Hyppää sisältöön

Maailman parhaat bilehostellit Top 10

Maria Hietala
Maria Hietala Päivitetty: 24.06.2013
Etsitkö edullista majoitusta ja ympärivuorokautista hauskanpitoa? Maailman parhaissa bilehostelleissa reissaajat eivät ehdi pitkästymään.

Hostelleja, joissa ei nukuta

Toiset lähtevät lomalle rentoutumaan ja lepäämään, kun taas bilematkailijoilla uni on viimeinen asia, joka on mielessä. Hostellit ovat mainioita paikkoja tutustua uusiin ihmisiin ja juhlia aamuun saakka, mutta majapaikkojen välillä on eroja – bileiden perässä reissaavan täytyy tietää minne suunnata. Matkailusivusto CNN Travel listasi kymmenen hulvatonta bilehostellia ympäri maailmaa.

1. Pink Palace, Korfu

Jo Pink Palacen ympäri vuorokauden auki oleva cocktail-baari kertoo siitä, millainen paikka on kyseessä. Aikoinaan Freddie Mercuryn suosimasta hostellista Korfulla on tullut varsinainen reppureissaajapiirien instituutio, jossa aikaa vietetään bileristeilyillä, pyjamapartyissa ja porealtaassa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

www.thepinkpalace.com

2. Loki Hostel, Cusco

Muinaisesta inkakaupungista ei ehkä ensimmäisenä tule mieleen hurjat bileet, mutta Cuscon Loki Hostel tarjoaa matkailijoille hurvittelupaikan rankkojen Machu Picchu -vaellusten jälkeen.

Fiestat eivät lopu reppureissaajien pyörittämässä hostellissa, joka on rakennettu historialliseen lähemmäs 500-vuotiaaseen rakennukseen. Edullinen Loki on myös budjettiystävällinen vaihtoehto penninvenyttäjille.

www.lokihostels.com

Bilehostelli Perun Cuscossa

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

3. Flying Pig Downtown Hostel, Amsterdam

Halvat hanajuomat, keskeinen sijainti ja levyjä pyörittävät DJ:t vetävät juhlia kaipaavia reissaajia Amsterdamin Flying Pig Downtown -hostelliin.

Jos kaupunkimaisemat alkavat kyllästyttää, pääsee hostellilta ilmaisella shuttle-bussilla Noordwijkin rannoilla sijaitsevaan sisarhostelliin.

www.flyingpig.nl

4. St. Christopher’s Village, Lontoo

Vaikka Lontoon St. Christopher’s Village ei hurmaakaan kauneudellaan, voittaa hostelli reissaajat puolelleen loistavilla puitteillaan: paikan päältä löytyy muun muassa sauna, poreallas ja yökerho. Hostelli sijaitsee keskeisellä paikalla London Eye -maailmanpyörän kupeessa. Teemabileet ja karaokeillat pitävät huolen siitä, että vieraat tutustuvat toisiinsa biletyksen lomassa.

www.st-christophers.co.uk

5. X Hostel, Bulgarian Kultahietikko

Isoon huvilaan Bulgarian Kultahietikolle perustettu X Hostel on bilettäjän paratiisi. Paikan valtteja ovat edullinen olut, vaahtobileet ja satojen reissaajien suosimat pubikierrokset.

Hulvattomasta hostellista on tullut Euroopassa reissaavien nuorten keskuudessa varsinainen kulttipaikka: hostellin omistajan mukaan yli sata ihmistä on tatuoinut kirjaimen X vartaloonsa ikimuistoisen loman kunniaksi.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

www.xhostel.com

Varnan bilehostellit

6. The Rising Cock Hostel, Lagos

Portugalissa matkaileva bilehirmu voi ottaa suunnaksi suoralta kädeltä The Rising Cock –nimisen hostellin, jonka nimikin jo paljastaa, ettei asioita oteta turhan vakavasti. Hostellilla on käytössään viisi eri rakennusta, joista vain naisille omistettu lienee rauhallisin.

Lagosissa bileristeilyt ja rantapartyt kuuluvat ohjelmaan, ja seuraavana aamuna heikkoa oloa voi parannella lättyaamiaisen merkeissä.

www.risingcock.com

7. Base, Melbourne

Etsitkö mieluummin läpi yön kestäviä bileitä kuin rauhallisia yöunia? Melbournessa suunnaksi kannattaa silloin ottaa St. Kildan ranta-alueella sijaitseva Base, jossa on bileet pystyssä joka ilta. Jos kaipaa rentoa oleilua, voi muiden reppureissaajien kanssa hengailla hostellin tv-huoneessa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Naispuoliset matkailijat arvostavat vain tytöille tarkoitettuja kerroksia, jossa pääsee laittautumaan siistissä ympäristössä pienten luksusten kera. Melbournen lisäksi Base-ketjulla on useita muitakin hostelleja Australiassa ja Uudessa-Seelannissa.

www.stayatbase.com

8. Miami Beach Hostel, Miami Beach

Miamin vauhdikkaalta South Beachilta voi odottaa aamun tunneille jatkuvaa juhlintaa, ja hyvän alun siihen saa kaupungin art deco –alueella sijaitsevasta Miami Beach -hostellista.

Edullinen boutique-majoitus houkuttelee matkailijoita loistavan sijaintinsa lisäksi myös hintaan sisältyvillä aterioilla sekä omalla klubillaan ja terassillaan.

www.hostelmiamibeach.com

Miamista löytyy bileitä

9. Milhouse Hostel, Buenos Aires

Boheemin San Telmon alueen kupeessa Buenos Airesissa sijaitseva Milhouse Hostel on huhujen mukaan tunnettu vähän liiankin hurjana bilepaikkana, mutta juhlia etsivien reissaajien mekkaa ei ole rauhoitettu.

Historiallisessa rakennuksessa sijaitsevaan suosittuun hostelliin kannattaa tehdä varaus hyvissä ajoin mikäli haluaa varmistaa petipaikan ja reppureissaajapiirien parhaat bileet.

www.milhousehostel.com

10. Wombat’s City Hostel, Berliini

Berliinin Wombat’s City -hostelliin saapuessaan reissaaja tietää edessä olevan juhlat jos toisetkin: tarjotaanhan jo vastaanotossa tervetuliaisjuoma. Vuonna 2008 avattu hostelli viehättää reppureissaajia siisteillä puitteillaan, rennolla tunnelmallaan ja keskeisellä sijainnillaan Mitten alueella.

www.wombats-hostels.com

Lähde: CNN Travel
Kuva: Flickr / KayOne73, Flickr / tbonetaylor, Flickr / passer-by, Flickr / Phillip Pessar

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Suomen parhaat hostellit

Suomen parhaat hostellit – viisi paikkaa, joissa yövyt pikkurahalla

Yleiset harhaluulot hostelleista

Kahdeksan yleisintä harhaluuloa hostelleista – ajattelitko sinäkin näin?

Cirkus Hostel Holken

Kotimaan ihana sirkushostelli takaa unohtumattoman majoituksen – yöpyisitkö vanhassa sirkusvaunussa?

Hostellin makuusali

Nuku mukavasti hostellissa – viisi vinkkiä, joiden avulla selviät dormimajoituksesta

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja