päällä hotellissa tietämättä, mitä sillä oikein tarkoitetaan?

Monelle termi on vieras, mutta kyseessä on yleinen käytäntö tasokkaissa hotelleissa. Turndown service tarkoittaa sitä, että huone ja sänky valmistellaan asiakkaalle nukkumaanmenoa varten.

Yksinkertaisimmillaan turndown serviceen kuuluu sängyn avaaminen: ylimääräiset tyynyt, peitot ja muut tekstiilit poistetaan. Peitto jätetään auki siten, että väsynyt hotellivieras voi sujahtaa suoraan vuoteeseen. Huoneeseen saatetaan jättää himmennetyt valot.

Turndown-palvelun hoitavat hotellin huonesiivoojat. Samalla henkilökunta tarkistaa, että huone on siisti, eikä esimerkiksi roskakori vaadi tyhjennystä päivällä tehdyn siivouksen jälkeen. Yleensä palvelu hoidetaan illallisaikaan vieraiden ollessa syömässä.

Usein hotellivieraille jätetään turndown servicen yhteydessä esimerkiksi pieni suklaamakeinen tai joku muu yllätys. Hotellista riippuen sängyn viereen saatetaan asettaa aamutossut tai yöpöydälle vesipullo. Mitä hulppeampi hotelli, sitä enemmän vastinetta voit odottaa rahoillesi.

Englanninkieliselle termille “turndown service” ei ole olemassa vakiintunutta suomennosta. Monet suomalaishotellit puhuvat kuitenkin huoneen laittamisesta yökuntoon.

Jos majoitut tasokkaassa hotellissa, mutta et halua kenenkään tulevan huoneeseesi illalla, kannattaa oveen kiinnittää älä häiritse -kyltti.

Lue myös: Matkailija, hämmentävätkö hotellitermit? Katso selitykset

Teksti: Maria Hietala
Kuva: Shutterstock

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.