Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Suomen parhaat hostellit – viisi paikkaa, joissa yövyt pikkurahalla

Shutterstock artikkelin kuva
Hotellit
Tutustu kotimaan parhaisiin hostelleihin – näissä paikoissa majoitut edullisesti!
Teksti: Inka Khanji
Päivitetty: 20.06.2022
facebook   whatsapp

Laivahostel S/S Bore, Turku

Erikoinen laivahostelli tarjoaa vaihtoehtoja Turun hostellitarjontaan. Aurajoen länsirannalla sijaitseva Laivahostel S/S Bore toimii vuonna 1960 valmistuneessa höyrylaivassa, ja majoittaa parhaimmillaan 250 vierasta yhteensä 120 hytissä. Hytistä riippuen niissä voi majoittua 1–4 henkilöä, ja useimpien hyttien varusteluun kuuluu oma suihku ja wc.

Laiva on valmistunut vuonna 1960, ja laivavierailu on paikoitellen kuin hyppäys ajassa taaksepäin, sillä 60-luvun tunnelma on hostellissa edelleen vahvasti läsnä. Kesäisin kannella toimii kahvila, minkä lisäksi laivassa on useita kokoustiloja ja hauskasti nimetty Taxfree-oleskelutila. Halvimmillaan yö laivahostellissa maksaa 34 euroa yhdeltä hengeltä.

Laivahostel S/S Bore
Turku

Dream Hostel & Hotel, Tampere

Tampereen keskustassa sijaitseva Dream Hostel & Hotel on valoisa majapaikka, jossa on kaikkiaan 130 vuodepaikkaa. Matkailijoiden perustama valoisa hostelli tarjoaa nimensä mukaisesti hostellimajoitusta 4–16 hengen makuusaleissa sekä hotellityyppisiä yhden, kahden ja neljän hengen huoneita.

Yhteiset tilat kattavat monipuolisesti varustellun keittiön ja oleskelutilan sekä tilavat vessat ja suihkut. Hostellin lisäksi myös hotellin puolella on omat, erilliset yhteistilansa, joissa viihtyy. Huoneet ovat tyylikkäitä ja kodikkaita, ja Dream Hostel & Hotel tarjoaakin erinomaisen hinta-laatusuhteen. Vuode makuusalissa maksaa edullisimmillaan 23 euroa yhdeltä.

Dream Hostel & Hotel
Tampere

Hostel Café Koti, Rovaniemi

Rovaniemen sydämessä sijaitseva Hostel Café Koti on nimensä mukaisesti hyvin kodikas majapaikka. Hostellissa on 23 huonetta, joihin lukeutuu kolme makuusalia, yksi huoneisto ja kaikkiaan 84 sänkyä. Valtaosa huoneista on yksityisiä kahden, kolmen tai neljän hengen huoneita, joiden hintaan sisältyy aamiainen.

Tyylikkäät huoneet on sisustettu persoonallisesti, mikä tuo huoneisiin perushostellin sijaan jopa putiikkihotellimaisen tunnelman. Kaikissa huoneissa on oma kylpyhuone ja wc. Yhteisiin tiloihin lukeutuu hyvin varusteltu keittiö ja mukava olohuone, sekä tietysti sauna. Hostellin yhteydessä toimii kahvila, jossa järjestetään rutkasti tapahtumia ja tarjoillaan aamiaista. Yö kymmenen hengen makuusalissa maksaa halvimmillaan 20 euroa.

Hostel Café Koti
Rovaniemi

The Yard Hostel, Helsinki

Takapihamaiseen kodikkuuteen tähtäävä The Yard Hostel tarjoaa edullista majoitusta keskellä Helsinkiä. Vuonna 1906 valmistuneessa rakennuksessa toimiva hostelli satsaa laatuun, ja sängyissä onkin laadukkaat patjat ja lakanat. Jokaisella vuoteella on lisäksi lukuvalo, pistorasia, sängynaluslaatikkoa sekä yksityisyyttä tuovat terhot.

Vuonna 2017 avatussa hostellissa on saatavilla kahdeksan, kuuden ja neljän hengen jaettuja makuusaleja sekä yksityisiä huoneita. Huoneiden hintaan sisältyy aamiainen. Hostellissa on mainiot palvelut: monipuolinen keittiö, mukava olohuone sekä kaikki matkailijan kaipaamat varusteet joko lainaksi tai vuokralle. Yö The Yardissa maksaa halvimmillaan 30 euroa.

The Yard Hostel
Helsinki

7 Fells Hostel, Äkäslompolo

Ylläksellä sijaitseva tunnelmallinen 7 Fells Hostel tarjoaa mahdollisuuden kokea lappilaiset elämykset edulliseen hintaan. Kesällä 2019 avattu hostelli on lappilaisuutta henkivä tunnelmallinen putiikkihostelli aivan Äkäslompolon keskustassa.

Hostellissa on niin makuusaleja kuin kahden hengen yksityisiä huoneitakin, minkä lisäksi hostelli vuokraa myös pieniä yksityisiä mökkejä. Sisustus on täynnä mieleenpainuvia yksityiskohtia, jotka alleviivaavat Lappi-tunnelmaa. Hostellin tupamainen yhteinen tila tuntuu takkatulen äärellä kuin omalta mökiltä. Palveluihin lukeutuu myös muun muassa keittiö ja sauna, minkä lisäksi vieraat voivat lainata pyöriä ja potkukelkkoja. Halvimmillaan yö maksaa 29 euroa henkeä kohden.

7 Fells Hostel
Äkäslompolo

Teksti: Inka Khanji
Kuvat: Shutterstock ja Instagram

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.