Hyppää sisältöön

Tältä näyttää uudistuva Helsingin Presidentti-hotelli – katso kuvat!

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 18.05.2017
Helsingin keskustassa sijaitsevan klassikkohotellin remontti on puolivälissä, ja uudistukset näkyvät hotellissa jo selvästi. Katso kuvat uusista huoneista.

Vaiheittain etenevä remontti

Original Sokos Hotel Presidentti on palvellut asiakkaita Helsingin keskustassa jo lähes 40 vuoden ajan. Perinteikkäässä hotellissa on käynnissä mittava muutostyö, joka etenee vaiheittain. Uuden konseptin on suunnitellut Ivana Helsingin Paola Suhonen.

Peruskorjaus alkoi jo vuonna 2016, ja nyt uuden ulkoasun ovat saaneet muun muassa hotellin aulatilat sekä alakerran auditorio. Kunnostus etenee vaiheittain, ja hotelli on avoinna remontin aikana tavalliseen tapaan. Siitä syystä kaikkia viittäsataa huonetta ei ole laitettu kerralla uuteen uskoon – varsinkaan, kun muutos ei koske pelkästään huoneita.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Suhosen tavoitteena oli luoda tunnelmahotelli, joka kertoo suomalaisista mielenmaisemista. Jokaisella viidellä asuinkerroksella on teemansa. Kun peruskorjaus on valmis, näkyy kukin teema asiakkaille heti hissistä ulos kerrokseen astuessa, ja teema syvenee vielä huoneissa. Hotellin eri kerrosten teemat ovat hiljaisuus, taikametsä, juhannus, sisu ja talvimyrsky. Osa huoneista on jo saanut uuden ulkoasunsa.

Traktorityynyjä ja kettukarkkeja

Ylimmän kerroksen hiljaisuus-teema näkyy muun muassa rauhallisina väreinä. Sisu-kerroksessa on leikitelty salmiakkikuviolla, ja huoneiden ryijyissä on jäänmurtajan kuva. Teemoista maskuliinisin on tuotu myös tyynynpäällisiin, joissa on kuvana traktori. Kuulostaa oudolta, mutta ajatus toimii – ja Suhonen myös halusi tuoda hotelliin hauskaa outoutta.

Satumetsä-huoneissa seikkailevat lystikkäät ketut, ja infokansion väliin on piilotettu kettukarkkeja. Talvimyrsky näkyy puolestaan lumipallomaisina valaisimina sekä suihkuseinään maalattuna lumipyrynä. Jokaisessa huoneessa on hauskoja yksityiskohtia ja monet sisustuselementeistä sekä huonekaluista on varta vasten valmistettu tätä hotellia varten.

Suhonen nostaa omaksi suosikikseen juhannusteeman, ja sen mukainen sisustus on raikasta sekä kesäistä. Huoneen seinien tapetin kuosina on Suhosen suunnittelema Herbario, joka perustuu hänen lapsuudessaan keräämään oikeaan kasvikokoelmaan. Huoneen hyttyskuvioisesta ryijystä on tullut palautetta: sitä joko vihataan tai rakastetaan.

Pikkuhiljaa etenevän peruskorjauksen on määrä valmistua vuoden 2018 aikana. Huoneiden ja aulan lisäksi myös ruokaravintola, kerroskäytävät ja kokoustilat saavat uuden ilmeen. Hotellinjohtaja Hannele Laurilan mukaan tavoitteena on luoda vahvoja muistijälkiä jättävä hotelli, josta voi tulla jopa matkakohde itsessään.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Katso kuvat uudistetusta Presidentti-hotellista!

Marianne ZittingSokos Hotel Presidentti
Juhannus-teema näkyy selvästi esimerkiksi tyynyliinoissa.
Marianne ZittingSokos Hotel Presidentti
Sisu-huonetta hallitsee näyttävä tapetti sekä paksu ryijy, jota koristaa jäänmurtaja.
Inka KhanjiSokos Hotel Presidentti
Talvimyrsky-huoneessa on talvinen tunnelma, joka ulottuu seiniin ja valaistukseen. Tyynyissä on hiihtäjän kuva.
Marianne ZittingSokos Hotel Presidentti
Neutraali värimaailma alleviivaa hiljaisuus-huoneen rauhallista tunnelmaa.

>> Lue myös: Paola Suhonen ryhtyi hotellisuunnittelijaksi – Helsingin Sokos Hotel Presidentti uudistuu

Teksti: Marianne Zitting
uvat: Marianne Zitting ja Inka Khanji

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Mikä Levin hotelli sopii sinulle? 8 vinkkiä erilaisille matkailijoille

Hotellin lounge

Mitä hotellien lounget oikein ovat? Tällaista on suljettujen ovien takana

Ravintola Blanko

Turun parhaat ravintolat – 27 paikkaa, joita kannattaa kokeilla

Magical Pond -iglut Rukalla

Tältä näyttävät Rukan tyylikkäät lasi-iglut – sängystä näet revontulet ja valoisat kesäyöt

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja